Τα τελικά έγγραφα περιμένει ο Βασιλάκης της Ρεάλ για την κλήση στην Εθνική Νέων (vids)

Δημήτρης Βέργος
Τα τελικά έγγραφα περιμένει ο Βασιλάκης της Ρεάλ για την κλήση στην Εθνική Νέων (vids)

bet365

Η πλευρά του 18χρονου επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάν Βασιλάκη έχει «τρέξει» και τις τελευταίες διαδικασίες και πλέον περιμένει τα τελικά έγγραφα από την Ελλάδα για να αποκτήσει διαβατήριο. Πιέζει το περιβάλλον του παίκτη, παραμονεύει πάντα η Ισπανία.

Όποιος ρίξει μια ματιά στα στατιστικά των παικτών της Κ18 της Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν θα δει ανάμεσα σε αυτούς που ξεχωρίζουν και το όνομα του Κριστιάν Βασιλάκη. Ο 18χρονος επιθετικός (για την ακρίβεια ενηλικιώνεται τον προσεχή Φεβρουάριο) μετράει οκτώ τέρματα με την ομάδα κάτω των 18 των Μερένχες, αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ των Μαδριλένων στη δεύτερή του σεζόν, και δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει.

Επιστροφή χρημάτων* στο Κάρντιφ – Μάντσεστερ Γ. και σούπερ αποδόσεις στη Premier League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Όπως είναι γνωστό, εδώ και μήνες η πλευρά του Βασιλάκη έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες προκειμένου ο μικρός να εκδώσει ελληνικό διαβατήριο καθώς έχει πάρει οριστικά την απόφαση να αγωνιστεί με τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Φυσικά, ενδιαφέρον υπήρχε και από την ισπανική πλευρά, ωστόσο η επιθυμία του Βασιλάκη ήταν να παίξει με τα γαλανόλευκα της Ελλάδας, χώρα καταγωγής του παππού του.

Μάλιστα, η πλευρά του παίκτη το τελευταίο διάστημα έκανε και τις τελευταίες ενέργειες που απαιτούνταν μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη και πλέον αυτό που απομένει είναι να φτάσουν τα τελικά έγγραφα από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να αποκτήσει την εθνικότητα και στη συνέχεια να έχει τη δυνατότητα να κληθεί στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι πως τα συγκεκριμένα έγγραφα καθυστερούν εδώ και μήνες από την ελληνική πλευρά, λόγω των γραφειοκρατικών ζητημάτων, με το περιβάλλον του Βασιλάκη να πιέζει καθώς ο επιθετικός της Ρεάλ είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί με τη φανέλα της Ελλάδας.

Σε περίπτωση που οι διαδικασίες από την Ελλάδα επιταχυνθούν και τα έγγραφα φτάσουν στην Ισπανία, η κλήση του Βασιλάκη στην Εθνική Νέων ενδέχεται να είναι και άμεση. Ο 18χρονος, μάλιστα, είναι αισιόδοξος πως αν το θέμα τακτοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, θα είναι σε θέση να κληθεί ενόψει των αναμετρήσεων του Elite Round των Εθνικών ομάδων κάτω των 19 ετών για την πρόκριση στο Euro Under 19 της Αρμενίας. Η Εθνική Νέων της Ελλάδας έχει κληρωθεί σε έναν δύσκολο όμιλο με αντιπάλους την Αγγλία, τη Δανία και την Τσεχία, σε αναμετρήσεις που θα λάβουν χώρα τον προσεχή Μάρτιο.

Φυσικά, όσο καθυστερούν τα έγγραφα από την Ελλάδα, τόσο θα αυξάνεται και ο κίνδυνος ο παίκτης να χαθεί, καθώς η Ισπανία πάντα περιμένει στη γωνία. Και αν δεν υπήρχε η μεγάλη επιθυμία του ίδιου του Βασιλάκη να αγωνιστεί με την Ελλάδα, τότε το πιθανότερο είναι να είχε ήδη καταγράψει συμμετοχές με τις μικρές Εθνικές της «Ρόχα». Άλλωστε, ο 18χρονος άσος της Ρεάλ έχει ήδη αγωνιστεί στο παρελθόν με την ομάδα της Μαδρίτης στο πρωτάθλημα των εθνικών ομάδων των αυτόνομων περιφερειών της Ισπανίας, κάτι που αποτελεί κατώφλι για τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ισπανίας.

 

Τελευταία Νέα