Copa Africa: Πρεμιέρα με γκέλα για τη Νιγηρία του Τροστ Εκόνγκ, 1-1 με την Ισημερινή Γουινέα

Βασίλης Μπαλατσός
william_troost-ekong

bet365

Η Νιγηρία έχασε βαθμούς στην πρεμιέρα της στο Copa Africa, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ισημερινή Γουινέα με 1-1. Βασικός και αρχηγός για τους Σούπερ Αετούς ο Τροστ Εκόνγκ του ΠΑΟΚ.

Με το «αριστερό» άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Copa Africa η Νιγηρία. Οι Σούπερ Αετοί ήταν ανώτεροι από την Ισημερινή Γουινέα, δημιούργησαν και σπατάλησαν ευκαιρίες, με τις δυο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία με σκορ 1-1. Για την ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο ήταν βασικός, αρχηγός και αναντικατάστατος ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ. Εκτός αποστολής για την Ισημερινή Γουινέα ήταν ο Ζοσέτε Μιράντα της Νίκης Βόλου.

H Iσημερινή Γουινέα προηγήθηκε κόντρα στη ροή του ματς. Στο 36' ο Ματσίν έστρωσε την μπάλα στον Σαλβαδόρ, ο οποίος άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ. Η απάντηση των Νιγηριανών ήταν άμεση. Στο 38' ο Λούκμαν έβγαλε τη σέντρα και ο Οσιμέν μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Το σύνολο του πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού πίεσε, έφτασε κοντά στην ανατροπή στο 76' όταν ο σέντερ φορ της Νάπολι αστόχησε σε τετ α τετ, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο.

1ος όμιλος

Αποτελέσματα

Ακτή Ελεφαντοστού - Γουινέα Μπισάου 2-0
Νιγηρία - Ισημερινή Γουινέα 1-1

Βαθμολογία

  1. Ακτή Ελεφαντοστού 3
  2. Νιγηρία 1
  3. Ισημερινή Γουινέα 1
  4. Γουινέα Μπισάου 0

Επόμενη αγωνιστική (2η)

Ακτή Ελεφαντοστού - Νιγηρία 18/1, 19:00
Ισημερινή Γουινέα - Γουινέα Μπισάου 18/1, 16:00

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα