Zάλτσμπουργκ - Λίβερπουλ 0-2: «Τρένο» και στο Champions League (vid)

Gazzetta team
Zάλτσμπουργκ - Λίβερπουλ 0-2: «Τρένο» και στο Champions League (vid)

bet365

Η Λίβερπουλ χάρη σε ένα «καυτό» δίλεπτο, πήρε τη νίκη με 2-0 μέσα στην Αυστρία επί της Ζάλτσμπουργκ και προκρίθηκε πανηγυρικά ως πρώτη, στους «16» του Champions League.

Η σχετική... αστάθεια στο Champions League, το δύσκολο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου και η υπόσχεση των Αυστριακών να κάνουν τα πάντα για να αποκλείσουν την Λίβερπουλ δεν στάθηκαν αρκετά για να την σταματήσουν.

Οι ακάθεκτοι Reds δεν άλλαξαν status ούτε στην ευρωπαϊκή τους υποχρεώση και χάρη σε δύο γκολ μέσα σε 100 δευτερόλεπτα, έφυγαν θριαμβευτές από την έδρα της Ζάλτσμπουργκ με 2-0, ολοκληρώνοντας ως πρώτοι τον 5ο όμιλο και με την πρόκριση στα χέρια τους.

Το πιο συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο των τελευταίων χρόνων στο Champions League, θα μπορούσε να έχει χαρίσει άπλετα γκολ και για τις δύο ομάδες, αλλά ο ανίκητος Άλισον από τη μία και ο ανεπανάληπτα επιπόλαιος Σαλάχ στην τελική προσπάθεια, χαράμισαν 9 τελικές συνολικά στον στόχο, δεύτερη υψηλότερη επίδοση για πρώτο μέρος που τελειώνει 0-0 από το Σάλκε-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του 2011.

Οι παίκτες του Κλοπ, βρήκαν ένα κάρο ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Στάνκοβιτς κι έπρεπε να φτάσουν στο 58' για να καρπωθούν αυτό που δικαιούνταν βάσει απόδοσης.

Πρώτα ο Κειτά, στο 57' μετά από όμορφη σέντρα του Μανέ και κεφαλιά με εξουδετερωμένο τον Στάνκοβιτς από την εστία, έκανε το 0-1. Για να έρθει μόλις 100 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σαλάχ και από αποδιοπομπαίος τράγος της επιθετικής αστοχίας, να χριστεί σκόρερ με ένα υπέροχο τέρμα από δύσκολη γωνία, αφού προσπέρασε τον κίπερ στο τετ-α-τετ.

Μπορεί ο Αιγύπτιος να έχασε πολλαπλάσιες ευκαιρίες, στο τέλος της ημέρας όμως, με το γκολ που σημείωσε έφτασε τα 27 (μαζί με ασίστ) στο Champions League, επίδοση που ξεπερνά κατά ένα γκολ μόνο ο Λιονέλ Μέσι, από τη στιγμή που ο Σαλάχ φόρεσε τα «κόκκινα«.

Η αδικημένη ενδεχομένως Σάλτσμπουργκ, που σπατάλησε επίσης μεγάλες ευκαιρίες, δεν κατάφερε να αντιδράσει ποτέ και αρκέστηκε στην τρίτη θέση, που οδηγεί στο Europa League. Από την άλλη, η Λίβερπουλ σημείωσε δεύτερη σερί νίκη εκτός έδρας μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια και την εποχή Μπενίτεθ, σε φάση ομίλων και με 13 βαθμούς προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16», με την Νάπολι να ακολουθεί με 12

Ζάλτσμπουργκ: Στάνκοβιτς - Βόμπερ, Ονγκουένε, Κρίστενσεν, Ούλμερ - Γιουνούζοβιτς, Ζομποσλάι, Μβέπου- Μιναμίνο - Χβανγκ, Χάαλαντ.

Λίβερπουλ: Άλισον – Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον -Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά- Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

Η βαθμολογία στον 6ο Όμιλο
1.Λίβερπουλ 13
2. Νάπολι 12
3. Σάλτσμπουργκ 7
4. Γκενκ 1


 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα