Η Εθνική έναν μήνα μετά την Αρμενία παραμένει σε... κώμα

Η Εθνική έναν μήνα μετά την Αρμενία παραμένει σε... κώμα

Αντώνης Σαούλης
Η Εθνική έναν μήνα μετά την Αρμενία παραμένει σε... κώμα

bet365

Εναν μήνα μετά το κάζο από την Αρμενία και δύο μήνες πριν το ματς με την Φινλανδία δεν έχει υπάρχει εξέλιξη στην Εθνική. Χάνει Φορτούνη για όλα τα προκριματικά, ανοιχτό των Παπασταθόπουλου, Μανωλά, Τοροσίδη.

Ντέρι - Γιου Σι Ντι με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr. Ντέρι - Γιου Σι Ντι με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Η Εθνική είναι το νούμερο ένα θέμα στις ατζέντες κάθε ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Στην Ελλάδα όμως το συγκεκριμένο θέμα εδώ κι ένα μήνα δεν υπάρχει πουθενά στην επικαιρότητα ή στις συζητήσεις της ΕΠΟ παρά το γεγονός ότι μετά την εντός έδρας ήττα από την Αρμενία ξέσπασε μια άνευ προηγούμενου κρίση.

Η προτελευταία αναφορά για την Εθνική ήταν από το πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο στην τακτική συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ στις 28 Ιουνίου. «Συγγνώμη, γιατί δεν μπορεί να έχει κακές εμφανίσεις μια ομάδα; Είχε κακή λειτουργία η Εθνική; Πόση ήταν η διάρκεια αυτής της κακής εβδομάδας; Μία εβδομάδα ήταν, αυτό ήταν όλο. Παρ' όλα αυτά, το πρόβλημα που εντοπίζετε, το εντοπίζουμε κι εμείς. Η Εθνική δεν χάνεται όμως. Θα γίνει αυτό που πρέπει».

Η τελευταία ήταν από τον τεχνικό διευθυντή της Εθνικής, Αγγελο Μπασινά σε συνέντευξή του στο Focus FM στις 3 Ιουλίου. Μεταξύ άλλων είπε πως «με ενοχλεί ότι γράφονται ψέματα. Δεν φταίει ένας άνθρωπος σε μία ομάδα που υπάρχουν 23 παίκτες και 10 στο τεχνικό τιμ. Οτι συμβαίνει μέσα στην ομάδα να λύνεται από την ομάδα και μόνο. Εμείς έτσι λειτουργήσαμε και πετύχαμε».

Καμία απάντηση-εξήγηση για τα όσα έγιναν κανένα πλάνο για τη συνέχεια
Ούτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ούτε ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής δεν έδωσαν συγκεκριμένες απαντήσεις για τα όσα έγιναν μετά το ματς με την Αρμενία και κυρίως για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Πέρασε ένας μήνας από τις δύο σερί εντός έδρας ήττες (Ιταλία 0-3, Αρμενία 2-3) και μένουν δύο μήνες από το εκτός έδρας ματς με την Φινλανδία που είναι must win για την Εθνική μας.

Μένει ο Αναστασιάδης; Αμέσως μετά την ήττα από την Αρμενία υπήρχαν ρεπορτάζ σε όλα τα ΜΜΕ που ήθελαν το κλίμα να είναι βαρύ για τον ίδιο και την ΕΠΟ να ψάχνει για τον αντικαταστάτη του. Ρεπορτάζ που ουδέποτε διαψεύστηκαν από κάποιον στην ΕΠΟ. Ούτε όμως υπήρχε εκ νέου δήλωση στήριξης προς τον Αγγελο Αναστασιάδη όπως είχε κάνει ο Βαγγέλης Γραμμένος μετά την ήττα από την Ιταλία.
Εναν μήνα μετά ο Αναστασιάδης παραμένει προπονητής της Εθνικής...

Εάν μείνει ο Αναστασιάδης, τι θα γίνει με τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Τοροσίδη;

Η κρίση στην Εθνική ξέσπασε μετά την δεύτερη σερί ήττα από την Αρμενία. Εγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά τις δηλώσεις του αρχηγού, Σωκράτη Παπασταθόπουλου. «Θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις για το καλό όλων. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν και πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις. Εάν κρίνουν ότι ο Σωκράτης πρέπει να μείνει εκτός Εθνικής ομάδας εγώ θ' αναλάβω τις ευθύνες μου. Αν κρίνουν αυτοί που έχουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια τους ότι ο Σωκράτης δεν πρέπει να βρίσκετε στην Εθνική ομάδα γιατί κάνει κακό στην ομάδα, τότε θα πω ότι φταίω εγώ, θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θα πάω σπίτι μου», είπε μεταξύ άλλων.

Μία δήλωση που έφερε την απάντηση του Αγγελου Αναστασιάδη: «Εάν ο κ. Παπασταθόπουλος δεν το πιστεύει δεν μπορεί να είναι εδώ. Όποιος έχει αυτήν την άποψη δεν μπορεί να είναι εδώ. Τι θα πει τα παρατάμε; Εγώ δεν έμαθα να τα παρατάω. Έχουμε άλλους 18 πόντους. Εμένα όμως δεν μου είπε κάτι ο Παπασταθόπουλος. Γιατί δεν το είπε στα αποδυτήρια; Είναι αρχηγός της ομάδας. Το ανακοίνωσε που; Στις εφημερίδες; Εάν το πιστεύει να μας το πει. Να μας το έλεγε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει. Αυτομάτως βγάζει τον εαυτό του απ' έξω από την Εθνική»

Μάλιστα εκείνο το βράδυ υπήρξε ρεπορτάζ από τον ΣΠΟΡ FM (που επίσης δεν διαψεύστηκε), το οποίο ήθελε τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά (έμεινε στον πάγκο στο ματς με την Αρμενία) να μιλάνε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και να του ξεκαθαρίζουν πως δεν θ' αγωνιστούν ξανά στην Εθνική αν δεν αποχωρήσει ο Αναστασιάδης!

Από την ΕΠΟ δεν έχει δοθεί η παραμικρή απάντηση. Είτε στο εάν μένει ο Αναστασιάδης (κι αν συμβεί αυτό τι θα γίνει με τους Σωκράτη, Μανωλά), είτε στο εάν φεύγει ο Αναστασιάδης (κι αν γίνει αυτό ποιος θα τον αντικαταστήσει).

Ο Φορτούνης και η έδρα
Μέσα σε όλα η Εθνική Ελλάδας χάνει και τον Κώστα Φορτούνη για το υπόλοιπο των προκριματικών! Η Εθνική δεν θα έχει τον πιο ποιοτικό της ποδοσφαιριστή όχι μόνο για τα ματς με την Φινλανδία και το Λιχτενστάιν αλλά και για τα επόμενα τέσσερα της προκριματικής φάσης μιας και υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Τα προκριματικά για το Euro 2020 τελειώνουν στις 18 Νοεμβρίου, ημερομηνία που ο Ελληνας μέσος δεν θα έχει επιστρέψει στην δράση.

Επίσης είναι ανοιχτό το τι θα γίνει με την έδρα της Εθνικής. Είχε αποφασιστεί να μετακομίσει στο Ηράκλειο και το Παγκρήτιο όμως τα έργα δεν ολοκληρώθηκαν με αποτέλεσμα η Εθνική να παίξει στο ΟΑΚΑ τα ματς με Ιταλία και Αρμενία. Και όπως φαίνεται δεν θ' αλλάξει έδρα ούτε για το ματς με τον Λιχτενστάιν (8 Σεπτεμβρίου) και η αλλαγή πήρε... μετάθεση για τον αγώνα με την Βοσνία (15 Οκτωβρίου).

 

Τελευταία Νέα