Έναρξη των ακαδημιών του Ατρόμητου Μεταμόρφωσης

Gazzetta team
Έναρξη των ακαδημιών του Ατρόμητου Μεταμόρφωσης

bet365

Από την Δεύτερα 26/8 αρχίζει επίσημα η λειτουργία των ακαδημιών του Ατρόμητου Μεταμόρφωσης που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια προσφοράς στον χώρο του ποδοσφαίρου και της τοπικής κοινωνίας, έχοντας να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες σε αυτό το διάστημα.

Με 200 ενεργούς αθλητές να απαρτίζουν τα τμήματα του (5-18 ετών), ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης φιλοδοξεί τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει ακόμα περισσότερο στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι χαρακτηριστικό πως ο σύλλογος συνεργάζεται για τρίτη χρονιά σε επίπεδο ακαδημιών με την ΠΑΕ Ατρόμητος, έχοντας ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες του

Ο υπεύθυνος ακαδημιών και αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου, Νίκος Αντωνίου (προπονητής - διπλωματούχοςς σχολών UEFA) ανέλυσε τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του Ατρόμητου:

Πρόκειται για ακαδημίες οι οποίες βασίζονται στην σωστή προπονητική μεθοδολογία και στη συνεχή εκμάθηση νέων τεχνικών προς όφελος των ποδοσφαιριστών της.

Από τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα έως την πρώτη ομάδα προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να υπάρχει σημαντική βελτίωση και παράλληλα να μην χάνεται το νόημα και η ευχαρίστηση του αθλήματος.

Ειδικότερα στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα που αυτό είναι απαραίτητο ώστε τα παιδιά να συνδυάζουν το αγαπημένο τους άθλημα με την διασκέδαση τους στο μέγιστο βαθμό, υπάρχει συνεχής εξέλιξη σε επιμορφωτικό επίπεδο (σεμινάρια σχολών UEFA, συμμέτοχη σεμιναρίων της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ) καθώς και στις υποδομές του συλλόγου, αφού η υλικοτεχνική υποδομή που συνεχώς αναπτύσσουμε είναι πρωτόγνωρη για το ερασιτεχνικό επίπεδο.

Η φιλοσοφία της ακαδημίας δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Θέλουμε τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουμε αθλητές που θα αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο όπως έγινε με τον ποδοσφαιριστή Sanny Ronaldo, όπου το 2015 παραχωρήθηκε στην ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ και τώρα διαπρέπει με τα χρώματα του, όμως εξίσου πρωταρχικός στόχος για εμάς είναι να εμφυσήσουμε στα παιδιά το "μικρόβιο" του αθλητισμού.

Ο αθλητισμός είναι πολύτιμο κομμάτι του πολιτισμού μας και έχουμε υποχρέωση, όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτόν, να βοηθήσουμε τα παιδιά να τον αξιοποιήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει οδηγός τους για την καθημερινότητα τους, αποφεύγοντας δυσάρεστες καταστάσεις.

Παράλληλα στο αγωνιστικό κομμάτι θέλουμε σύντομα τα παιδιά της περιοχής μας να απαρτίζουν την πρώτη ομάδα του συλλόγου μας αποκλειστικά δίνοντας κίνητρο σε ακόμη περισσότερους νέους να έρθουν κοντά μας.

Ήδη 10 άτομα από τις ακαδημίες αποτελούν κομμάτι του αντρικού τμήματος (έχει ξεκινήσει την προετοιμασία από 5 Αυγούστου) έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, παιδιά που ξεκίνησαν από την ίδρυση του συλλόγου μας, κάτι το οποίο μας χαροποιεί και μας κάνει περήφανους.

Μάλιστα φέτος ο Ατρόμητος καινοτομεί, δημιουργώντας τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου ηλικιών 8-15 ετών!

 

Τελευταία Νέα