«Να κάνουμε πάλι την Α.Ε. Ορχομενού να πρωταγωνιστεί!»

Gazzetta team
«Να κάνουμε πάλι την Α.Ε. Ορχομενού να πρωταγωνιστεί!»

bet365

O Πρόεδρος του Ορχομενού Δημήτρης Μωρίκης μίλησε για την ιστορική ομάδα της Βοιωτίας, για την προσπάθεια που γίνεται, τη συμφωνία με τον Μιχάλη Κασάπη, αλλά και τους στόχους για το μέλλον.

Miα από τις ιστορικότερες ομάδες επέστρεψε στο προσκήνιο και ακολουθεί ανοδική πορεία μετά από λήθαργο αρκετών ετών που την κρατούσε ουσιαστικά στην αφάνεια.

Από το καλοκαίρι του 2017 φάνηκε αχτίδα φωτός όταν μια ομάδα φίλων και προπαντός φιλάθλων, εκτιμώντας την ιστορία, το αθλητικό γίγνεσθαι της περιοχής και την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, πείστηκαν από τον τότε πρόεδρο και σημερινό αντιπρόεδρο Διονύση Φαραντόπουλο να ασχοληθούν με την ομάδα.
Μιλάμε βέβαια για την Αθλητική Ένωση Ορχομενού, με ένδοξη ιστορία 73 χρόνων η οποία πρωταγωνιστεί και πάλι από φέτος στο Βοιωτικό ποδόσφαιρο.

Για την πορεία της ομάδας στη νέα εποχή της, μίλησε ο Πρόεδρος του Ορχομενού Δημήτρη Μωρίκη:.

Κύριε Μωρίκη, από το περσινό καλοκαίρι τίποτα δεν μοιάζει με αυτό που βλέπουμε σήμερα στην ΑΕ Ορχομενού. Πως τα καταφέρατε;
Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την ΑΕΟ την δεύτερη πιο ιστορική ομάδα της Βοιωτίας, της τρίτης πόλης της Βοιωτίας τον Ορχομενό. Με σεβασμό στην ιστορία της, καταστρώσαμε το πλάνο μας, χωρίς τυμπανοκρουσίες, κρατώντας χαμηλούς τόνους και με πολύ δουλειά ήρθαν τα πρώτα αποτελέσματα. Είμαστε μια ομάδα φίλων που αγαπάμε τον αθλητισμό και αποφασίσαμε, παρά την οικονομική κρίση, να ασχοληθούμε με αυτή την ιστορική ομάδα.
Έτσι ξεκινήσαμε, μπορώ να πω από το μηδέν, καταστρώσαμε τα σχέδιά μας για να κάνουμε πάλι την ΑΕΟ να πρωταγωνιστεί να πάρει δηλαδή τη θέση που της αρμόζει, αντίστοιχη της ένδοξης ιστορίας της.
Στόχος μας ήταν να ξαναφέρουμε τους Ορχομένιους ποδοσφαιριστές που για διάφορους λόγους είχαν φύγει από την ομάδα και με τη σωστή επιλογή του προπονητή να φτιάξουμε μια ομάδα που να διεκδικήσει την άνοδο στην Α κατηγορία της Βοιωτίας, ως πρώτο στόχο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα δεν είχε πάρει μέρος στο πρωτάθλημα την τελευταία περίοδο.

Μεγάλο και δύσκολο εγχείρημα…
Ναι, η σωστή επιλογή μας στο πρόσωπο του προπονητή, του Χρήστου Θεοχάρη, μας έδωσε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ο κ Θεοχάρης είναι γνώστης του τοπικού ποδοσφαίρου, μια προσωπικότητα με χαμηλούς τόνους, μεθοδικότητα και εργατικότητα όπως ακριβώς θέλαμε και όπως ακριβώς λειτουργεί και το Διοικητικό Συμβούλιο.
Με τις υποδείξεις του ξαναφέραμε τους Ορχομένιους στην ομάδα και στη συνέχεια προχωρήσαμε και σε αρκετές μεταγραφές για να κάνουμε την ομάδα μας ανταγωνιστική ώστε να μπορεί να διεκδικήσει την άνοδό της στην Α΄ κατηγορία.

Τολμώ να ρωτήσω τι δεν βρήκατε ή μάλλον τι βρήκατε όταν αναλάβατε;

Τίποτα! Μόνο τον Διονύση Φαραντόπουλο, τωρινό αντιπρόεδρο της ομάδας και την αγωνία του, την αγάπη του και το πάθος του για το μέλλον της ομάδας. Βρήκαμε όμως την ένδοξη ιστορία της ομάδας η οποία είναι και ο οδηγός μας για το μέλλον καθώς και τις εγκαταστάσεις οι οποίες όμως έχουν ελλείψεις και θα πρέπει να βελτιωθούν για τη συνέχεια.

Τι αλλάξατε;
Τη νοοτροπία σχετικά με τις προθέσεις μας και το μοντέλο Διοίκησης. Αφιερώνουμε χρόνο και χρήμα στην ομάδα, σκύψαμε το κεφάλι και θέλουμε να πετύχουμε. Το οφείλουμε όπως σας είπα στην ιστορική αυτή ομάδα και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε ούτε στιγμή. Λειτουργούμε με πειθαρχία, όλες οι διαδικασίες περνούν από το Διοικητικό Συμβούλιο, κλείσαμε τα αυτιά μας, χωρίς διαρροές με σύνθημά μας δουλειά, δουλειά, δουλειά… σεβόμαστε την ΑΕΟ και όσους μας σέβονται.

Κάνατε μια εντυπωσιακή κίνηση αναθέτοντας στον Μιχάλη Κασάπη τις υποδομές, τα ταλέντα δηλαδή της ομάδας. Αλήθεια υπάρχουν υποδομές και ποιος είναι ο στόχος σας;

Δεν είναι κίνηση εντυπωσιασμού, είναι κίνηση ουσίας. Αναθέσαμε στον Μιχάλη Κασάπη το μέλλον αυτής της ομάδας και ακριβώς αυτός είναι ο στόχος μας, επενδύουμε στο αύριο. Θέλουμε να χτίσουμε την ομάδα με τα παιδιά του Ορχομενού, να φτάσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό της ομάδας να αποτελείται από ποδοσφαιριστές της πόλης.
Δίνουμε λοιπόν μεγάλο βάρος στις υποδομές και είναι κόσμημα για τον Ορχομενό να έχει στο δυναμικό του αυτή τη μεγάλη αθλητική προσωπικότητα. Δεν στοχεύουμε μόνο να αναδείξουμε ταλέντα αλλά πρώτα διαμορφώνουμε χαρακτήρες. Έτσι δημιουργούμε το πλαίσιο και χτίζουμε τις σχέσεις μας με τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε μια βάση αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης.

Υπάρχουν ταλέντα;

Φυσικά και υπάρχουν. Ο Ορχομενός είναι αστείρευτη δεξαμενή ταλέντων και εμείς θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε για το καλό της ομάδας αλλά και όταν κάποτε φύγουμε εμείς να έχουμε αφήσει έργο γιατί η ΑΕΟ ανήκει στον κόσμο της και θα πρέπει να έχει μέλλον.

Οι φίλαθλοι πως αντέδρασαν σε αυτή την προσπάθειά σας;
Στην αρχή και όπως ήταν φυσικό με επιφύλαξη. Όμως σιγά-σιγά μας εμπιστεύονται και ερχόμαστε όλο και πιο κοντά, μεγαλώνει ο όγκος που μας ακολουθεί από αγώνα σε αγώνα. Και αυτή η σχέση χτίζεται βήμα-βήμα και θέλω να τους ευχαριστήσω, μέσα από αυτή την επικοινωνία μας, τόσο για την συμπαράστασή τους στο γήπεδο όσο και για τις χορηγίες τους.

Πριν λίγες ημέρες στην τελετή κοπής της πίτας για τη νέα χρόνια υπήρξε κλίμα ομοψυχίας ενώ σας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΟ αποτελείται από εκλεκτούς πολίτες, επιχειρηματίες που καθημερινά δίνουν εξετάσεις στην κοινωνία, οικογενειάρχες, με ήθος και αξιοπρέπεια. Ακριβώς αυτό βγαίνει και στις σχέση μας με τους φορείς, αυτό εκτιμούν και γι αυτό ήταν παρόντες. Τους ευχαριστώ για μια φορά ακόμη που μας στηρίζουν και με τέτοιες κινήσεις, μάς δίνουν κουράγιο. Δουλεύουμε αθόρυβα, δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ, νοικοκυρεύουμε την ομάδα, δεν μας νοιάζουν τα φώτα της δημοσιότητας αλλά η ουσία και θέλουμε να εισπράττουμε αυτό που δίνουμε, αυτό που αξίζει στην ιστορική ΑΕΟ. Όπως σας είπα δεν μας νοιάζουν τα φώτα της δημοσιότητας, να φανταστείτε ότι είναι η δεύτερη συνέντευξη σε όλα αυτό το διάστημα και με όλα όσα έχουν συμβεί και δεν σας κρύβω ότι έχω αρνηθεί να μιλήσω αρκετές φορές.

Αγωνιστικά η ομάδα καταγράφει μοναδικά ρεκόρ. Αήττητη στο πρωτάθλημα, παραγωγικότατη έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ που θα πάει αυτό;
Έτσι θα πάει μέχρι το τέλος, μέχρι την άνοδο. Δεν χάνεται αυτή η άνοδος με τίποτα, μετά τη νίκη μας εκτός έδρας στη Δόμβραινα κλείδωσε η άνοδος (σ.σ. οι δύο πρώτοι του ομίλου ανεβαίνουν στην Α΄ κατηγορία). Για το πρωτάθλημα όμως είμαστε δύο διεκδικητές και επειδή στο ποδόσφαιρο πολλά πράγματα ανατρέπονται θα έλεγα ότι το ποσοστό είναι 50-50% για τις δύο ομάδες, έχουμε διαφορά τριών βαθμών από τον δεύτερο Υψηλάντη αλλά….

Θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω δηλαδή….
Κοιτάξτε ως φίλαθλος, ως Δημήτρης Μωρίκης και γνώστης του Βοιωτικού ποδοσφαίρου σας λέω ότι το πρωτάθλημα θα το κατακτήσουμε, χωρίς ισοπαλία. Αυτή είναι η γνώμη του Μωρίκη να το γράψεις…

Η άνοδος λοιπόν δεν χάνεται. Το πλάνο της επόμενης ημέρας;
Ετοιμάζουμε το ρόστερ της επόμενης ημέρας. Ήδη αποχτήσαμε δύο σπουδαίους ποδοσφαιριστές τον Δεκέμβριο, τον Τσαγκαλίδη και τον Μπαμπαλούκα. Σε συνεργασία με τον τεχνικό μας θα κινηθούμε με βάση τις ανάγκες μας και τις νέες απαιτήσεις που διαγράφονται.

πηγή: asopichos.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα