Φινλανδία vs Ελλάδα ή μήπως Πούκι vs Mήτρογλου...

Αντώνης Σαούλης
Φινλανδία vs Ελλάδα ή μήπως Πούκι vs Mήτρογλου...

bet365

Ο Πούκι έχει χαρίσει και τις τρεις νίκες των Φινλανδών στο Nations League, ο Μήτρογλου έφτασε τον Ντέμη στην 7η θέση των σκόρερ της Εθνικής. Σε ματς που θα κριθεί στο γκολ ποιος θα το βάλει;

Το βράδυ στο Τάμπερε της Φινλανδίας θα είναι κρύο (με το ζόρι 9 βαθμούς Κελσίου). Και δύσκολο. Η Εθνική μας ομάδα ουδέποτε έχει νικήσει εκεί μέσα και θ' αγωνιστεί το βράδυ της Δευτέρας για το τρίποντο που θα την βάλει σε θέση οδηγού στον 2ο όμιλο. Η ισοπαλία θα την κρατάει στο κόλπο αλλά και στο -3. Η ήττα ουσιαστικά (αλλά όχι μαθηματικά) θα κρίνει τον όμιλο.

Κι όλα δείχνουν ότι θα είναι παιχνίδι που θα κριθεί στο γκολ. Η Φινλανδία έχει τρεις νίκες με το ίδιο σκορ και τον ίδιο σκόρερ. 1-0 την Εσθονία (εντός κι εκτός), 1-0 την Ουγγαρία (εντός). Σκόρερ των τριών τερμάτων ο Πούκι. Η Ελλάδα έχει δύο νίκες. Κι αυτή με το ίδιο σκορ. 1-0 την Εσθονία (εκτός), 1-0 την Ουγγαρία (1-0). Μπορεί ο Κώστας Μήτρογλου να μην έχει πετύχει όλα τα γκολ της Εθνικής στο Nations League όπως ο Πούκι αλλά εκτός από το τρίποντο που μας χάρισε το βράδυ της Παρασκευής είχε δώσει και την ασίστ στο γκολ του Φορτούνη μέσα στην Εσθονία.

Είναι τέτοιοι «εκτελεστές» οι δυο τους που προφανώς είναι και τα πρόσωπα του αγώνα. Δυο σεσημασμένοι γκολεαδόρ με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Πούκι πιο εκρηκτικός, πιο γρήγορος. Ο Μήτρογλου killer της μιας επαφής μπορεί να σε «σκοτώσει» με μια τελική.

Κι αυτό αποδεικνύεται και στα στατιστικά του στο Nations League. Στα 185 λεπτά που έχει αγωνιστεί έχει μόλις τρεις τελικές (2 on target) και κατάφερε μέσα από αυτές να χαρίσει τρεις βαθμούς στην Ελλάδα και να δώσει και μια ασίστ μέσα στην Εσθονία.

Αντίθετα ο Πούκι έχει τρία γκολ αλλά έχει και 10 τελικές (5 on target, 5 εκτός εστίας) άλλες 7 προσπάθειες που σταμάτησαν πάνω σε αμυντικούς κι ένα δοκάρι στα 270 λεπτά στο Nations League.

Συνολικά δεν έχουν και μεγάλες διαφορές όσον αφορά την παρουσία τους στις Εθνικές τους ομάδες. Στα 28 του ο Πούκι έχει 14 γκολ σε 65 εμφανίσεις! Ο Μήτρογλου έχει 17 σε 62. Αμφότεροι ντεμπούτο στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα το 2009. Στις 5 Φεβρουαρίου ο Πούκι, στις 14 Νοεμβρίου ο Μήτρογλου.

Ομως οι δυο τους δεν μπορούν να συγκριθούν. Ο Κώστας Μήτρογλου εκτός του ότι έχει μεγαλύτερη καριέρα από τον Τεέμου Πούκι έχει και καμιά κατοσταριά γκολ περισσότερα από τον Φινλανδό στράικερ...

Στα 30 του ο Μητρογκόλ μετράει 222 γκολ σε 436 εμφανίσεις σε συλλογικό επίπεδο. Δεν υπολογίζουμε δηλαδή τα 35 γκολ που έχει πετύχει με την Εθνική (Νέων, Ελπίδων, Ανδρών).

Την ίδια ώρα ο Πούκι έχει 119 γκολ σε 342 παιχνίδια! Η διαφορά είναι μεγάλη. Ο Μήτρογλου βάζει ένα γκολ κάθε 2 ματς (1 προς 1.9 για την ακρίβεια) και ο Πούκι ένα γκολ κάθε 3 παιχνίδια (1 προς 2.8 για την ακρίβεια).

Με το θερμόμετρο στο Τάμπερε να δείχνει 9 βαθμούς Κελσίου, μένει να δούμε ποιος θα... ζεσταθεί πιο γρήγορα. Είπαμε ένα γκολ αρκεί στο ματς της Δευτέρας.

 

Τελευταία Νέα