Ακαδημία «βάπτισε» τα τμήματά της με τους διεθνείς του Euro 2004

Ακαδημία «βάπτισε» τα τμήματά της με τους διεθνείς του Euro 2004

bet365

Όσα χρόνια και αν περάσουν, οι «εθνικοί ήρωες» του Euro 2004, όχι μόνο δεν λησμονούνται, αλλά ενίοτε αποτελούν και έμπνευση. Ποδοσφαιρική ακαδημία στην Λιβαδειά έδωσε στα τμήματά της τα ονόματα των πρωταθλητών Ευρώπης.

4 Ιουλίου 2004, Λισαβόνα, στάδιο «Ντα Λουζ». Ο Άγγελος Μπασινάς εκτελεί το κόρνερ και με κεφαλιά ο Άγγελος Χαριστέας γράφει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό έπος της σύγχρονης ιστορίας: Η Εθνική Ελλάδας στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Από τότε, έχουν περάσει 14 χρόνια, αλλά ο ελληνικός θρίαμβος, όχι μόνο παραμένει ανεξίτηλα χαραγμένος στις μνήμες όλων, αλλά χαίρει τεράστιας αναγνώρισης. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το Wemplay Club Sport’s Center, μία ποδοσφαιρική ακαδημία, που εδρεύει στην Λιβαδειά και βαδίζει σε κοινούς δρόμους με την GPS/SEE Valencia CF.

Παρά το γεγονός πως η συνεργασία με την ισπανική ομάδα έχει εξελίξει τους αθλητές και τους προπονητές της συγκεκριμένης ακαδημίας, οι επικεφαλείς της επιμένουν... ελληνικά. Προκειμένου να τιμήσουν τους «ήρωες» του 2004, έδωσαν στα τμήματα ποδοσφαίρου τα ονόματα των Ελλήνων πρωταθλητών Ευρώπης.

Κατηγορία Κ6: Τραϊανός Δέλλας, Μιχάλης Καψής, Γιούρκας Σεϊταρίδης
Κατηγορία Κ8: Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Μπασινάς, Τάκης Φύσσας
Κατηγορία Κ10: Θοδωρής Ζαγοράκης, Άγγελος Χαριστέας, Βασίλης Τσιάρτας, Ντέμης Νικολαΐδης
Κατηγορία Κ12: Βασίλης Λάκης
Κατηγορία Κ14: Γιώργος Καραγκούνης
Κατηγορία Κ16: Ζήσης Βρύζας
Τμήματα τερματοφυλάκων: Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης

Αφορμή αυτής της πρωτοποριακής «ονοματοδοσίας» στάθηκε μία σειρά αλλαγών, που πραγματοποίησε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας (Ε.Π.Σ.Β.) και στις οποίες τα παιδικά και προπαιδικά τμήματα μετονομάστηκαν σε Κ6, Κ8, Κ10 κ.ο.κ. Το Wemplay Club Sport’s Center, όμως, το πήγε... ένα βήμα παραπέρα και αφού ακολούθησε τις οδηγίες της Ε.Π.Σ.Β., έκανε μια μικρή «αλχημεία» με... άρωμα 2004.

 

Τελευταία Νέα