Οι... ελληνικές εμπειρίες της Τότεναμ (vid)

Gazzetta team
Οι... ελληνικές εμπειρίες της Τότεναμ (vid)

bet365

Θετικό είναι το πρόσημο των Λονδρέζων στις αναμετρήσεις με ελληνικές ομάδες καθώς σε εννέα επίσημα παιχνίδια μετρούν πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Τότεναμ - Ολυμπιακός με σούπερ προσφορά* & Novi Specials (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει την... τέλεια εμφάνιση στο Λονδίνο, για να πάρει αποτέλεσμα που μπορεί να του δώσει ακόμα και την πρόκριση στους «16» του Champions League. Την έδρα των «σπιρουνιών» έχει αλώσει μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά το έχει κάνει στο «White Heart Lane». Πλέον, στο «Tottenham Hotspur Stadium» η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να γράψει ιστορία, με το παιχνίδι να είναι βαρύνουσας σημασίας λόγω και της πρώτης εντός έδρας παρουσίας του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο. Τι δείχνει όμως το παρελθόν των ελληνικών ομάδων κόντρα στην Τότεναμ;

Μόνος αήττητος ο ΠΑΟΚ

Πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα έχει η Τότεναμ κόντρα σε ελληνικές ομάδες. Μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να την κερδίσει είναι ο ΠΑΟΚ με 2-1, την 30η Νοεμβρίου του 2011 μέσα στο Λονδίνο χάρη στα γκολ των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη. Ο Μόντριτς απλά μείωσε με πέναλτι σε 2-1 για τους Άγγλους στο 38', λεπτό από το οποίο έπαιζαν με παίκτη παραπάνω εξαιτίας της αποβολής του Σταφυλίδη. Σημειώνεται, ότι ο «Δικέφαλος του βορρά» είναι η μόνη ελληνική ομάδα από τις τέσσερις συνολικά που έχουν αντιμετωπίσει τα «σπιρούνια», η οποία δεν έχει καταφέρει να χάσει καθώς και στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-0. Ο ΠΑΟΚ πέρασε ως πρώτος στην επόμενη φάση μαζί με την Ρουμπίν Καζάν, ενώ η Τότεναμ έμεινε εκτός ως τρίτη πάνω μόνο από την Σάρμορκ Ρόβερς. Στους «32» αποκλείστηκε από την Ουντινέζε (0-0 στην «Dacia Arena», 3-0 στην Τούμπα)

Ο... ηρωικά πεσών Παναθηναϊκός

Στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League της σεζόν 2012/13 ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την Τότεναμ στο ΟΑΚΑ και η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα κατάφερε να «σώσει» την παρτίδα στο δεύτερο μέρος με τον Τοτσέ, ο οποίος στο 77' ισοφάρισε το γκολ του Ντόσον από το 35'. Στην άτυπη ρεβάνς, οι «πράσινοι» πάλεψαν δυνατά με το χρόνο, η ομάδα του Βίλας Μπόας προηγήθηκε από το 28ο λεπτό, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο 54' με τον Ζέκα και άρχισαν να ελπίζουν στο... θαύμα, ωστόσο η καρφωτή κεφαλιά του Ντέμπσεϊ στο 76' και το γκολ του Ντεφόε ατο 82' διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 για τους Άγγλους, οι οποίοι τότε ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς ο Παναθηναϊκός πήγαινε με 5 βαθμούς στο «White Heart Lane», την ώρα που η Τότεναμ είχε επτά.

Με τον Αστέρα Τρίπολης, οι εν Ελλάδι φίλαθλοι ουσιαστικά κατάλαβαν τι εστί Χάρι Κέιν

Για την ιστορία, τα παιχνίδια έληξαν 2-1 στην Τρίπολη και 5-1 στο Λονδίνο, με τους Αρκάδες να χάνουν σε αμφότερα, και τον 21χρονο Άγγλο να έχει συμμετοχή σε... πέντε τέρματα. Ο Χάρι Κέιν σκόραρε τέσσερα γκολ, με χατ-τρικ στο δεύτερο ματς αλλά την στιγμή των αναμετρήσεων να την προσφέρει ως... τερματοφύλακας. Με το σκορ να είναι 5-0 και τον Αστέρα να θέλει να πετύχει το γκολ της τιμής, o Γιορίς θα κάνει ένα φάουλ στον Τσοκάνη που έβγαινε σε αντεπίθεση, ο διαιτητής θα τον αποβάλει με απευθείας κόκκινη και ο Κέιν θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία για το υπόλοιπο παιχνίδι. Ο Μπαράλες θα το εκμεταλλευτεί εκτελώντας το φάουλ ουσιαστικά πάνω του, η μπάλα θα περάσει μέσα από τα χέρια και η ομάδα του Στάικου Βεργέτη θα φύγει με... γλυκόπικρη γεύση από το Λονδίνο. Στα αξιοσημείωτα του ματς, το απίθανο γκολ του Έρικ Λαμέλα με ραμπόνα έξω από την περιοχή.

Οι συναντήσεις με Ολυμπιακό

Το 2-2 στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού Champions League δεν είναι η μόνη φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν. Ήταν το μακρινό 1972 όταν στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του UEFA την σεζόν 1972/73 όταν οι Πειραιώτες ταξίδεψαν στο «White Heart Lane» για να αντιμετωπίσουν την Τότεναμ του Μπιλ Νίκολσον. Οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας στην σύνθεσή τους Κελεσίδη, Γιούτσο, Δεληκάρη, Τριαντάφυλλο και άλλους, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν κόντρα στους Άγγλους που, μπροστά σε σχεδόν 28.000 φιλάθλους κέρδισαν με 4-0. Σκόρερς οι Τσίβερς και Κόατες ενώ δύο γκολ πέτυχε ο Πιρς.

Στη ρεβάνς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα γραφόταν ιστορία. Ο Ολυμπιακός θα γινόταν η πρώτη ομάδα που νικάει σύλλογο από την Αγγλία, ενώ παράλληλα κέρδιζε την κάτοχο του τροπαίου της περασμένης σεζόν. Αυτά, χάρη στο γκολ του Ρομέν Αργυρούδη λίγο πριν μπουν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν από αυτή την ήττα οι Άγγλοι είχαν να χάσουν για 16 παιχνίδια, στα οποία είχαν σύνολο τερμάτων 50-12.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα