ΠΑΟΚ: Ο... γνωστός «πονοκέφαλος» με το Κόπα Άφρικα για Σαμάτα, Μπάμπα και Έκονγκ

Ο Λουτσέσκου με τον Εκονγκ στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

bet365

Στον ΠΑΟΚ γνώριζαν και πλέον επιβεβαιώθηκε στην πράξη, ότι θα στερηθούν τους Άλι Σαμάτα, Μπάμπα Ράχμαν, Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ για μεγάλο διάστημα μέσα στη σεζόν, λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Χωρίς τον Άλι Σαμάτα η Εθνική ομάδα της Τανζανίας πήρε τελικά τον βαθμό που ήθελε (0-0) απέναντι στην Αλγερία και έτσι προκρίθηκε ως δεύτερη του ομίλου της στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο Τανζανός φορ του ΠΑΟΚ και αρχηγός του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος πήρε ειδική άδεια από την Ομοσπονδία του και έμεινε στη Θεσσαλονίκη.

O Σαμάτα μπορεί να ήταν στη Θεσσαλονίκη, λόγω του προσωπικού θέματος, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πανηγυρίσει την πρόκριση στα τελικά του Κόπα Άφρικα και να σχολιάσει στον προσωπικό λογαριασμό στο Instagram:

«Ευχαριστώ Θεέ μου, ευχαριστώ μαχητές, ευχαριστώ όλους όσους προσευχηθήκατε γι’ αυτή την ομάδα. Σας αγαπώ τόσο πολύ. Είμαι πολύ περήφανος για εσάς. Μπράβο παιδιά, μπράβο».

Ο Ραχμάν Μπάμπα αγωνίστηκε μέχρι το 69ο λεπτό στη νίκη με 2-1 της Γκάνας επί της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Με αυτό το σκορ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του μπακ του ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου του και την πρόκριση στην τελική φάση του επερχόμενου Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ μπορεί να μην αγωνίστηκε στη νίκη της Νιγηρίας με 2-3 επί της Σιέρρα Λεόνε, αλλά οι «Αετοί» είχαν εξασφαλισμένη την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Τι σημαίνουν οι προκρίσεις των τριών εθνικών ομάδων στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής; Πολύ απλά ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα στερηθεί των υπηρεσιών τους από τις αρχές Ιανουαρίου και για όσο διαρκέσει η παρουσία τους στη διοργάνωση, που θα διεξαχθεί από τις 13 Ιανουαρίου ως τις 11 Φεβρουαρίου του 2024 στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού.

@Photo credits: INTIME
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα