Αραντίνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: Ο Μπραΐμ Ντίαθ «καθάρισε» την πρόκριση (vid)

Brahim Diaz

bet365

Με κερδισμένο πέναλτι και γκολ μέσα σε 78 δευτερόλεπτα, ο Μπραΐμ Ντίαθ… ξεμπλόκαρε τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία, με ένα ακόμα γκολ του Ροντρίγκο, προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ισπανίας με νίκη 3-1 επί της Αραντίνα (τέταρτη κατηγορία) – Δοκάρι και πολύ καλές εντυπώσεις από τον Αρντά Γκιουλέρ στο ντεμπούτο του με την Βασίλισσα.

Στην θεωρία η Ρεάλ Μαδρίτης, όσο ροτέισον και να έκανε ο Κάρλο Αντσελότι, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα για να ξεπεράσει στους «32» του Κυπέλλου Ισπανίας την Αραντίνα, ομάδα τέταρτης κατηγορίας που έχει στις τάξεις της ως αρχηγό τον... Ζαζού και παίκτη τον Φρόντο, παρατσούκλια βγαλμένα βεβαίως από τον «Βασιλιά των Λιονταριών» και τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» αντίστοιχα.

Στην πράξη η Βασίλισσα, χωρίς έξι βασικούς (Ντάνι Καρβαχάλ, Αντόνιο Ρούντιγκερ, Τζουντ Μπέλινγκχαμ, Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κρόος, Βινίσιους Ζούνιορ), πέραν των τραυματιών Τιμπό Κουρτουά, Έντερ Μιλιτάο, Νταβίντ Αλάμπα και Φερλάν Μεντί, ζορίστηκε για ένα ημίχρονο.

Μέχρι, δηλαδή, που ανέλαβε να καθαρίσει την… μπουγάδα ο Μπραΐμ Ντίαθ. Μέσα σε 78 δευτερόλεπτα (54’ και 55’) κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Χοσέλου και σκόραρε με προβολή μέσα από την περιοχή, για να χαρίσει στην τωρινή κάτοχο μια πρόκριση στο ρελαντί (3-1), στην οποία έβαλε το κερασάκι ο Ροντρίγκο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 90'+4', η αξιόμαχη Αραντίνα σκόραρε με αυτογκόλ του Νάτσο, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε στο γήπεδο σαν... πρωτάθλημα!

Ντεμπούτο μετά από σχεδόν πέντε μήνες απουσίας λόγω διάφορων τραυματισμών του Αρντά Γκιουλέρ, με τον 18χρονο Τούρκο μεσοεπιθετικό να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στην μια ώρα που αγωνίστηκε, αγγίζοντας μάλιστα το γκολ σε δύο περιπτώσεις, την δεύτερη με απευθείας εκτέλεση φάουλ που σταμάτησε στο δοκάρι.

Σε άλλα παιχνίδια, η Τζιρόνα ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Έλτσε (2-0), η Ράγιο Βαγιεκάνο χρειάστηκε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της παράτασης για να αποκλείσει την Ουέσκα (2-0), ενώ στην μοναδική αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων της La Liga σε αυτόν τον γύρο, η Αλαβές λύγισε στις λεπτομέρειες την Μπέτις (1-0), με την οποία δεν αγωνίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (έμεινε στον πάγκο).

Η σύνθεση της Ρεάλ: Κέπα – Βινίσιους Τομπίας (79’ Άλβαρο Ροντρίγκες), Νάτσο, Καρίγιο, Φραν Γκαρθία – Καμαβινγκά (60’ Βαλβέρδε), Θεμπάγιος, Νίκο Πας (69’ Μάριο Μαρτίν), Γκιουλέρ (60’ Ροντρίγκο) – Μπραΐμ Ντίαθ, Χοσέλου.

Κύπελλο Ισπανίας – Φάση των «32»

Σάββατο 06/01

Λούγκο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
(39’ Αντονέτι – 2’ Κορέα, 66’, 74’ Ντεπάι)

Εσπανιόλ – Χετάφε 0-1
(87’ Λουίς Μίγια)

Έλτσε – Τζιρόνα 0-2
(37’ Μπλιντ, 67’ Κόουτο)

Ουέσκα – Ράγιο Βαγιεκάνο 0-2 (παρ.)
(118’ Βαλεντίν, 120’+2’ Ίσι Παλαθόν)

Αλαβές – Μπέτις 1-0
(57’ Μπεναβίντες)

Αραντίνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3
(90'+4' αυτ. Νάτσο - 54’ πέν. Χοσέλου, 55’ Μπραΐμ Ντίαθ, 90’+1’ Ροντρίγκο)

Κυριακή 07/01

Αμορεμπιέτα – Θέλτα

Μπούργος – Μαγιόρκα

Καστεγιόν – Οσασούνα

Φερόλ – Σεβίλλη

Ουνιονίστας ντε Σαλαμάνκα – Βιγιαρεάλ

Έιμπαρ – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Καρταχένα – Βαλένθια

Μάλαγα – Ρεάλ Σοσιεδάδ

Μπαρμπάστρο – Μπαρτσελόνα

Τενερίφη – Λας Πάλμας

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα