Βασιλειάδης: «Τραγικό που πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα»

Βασιλειάδης: «Τραγικό που πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα»

Βασιλειάδης: «Τραγικό που πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα»

Για τις κινήσεις που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο προς την σωστή κατεύθυνση μίλησε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διαφθορά που  υπάρχει.

Συγκεκριμένα είπε στην «Documento» για την παρουσία του στην εκδήλωση στη Βρυξέλλες σχετικά με τη διαφθορά στον αθλητισμό:

«Η διαφθορά είναι πραγματικότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνει τα μάτια και τα αυτιά όλο αυτό τι διάστημα. Σκάνδαλα επί σκανδάλων στους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς και η ΕΕ συνεχώς απούσα. Νομίζω ότι το να παίρνει τέτοις πρωτοβουλίες εδώ, στην καρδιά των γεγονότων, είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να ανοίξει αυτή η κουβέντα. Ποιοι κανόνες υπάρχουν; Ποιοι πρέπει να μπουν; Πού αρχίζει και πού τελειώνει το αυτοδιοίκητο; Στο σύνολο των αθλημάτων και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός καταλαμβάνει μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ στην ΕΕ και εκτός αυτής, όπως είδαμε στα πρόσφατα Panama και Paradise Papers. Όσο επιμένουμε και δεν ανοίγουμε ουσιαστική συζήτηση για τους κανόνες που πρέπει να μπουν, τα φαινόμενα θα εντείνονται με απρόβλεπτες συνέπειες».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί έγιναν τα πρώτα βήματα. Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος του δρόμου. Εκεί θα κριθεί η νέα διοίκηση της ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να βγούμε και να πανηγυρίζουμε γιατί έγιναν κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατία. Δηλαδή είναι τραγικό ότι πανηγυρίζουμε για την αυτονόητη κατάκτηση. Βλέπουμε ότι για πρώτη φορά κόπηκε η διαιτησία από στενή έννοια των παραγόντων της ΕΠΟ, εναρμονίστηκαν τα πειθαρχικά με τη FIFA και την UEFA, βλέπουμε τακτικούς δικαστές. Γίνονται πράγματα, υπάρχουν κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά πλέον θα κριθούν όλοι το επόμενο διάστημα».

Best of internet