Αυτοί είναι οι πιο... genius παίκτες στο Champions League!

Κώστας Ζάλιαρης
Αυτοί είναι οι πιο... genius παίκτες στο Champions League!

bet365

Με την προπόνηση όλοι γίνονται καλύτεροι. Όλοι μπορούν να κάνουν τα βασικά με τη μπάλα και να τα εξελίξουν. Δεν έχουν, όμως, όλοι το επίπεδο ευφυΐας. Το gazzetta.gr ξεχώρισε εκείνους που κάνουν τη διαφορά με το μυαλωμένο τους παιχνίδι στο φετινό Champions League όπως τα Genius πακετά της Protergia στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Κάποτε, ήταν ο Πίρλο, ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Λάμπαρντ, ο Τζέραρντ...

Ποδοσφαιριστές που εκτός από το τρομερό ταλέντο τους και την επιθυμία συνεχώς να βελτιώνουν τα ατομικά τους χαρακτηριστικά μέσα από τη δουλειά, ηγούνταν στις ομάδες τους και ήξεραν πώς να μεταδώσουν στους υπόλοιπους συμπαίκτες τους την ωριμότητα και τον ορθό τρόπο σκέψης για την εξέλιξη ενός αγώνα...

Τέτοια μυαλά σπανίζουν, διαφοροποιούνται με την αλλαγή των γενεών και ίσως παρουσιάζονται σε διαφορετική μορφή. Στο φετινό Champions League υπάρχουν εκείνοι που ξέρουν πώς ακριβώς να διαχειριστούν τον ρυθμό μιας αναμέτρησης, πού ακριβώς βρίσκονται οι συμπαίκτες τους, πώς να μη χάσουν ούτε δευτερόλεπτο για να φτιάξουν μια καλή ευκαιρία για γκολ και φυσικά κατεβάζουν τις πιο εμπνευσμένες ιδέες για ατομικές ενέργειες που κάνουν τη διαφορά.

Έξω, όμως, από τις γραμμές του γηπέδου πώς μπορεί κάποιος (είτε παίζει ποδόσφαιρο είτε όχι) να είναι ιδιοφυία; Εδώ την απάντηση δίνει η Protergia με τα προγράμματα Genius 1, 2 και 3. Προγράμματα τα οποία αν επιλέξει ο καταναλωτής γίνεται genius, αφού μεταξύ άλλων μπορεί να ελέγχει το πακέτο του μέσα από τον εκκαθαριστικό λογαριασμό με διάγραμμα.

Επίσης, επιλέγοντας ένα από τα σταθερά πακέτα Genius που ταιριάζει στις οικιακές του ανάγκες ο καταναλωτής ξέρεις τι να περιμένει από τον λογαριασμό του, ενώ, μπορεί να μεταφέρει την ηλεκτρική ενέργεια που δεν κατανάλωσε στον επόμενο χρόνο, με την νέα υπηρεσία Save4Later.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στους genius παίκτες του φετινού Champions League:

1. Νταβίντ Σίλβα: Στην τελευταία του σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι και ολοκληρώνοντας έναν απόλυτα επιτυχημένο 10ετή κύκλο, ο Νταβίντ Σίλβα είναι από τους πιο απλούς ποδοσφαιριστές με σύνθετες ικανότητες που μπορεί να εντοπίσει κανείς στο Champions League. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον αποθεώνει, το στυλ των «πολιτών» τον βοηθάει τρομερά να σπρώξει το παιχνίδι με σωστό και γρήγορο τρόπο, είναι «μανούλα» στις μεταβιβάσεις με τη μια και τις μπαλιές – τρύπες για να... ξεχαρβαλώσει μια ολόκληρη άμυνα. Από τους πιο τίμιους παίκτες, ο Ισπανός έχει μυαλό που σπανίζει στο άθλημα...

2. Εντέν Αζάρ: Η αλήθεια είναι ότι τα τρομερά σκαμπανεβάσματα της Ρεάλ στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου δεν τον έχουν αφήσει να χαρεί την ονειρική μεταγραφή που πήρε, αλλά αναμφίβολα πρόκειται για ποδοσφαιριστή που στο χορτάρι στην καλή του μέρα, μπορεί να σου φτιάξει τα πάντα... από το τίποτα. Από εκεί που κανείς δεν βλέπει τρόπο να δημιουργηθεί μια επικίνδυνη κατάσταση για τα αντίπαλα καρέ, ο Βέλγος μπορεί με μια ατομική ενέργεια και μια ωραία γρήγορη συνεργασία να φτιάξει καλό για την ομάδα του. Είτε σκοράροντας, είτε φτιάχνοντας, ο Αζάρ είναι ένας από τους καλύτερους playmakers που υπάρχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

3. Τόνι Κροος: Γερμανική πειθαρχία. Ψυχραιμία στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές. Ακρίβεια στο πόδι. Ματιά που σπανίζει στο χορτάρι και τους χώρους που πρέπει να μεταφερθεί η μπάλα και το παιχνίδι. Ο πολύπειρος χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που θα κάνει την περίπλοκη σκέψη αλλά θα την εκτελέσει με απλό τρόπο στον αγωνιστικό χώρο. Τόσο απλό, όσο δείχνουν και τα ιδιαίτερα χαμηλά σουτ που δοκιμάζει κατά διαστήματα δίνοντας στη μπάλα τέτοια φάλτσα και τέτοιες κατευθύνσεις που απλά... σερβίρει προς τα δίχτυα δίχως ιδιαίτερο κόπο. Απλά, ξέρει πως ήθελε τρόπο. Και αυτό το έχει ο Τόνι Κροος στη Ρεάλ...

4. Ρομπέρτο Φιρμίνο: Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δίνει την περισσότερη δόξα στους Μανέ και Σαλάχ στη Λίβερπουλ, αλλά πλέον, ο κόσμος καταλαβαίνει πόσα προσφέρει στους «κόκκινους» και το παιχνίδι των Πρωταθλητών Ευρώπης για τη δημιουργία ευκαιριών και τα γκολ που μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα του Κλοπ, επιτέλους, σε ένα πρωτάθλημα στην Αγλία. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έχει κερδίσει την εκτίμηση των προπονητών και όσων αντιλαμβάνονται απόλυτα πόσα μπορεί να δώσει στο επιθετικό κομμάτι. Δίχως να παίζει στο χώρο του κέντρου ή να έχει τον ρόλο των προαναφερθέντων, ο Φιρμίνο είναι πολύτιμος και με κοφτερό μυαλό στα δικά του καθήκοντα.

5. Τζέιντον Σάντσο: Φοβερός και τρομερός ο νεαρός εξτρέμ, κάνει πράγματα και θαύματα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ και παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι game-changer από τους λίγους! Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής φροντίζει να μην περνάει ούτε... ματς δίχως να κάνει ασίστ και να συνεισφέρει στην εξέλιξη των παιχνιδιών των Βεστφαλών και είναι το απόλυτο παράδειγμα για όσους σκέφτονται να φύγουν από την comfort zone τους και ν' ανοίξουν τα φτερά τους μακριά από το «λιμάνι» στο οποίο βρίσκονται και περιμένουν τις ευκαιρίες τους. Έχει ακόμα να φάει πολλά ψωμιά, όμως, έχει καταθέσει διαπιστευτήρια και στο δημιουργικό κομμάτι παίρνει εξαιρετικό βαθμό.

Πρόκειται για έναν πραγματικό genius στην ενδεκάδα των Βεστφαλών που ξέρει τι να κάνει την μπάλα ανά πάσα στιγμή, όπως οι χρήστες του myprotergia app, οι οποίοι μπορούν να ελέγξουν όποτε θέλουν την κατανάλωση τους σε όποιο από τα τρία προγράμματα Genius της Protergia έχουν επιλέξει.

6. Κέβιν Ντε Μπρόινε: Αυτή τη στιγμή, ίσως ο κορυφαίος σε ό,τι αφορά τον τρόπο που συνδυάζει μυαλό, εκτέλεση και ακρίβεια που μεταφέρεται από το πόδι του στη μπάλα. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε επίπεδο δημιουργίας ευκαιριών για γκολ. Τρομερή απειλή για την αντίπαλη εστία. Τόσο με δικές του τελικές προσπάθειες, όσο και με ασίστ και αναζήτηση συμπαικτών του σε καίριες θέσεις για να καταφέρουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Πραγματικά, είναι από τους παίκτες που απολαμβάνεις να παρακολουθείς και φτάνεις σε σημείο να μην αντέχες άλλη ποιότητα όταν αντιληφθείς πόσο εύκολο κάνει το ποδόσφαιρο, πόσες επαφές με τη μια κάνει με τη μπάλα ώστε να μη χάσει χρόνο.

7. Φρένκι Ντε Γιόνγκ: Διόλου τυχαία η μεταγραφή του και η λάμψη που πήρε από την περασμένη, απόλυτα επιτυχημένη πορεία του Άγιαξ μέχρι και τα ημιτελικά του Champions League. Ο νεαρός νυν χαφ της Μπαρτσελόνα, αν και μόλις 22 ετών με τρομερά περιθώρια εξέλιξης του παιχνιδιού του και προσθήκης νέων ποδοσφαιρικών χαρακτηριστικών, έχει μπει σε μια νέα τροχιά στην καριέρα του. Καλείται ν' αποδείξει στο υψηλότατο επίπεδο με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» ότι μπορεί ν' ανταποκριθεί το ίδιο καλά όπως το έκανε και με τον Άγιαξ, εκεί όπου ήταν... εργαλείο από τα λίγα. Με ορατότητα σε όλο το γήπεδο, με γρήγορες κινήσεις, με τιμή στο στυλ του Γιόχαν Κρόιφ στο οποίο μυήθηκε μεγαλώνοντας στο εσωτερικό του Αίαντα, ο μικρός και μυαλό έχει και ικανότητες και προσπαθεί τώρα που ανέβηκε επίπεδο ν' ανταποκριθεί.

8. Σέρχιο Μπουσκέτς: Ξεκάθαρα αντιεμπορικός, ξεκάθαρα υποτιμημένος, αλλά αυτό ίσως και να τον ευνοεί για να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του ανενόχλητος, δίχως ν' απασχολεί τα media. Τα εύσημα τα παίρνει κάθε φορά που η εμφάνισή του είναι γεμάτη ουσία και κάνει τη διαφορά. Είναι ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιεί σωστά το μυαλό του σε ολόκληρο το 90λεπτο δίχως να βγει ούτε για μια στιγμή από το ρόλο που ξέρει ότι έχει εντός αγωνιστικού χώρου. Και μπορεί να μην είναι εκείνος που θα βγάλει την εντυπωσιακή κάθετη πάσα ή θα τρέξει παντού για να φτιάξει μια καλή ευκαιρία για γκολ, όμως, η παρουσία του στο χώρο του κέντρου, η ψυχραιμία του, η ηρεμία με την οποία μπορεί να μοιράσει τη μπάλα σε κλειστούς χώρους δίχως ανησυχία παρά τα μαρκαρίσματα, τον κάνουν ξεχωριστό και πολύτιμο.

Για να μάθεις περισσότερα για το παιχνίδι των παραπάνω παικτών δεν έχεις παρά να τους παρακολουθήσεις στο φετινό Champions League. Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα ηλεκτρικού ρεύματος Genius της Protergia μπες εδώ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα