Ουρουγουάη - Περού 4-5 πεν. (0-0 κ.α.)

Gazzetta team
Ουρουγουάη - Περού 4-5 πεν. (0-0 κ.α.)

bet365

Το Περού έκανε την τεράστια έκπληξη και με σύμμαχο το... VAR κατάφερε να πάει το ματς στη ρώσικη ρουλέτα (0-0 κ.α) και να αποκλείσει την Ουρουγουάη (5-4). Στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα με τη Χιλή.

Το Περού έγραψε ιστορία, πέταξε εκτός Κόπα Αμέρικα την Ουρουγουάη (5-4 πεν. 0-0 κ.α.) και προκρίθηκε για τέταρτη φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ετσι, ξημερώματα Πέμπτης θα διεκδικήσει απέναντι στη Χιλή μια θέση στον τελικό του τουρνουά. Οι Περουβιανοί άντεξαν την πίεση, είδαν να ακυρώνονται τρία γκολ της Σελέστε και στη ρώσικη ρουλέτα σκόραραν και στα πέντε πέναλτι. Μοιραίος ο Σουάρες για την Ουρουγουάη.

Τρία γκολ ακυρώθηκαν για τη Σελέστε

Η Ουρουγουάη μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε το Περού, ωστόσο δεν έβρισκε χώρους για να φανεί απειλητικό. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 15ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Σουάρες πέρασε άουτ. Εννέα λεπτά αργότερα η Σελέστε έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σουάρες νικήθηκε από τον Γκαλέσε και ο Καβάνι από πολύ κοντά... κατάφερε να αστοχήσει. Οι Ουρουγουανοί πανηγύρισαν... προσωρινά στο 29', όταν ο Ντε Αρασκαέτα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η Σελέστε πίεζε, αλλά δεν είχε την ουσία, αφού ούτε στο 38' ο Καβάνι μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 43' για να δούμε... σουτ από το Περού, με τον Φλόρες να αστοχεί από καλή θέση. Ηταν και η χειρότερη επίδοση στο φετινό Copa America.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Γκαρέκα μπήκαν πιο ορεξάτοι, βοηθώντας έτσι να ανέβει και ο ρυθμός του ματς. Ωστόσο, η Σελέστε ήταν αυτή που απειλούσε και με την είσοδο του Τορέιρα έγινε πιο εκρηκτική. Στο 58' ο Γοδίν από θέση βολής αστόχησε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Καβάνι έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Περού, πλάσαρε υπέροχα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ! Η Ουρουγουάη συνέχισε την πίεση και στο 73' είδε τον διαιτητή Σαμπάιο να της ακυρώνει και 3ο (!) γκολ, με τον Σουάρες να είναι οφσάιντ. Ετσι, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Μοιραίος ο Σουάρες
Ο Σουάρες αστόχησε στο πρώτο πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα, αλλά οι Περουβιανοί φρόντισαν να σκοράρουν και στα πέντε, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά. Χαρακτηριστικό είναι πως στο ματς ο Ταμπάρες χρησιμοποίησε 13 δεξιοπόδαρους ποδοσφαιριστές. Hταν η πρώτη νίκη στη διαδικασία των πέναλτι για το Περού στη διοργάνωση, είχε χάσει από Μεξικό (1999) και Κολομβία (2016)

Η διαδικασία των πέναλτι

Ο Σουάρες αστόχησε 0-0

Ο Γκερέρο ευστόχησε 0-1

Ο Καβάνι ευστόχησε 1-1

Ο Ρουίντιας ευστόχησε 1-2

Ο Στουάνι ευστόχησε 2-2

Ο Γιοτούν ευστόχησε 2-3

Ο Μπετανκούρ ευστόχησε 3-3

Ο Αντβίνκουλα ευστόχησε 3-4

Ο Τορέιρα ευστόχησε 4-4

Ο Φλόρες ευστόχησε 4-5

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Κάσερες, Γοδίν, Χιμένες, Γκονζάλες, Ντε Αρασκαέτα, Νάντες (57' Τορέιρα), Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε (97' Στουάνι), Σουάρες, Καβάνι

Περού: Γκαλέσε, Ζαμπράνο, Αντβίνκουλα, Τραούκο, Αμπραμ, Γιοτούν, Κουέβα (85' Ρουίντιας), Καρίγιο (75' Γκονζάλες), Τάπια, Φλόρες, Γκερέρο

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα