Λίβερπουλ - Φούλαμ 2-1: Ανατροπή - εξπρές και φούλαρε για τελικό!

Νίκος Κικίδης
Λιβερπουλ

bet365

Μπορεί να υπέφερε μέχρι το 68΄, αλλά η Λίβερπουλ χρειάστηκε μόλις ένα τρίλεπτο για να φέρει τούμπα το ματς κόντρα στη Φούλαμ (2-1) και να αποκτήσει τον πρώτο λόγο για τον τελικό του EFL Cup.

Διαχρονικά η ανατροπή έχει συνδεθεί με τo όνομα της. Είτε σε βραδιές με... υποσχέσεις, είτε σε άλλες που όλα δείχνουν να έχουν στραβώσει, η Λίβερπουλ κάθε φορά σκαρφίζεται και από έναν τρόπο για να φέρει τούμπα τα δεδομένα. Έτσι όπως έπραξε δηλαδή και απέναντι στη Φούλαμ για τον πρώτο ημιτελικό του EFL Cup, παρόλο που για 68 λεπτά έδειχνε να έχει βραχυκυκλώσει. Μέσα σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο οι Reds ξεμπλόκαραν και πήραν τη νίκη 2-1 με ανατροπή, αποκτώντας ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του Λονδίνου στις 24 Ιανουαρίου.

Η νίκη πάντως δεν σημαίνει πως ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει λόγους να δυσανασχετεί... Οι παίκτες του άλλωστε χαράμισαν ένα ολόκληρο ημίχρονο μέχρι να πάρουν... μπρος, επιτρέποντας μάλιστα στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν. Στο 19΄κι έπειτα από κάκιστη απομάκρυνση του Φαν Ντάικ, η άμυνα αδράνησε και ο Γουίλιαν νίκησε τον Κέλεχερ από θέση βολής για το 0-1.

Η Λίβερπουλ αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Λένο και λίγο έλειψε μάλιστα να δεχθεί και δεύτερο γκολ, όταν στο 63΄ο Ντε Κόρδοβα Ριντ ξεχύθηκε στον κενό χώρο αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέλεχερ. Κι αφού το 0-2 δεν έγινε ποτέ, η Λίβερπουλ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά. Αρχικά στο 68΄ο Τζόουνς είδε το σουτ του να κοντράρει και να καταλήγει στο παραθυράκι του Λένο, ενώ στιγμές αργότερα ο Χάκπο βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή και εκτέλεσε μονοκόμματα για το 2-1 από γύρισμα του Νούνιες.

Οι δυο τους αποδείχθηκαν οι χρυσές αλλαγές από πλευράς Κλοπ, αν και Ουρουγουανός τα... χάλασε στο τέλος με δυο πολύ μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για τη Λίβερπουλ που βρήκαν νικητή τον Λένο. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τους Reds να παίρνουν τη νίκη και μαζί τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Μακ Άλιστερ, Χράφενμπερχ (56΄Νούνιες), Τζόουνς, Έλιοτ (56΄Χάκπο), Ντίας, Ζότα

Φούλαμ (Μάρκο Σίλβα): Λένο, Καστάνιε, Ανταραμπιόγιο, Ντιόπ, Ρόμπινσον, Ριντ (83΄Λούκιτς), Παλίνια, Ντε Κόρδοβα Ριντ, Περέιρα (73΄Κέιρνι), Γουίλιαν (73΄Γουίλσον), Χιμένες

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EFL CUP Τελευταία Νέα