Αναβολή για τον Οκτώβριο στην δίκη του Κώστα Κατσούλη

Αναβολή για τον Οκτώβριο στην δίκη του Κώστα Κατσούλη

Gazzetta team
Αναβολή για τον Οκτώβριο στην δίκη του Κώστα Κατσούλη

bet365

Τον Οκτώβριο του 2018 θα εκδικαστεί η δίκη για την υπόθεση που αφορά τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, στα επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο του Ηροδότου τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η αναβολή δόθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, προκειμένου εκείνος να προλάβει να μελετήσει τη δικογραφία της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δικηγόρος διορίστηκε από το δικαστήριο για να υπερασπιστεί έναν από τους τέσσερις κατηγορούμενους, καθώς ο τελευταίος δεν είχε διορίσει συνήγορο υπεράσπισης.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κάθονται δύο νεαροί, 35 και 29 ετών, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 16 και 13 χρόνια αντίστοιχα, αλλά κι ένας 27χρονος, ο οποίος, αν και πρωτόδικα είχε αθωωθεί, ο αντεισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση.

Ο 46χρονος φίλαθλος τραυματίστηκε βαρύτατα κατά την επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς του Ηροδότου στο γήπεδο της νέας Αλικαρνασσού στις 14 Σεπτεμβρίου 2014, λίγο πριν από τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο Κατσούλης υπέκυψε στα τραύματά του στις 29 Σεπτεμβρίου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου είχε μεταφερθεί.

Η εισαγγελέας του Κακουργοδικείου Νεάπολης είχε κάνει λόγο για σφοδρότατη και οργανωμένη επίθεση την οποία δέχτηκαν οι φίλαθλοι του Εθνικού και ειδικά ο Κώστας Κατσούλης.

Η δίκη για τον θάνατό του είχε σημαδευτεί από την προσπάθεια γιατρών και ιατροδικαστών να εμφανίσουν τον θάνατο ως προερχόμενο από φυσικά αίτια, αλλά και από την καταγγελία της μητέρας ενός εκ των κατηγορουμένων ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τρεις νεαροί που συμμετείχαν στην επίθεση στον Κατσούλη, οι οποίοι όμως δεν έχουν συλληφθεί.

Τότε, μάλιστα, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε καταθέσει πως πρόκειται για γόνους γνωστών οικογενειών του Ηρακλείου που προστατεύονται από μια ιδιότυπη ομερτά. Μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης η δικογραφία επεστράφη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου για να διερευνηθεί η συμμετοχή και των τριών συγκεκριμένων προσώπων.

Τον Μάρτιο του 2016 το δικαστήριο επέβαλε ποινές σε τέσσερα άτομα, με μόνο δύο από αυτούς να καταλήγουν αρχικά στη φυλακή. Εξ αυτών ο πρώτος (Ε.Μ., 28 ετών) βρίσκεται ήδη εκτός φυλακής καθώς έχει δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής 13 ετών που του είχε επιβληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στον δεύτερο καταδικασθέντα (Μ.Λ., 35 ετών) είχε αποδοθεί ηγετικός ρόλος στην επίθεση και είχε καταδικαστεί με ομόφωνη απόφαση σε 16 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο, και εκείνος έχει πλέον αποφυλακιστεί μέρα από αίτηση αναστολής της ποινής του μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Συνεπώς σήμερα, τριάμισι χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση στον Κώστα Κατσούλη κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν βρίσκεται υπό κράτηση.

Πηγή: efsyn.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα