Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός έχει δώσει τόσους βαθμούς όσους όλες οι άλλες ομάδες μαζί!

Αντώνης Σαούλης
Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός έχει δώσει τόσους βαθμούς όσους όλες οι άλλες ομάδες μαζί!

bet365

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη και φέτος τραβάει μόνος του το «κουπί» για την βαθμολογία της Ελλάδας. Τελευταίος ο ΠΑΟΚ στη φετινή συγκομιδή...

Είναι κρίμα. Κρίμα γιατί αν αναλογιστεί κανείς που μπορεί να βρισκόμασταν ΜΟΝΟ φέτος εάν ο ΠΑΟΚ έκανε τα βασικά και η ΑΕΚ δεν έβγαζε τα μάτια της με την Τραμπζονσπόρ στο πρώτο ματς θα διαπιστώσει ότι πιθανότατα θα κοιτάγαμε για πολύ ψηλότερα στην βαθμολογία της UEFA.

O Ολυμπιακός κατάφερε τουλάχιστον να βάλει έναν πάτο στο βαρέλι στο οποίο είχαμε βρεθεί και χάναμε την μία θέση μετά την άλλη σε βαθμό που κινδυνεύαμε να βρεθούμε μέχρι και στην 20η θέση! Κι αυτό θα συνέβαινε εάν απλά ο Ερυθρός Αστέρας προκρινόταν αντί των «ερυθρόλευκων».

Οπως θα διαπιστώσετε εάν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είχαν βάλει... πλάτη φέτος στον Ολυμπιακό όχι μόνο θα κρατάγαμε την 15η θέση αλλά πιθανότατα θα βρισκόμασταν και ψηλότερα. Η διαφορά που έχουν μεταξύ τους οι ελληνικές ομάδες είναι τεράστιες.

Για την ακρίβεια οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει φέτος στην Ελλάδα 2.500 βαθμούς! Περισσότερους δηλαδή από όσους πρόλαβαν να δώσουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Αρης φέτος... Συνολικά η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει φέτος 4.300 βαθμούς μέχρι στιγμής και αυτοί έχουν δοθεί ως εξής:

Ολυμπιακός 2.500 βαθμοί

  • 1.100 από την προκριματική φάση με 5 νίκες (200Χ5) και 1 ισοπαλία(100)
  • 800 από το μπόνους για την είσοδο στους ομίλους του Champions League
  • 600 από τους 4 βαθμούς στον όμιλο (1 νίκη=400 και 1 ισοπαλία=200)

ΑΕΚ 500 βαθμοί

  • Ολοι από την προκριματική φάση με 2 νίκες και 1 ισοπαλία

Ατρόμητος 500 βαθμοί

  • Ολοι από την προκριματική φάση με 2 νίκες και 1 ισοπαλία

Αρης 500 βαθμοί

  • Ολοι από την προκριματική φάση με 2 νίκες και 1 ισοπαλία

ΠΑΟΚ 300 βαθμοί

  • Ολοι από την προκριματική φάση με 1 νίκη και 1 ισοπαλία

Η διαφορά μας από την 14η Τσεχία η οποία δεν θα έχει εκπρόσωπο είτε στους «16» του Champions League είτε στους «32» του Europa League είναι αυτή τη στιγμή στους 1.600 βαθμούς! Και μπορεί να μειωθεί κι άλλο μιας και ο Ολυμπιακός θα έχει μίνιμουμ δύο ματς. Πιθανότατα η πρόκριση του ΠΑΟΚ σε ομίλους να μας αρκούσε για να φτάσουμε τους Τσέχους κι αν προκρινόταν και η ΑΕΚ τότε δεδομένα θα κυνηγούσαμε ή και θα περνάγαμε τους Δανούς που είναι 1.800 βαθμούς μπροστά μας...

Και φέτος η ευκαιρία χάθηκε. Και όχι μόνο χάθηκε αλλά χάσαμε και δύο θέσεις που δύσκολα θα μπορέσει να τις φέρει πίσω ο Ολυμπιακός στη συνέχεια της σεζόν...

Κι αυτό θα το πληρώσουμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και οι ελληνικές ομάδες οι οποίες από την σεζόν 2021/2022 θα διαπιστώσουν πως δεν θα μπορούν να έχουν έσοδα από την Ευρώπη και πως για να μπουν σε ευρωπαϊκό όμιλο θα χρειάζονται 3 και 4 προκρίσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα