Πέντε ματς του Ιουνίου που δεν πρέπει να χάσεις

Gazzetta team
Πέντε ματς του Ιουνίου που δεν πρέπει να χάσεις

bet365

Ο φετινός Ιούνιος έχει Copa America και Κύπελλο Εθνών Αφρικής, διατηρώντας το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον ζωντανό!

Συνήθως, αποτελεί τον μήνα των μεγάλων διοργανώσεων. Φέτος, όπου δεν έχει Μουντιάλ ή Euro, το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον μέσα στον Ιούνιο ταξιδεύει στη Βραζιλία και την Αίγυπτο, για το Copa America και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Μεγάλα ονόματα, αλλά και ταλέντα. Φαβορί και εκπλήξεις που υπάρχουν πάντα, μεταγραφές που έρχονται, ματς που προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις. Το gazzetta.gr ξεχωρίζει πέντε από αυτά.

16 Ιουνίου: Αργεντινή - Κολομβία

Ο Μέσι και η παρέα του αποτελούν σίγουρα από μόνοι τους έναν λόγο για να παρακολουθήσει κάποιος το Copa America. Η Αργεντινή έχει φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο και η αποτυχία της στο Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς και ο «εμφύλιος» που ακολούθησε, κάνει τη συμμετοχή της στη διοργάνωση της Βραζιλίας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, όπως άλλωστε και το ότι καλείται να κυριαρχήσει μέσα στην έδρα της μεγάλης της αντιπάλου. Στην πρεμιέρα αντιμετωπίζει την Κολομβία. Μολονότι στα προκριματικά του Μουντιάλ την νίκησε δύο φορές, η ομάδα του Κεϊρόζ έχει δείξει πολλή καλή εικόνα στα τελευταία της τεστ πριν την διοργάνωση και φυσικά έχει στη σύνθεσή της αστέρια όπως ο Χάμες Ροδρίγκες και ο Φαλκάο. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο «έπεσε» δύσκολα στα πέναλτι από την Αγγλία στη φάση των «16». Το Αργεντινή-Κολομβία που είναι το πρώτο για τον όμιλο των δύο ομάδων είναι μάλλον το πιο ενδιαφέρον στη φάση των ομίλων και ξεκινά μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

21 Ιουνίου: Πρεμιέρα Kυπέλλου Εθνών Αφρικής: Αίγυπτος - Ζιμπάμπουε

Λίγες μέρες μετά την πρώτη σέντρα στη μεγάλη διοργάνωση της Νότιας Αμερικής, ξεκινά και εκείνη της Αφρικής. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής αναδεικνύει συνεχώς ταλέντα, ενώ θα έχει και συμμετοχές με ελληνικό ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα τον Σισέ και τον Καμαρά του Ολυμπιακού, ή τον Αμρ Ουάρντα, ο οποίος προς το παρόν ανήκει στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, στα γήπεδα της διοργανώτριας Αιγύπτου, η οποία είναι και το φαβορί για την κατάκτηση, θα «κατέβουν» μεγάλα ονόματα, όπως ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ, πρόσφατος πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Σαλάχ με τον Ουάρντα, αλλά και τον φορ του Ολυμπιακού τη χρονιά που πέρασε, Χασάν Κούκα, θα είναι παρόντες στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Οι οικοδεσπότες εύχονται να μην πέσουν θύμα έκπληξης, όπως συμβαίνει αρκετά συχνά στα πρώτα ματς. Απέναντί τους η Ζιμπάμπουε, η οποία μολονότι είναι αουτσάιντερ, έδειξε τόσο στη διοργάνωση του 2017 όσο και στα ματς για την πρόκριση ότι είναι σκληρό καρύδι. Mε τον Νακάμπα να μοιράζει και τον Μουσόνα της Άντερλεχτ να ντριμπλάρει και να κινείται ταχύτατα ανάμεσα στις γραμμές, μπορεί να κάνει τη ζημιά.

22 Ιουνίου: Περού - Βραζιλία

Ο δυσκολότερος, θεωρητικά, αντίπαλος στον όμιλο της οικοδέσποινας Βραζιλίας είναι το Περού. Ο Νεϊμάρ τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με το Κατάρ και θα είναι ο μεγάλος απών στην προσπάθεια της Σελεσάο να φτάσει στην κούπα, όμως η διοργανώτρια παραμένει το μεγάλο φαβορί. Με παίκτες που έχουν πράγματα να δείξουν, όπως ο Γκαμπριέλ Ζεσούς και ο Νταβίντ Νέρες, σταθερές αξίες όπως ο Κουτίνιο, ο Φερναντίνιο και ο Φιρμίνο, αλλά και παγκόσμια κλάση κάτω από τα δοκάρια, με τους Άλισον και Έντερσον, η Βραζιλία σίγουρα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και είναι μία από τις ομάδες που αναμένεται με προσμονή τόσο από τον κόσμο της, όσο και από τους ποδοσφαιρόφιλους σε όλη την υφήλιο. Το Περού, από την άλλη, έχασε 3-0 από την Κολομβία στο τελευταίο της φιλικό τεστ πριν την διοργάνωση, θεωρείται το απόλυτο αουτσάιντερ, όμως παρότι στο Μουντιάλ αποκλείστηκε από τους ομίλους, έδειξε καλά στοιχεία. Το ματς με την Βραζιλία είναι το τελευταίο του ομίλου και πιθανόν να κρίνει πολλά.

25 Ιουνίου: Χιλή - Ουγουρουάη

Από τη μία, η κάτοχος των δύο τελευταίων Copa America, Χιλή, που μετά τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και το τέλος της «Χρυσής Γενιάς», θέλει να ανοίξει νέο κύκλο επιτυχιών. Από την άλλη η Ουρουγουάη του «δάσκαλου» Όσκαρ Ταμπάρες, η οποία κέρδισε τον σεβασμό στα γήπεδα της Ρωσίας, όπου αποκλείστηκε από την πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία. Με σιγουριά, η πιο ενδιαφέρουσα μονομαχία που δεν περιλαμβάνει Βραζιλία ή Αργεντινή. Ίσως και η πιο ενδιαφέρουσα γενικώς στο φετινό Copa America. Ο Λουίς Σουάρες έσκυψε το κεφάλι και δούλεψε σκληρά για να προλάβει την διοργάνωση, εντυπωσιάζοντας ακόμα και τον ίδιο τον προπονητή του και το δίδυμό του με τον Καβάνι είναι ικανό να σμπαραλιάσει οποιαδήποτε άμυνα, ενώ από το απέναντι στρατόπεδο ο Βιδάλ ανήκει αναμφίβολα στις ατραξιόν της διοργάνωσης. Δύο ομάδες που φιλοδοξούν να φτάσουν ψηλά, σε μια μονομαχία που ενδεχομένως θα κρίνει και την πρωτιά στον όμιλό τους.

28 Ιουνίου : Μαρόκο - Ακτή Ελεφαντοστού

Η Ακτή Ελεφαντοστού, μολονότι για την διοργάνωση που έρχεται δεν συγκαταλέγεται στα φαβορί, ανέκαθεν αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες των Κυπέλλων Εθνών Αφρικής. Η γενιά του Ντρογκμπά ανήκει στο παρελθόν, όμως οι «Ελέφαντες» έχουν και φέτος παίκτες από μεγάλα πρωταθλήματα. Ο Μπαγί, ο Ζάχα και ο Οριέ από την Premier League, o Κεσί της Μίλαν και άλλοι που έχουν πράγματα να δείξουν και περιμένουν τη διοργάνωση ως ευκαιρία για να απογειώσουν την καριέρα τους. Από την άλλη, το Μαρόκο, το οποίο αρνήθηκε να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, πηγαίνει στην Αίγυπτο με αρχηγό τον Μπενάτια, ο οποίος τον χειμώνα άφησε τη Γιουβέντους για το Κατάρ. Έχοντας παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά, όπως ο Χακίμι της Ντόρτμουντ, ο Μαζραουί και (κυρίως) ο Ζίγιεχ του Άγιαξ, αλλά και ο Μπουφάλ της Θέλτα, η ομάδα του Ρενάρ στοχεύει μακριά.

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα