Ελ Αραμπί: Ο φορ των 3 γκολ, των 2 διαδοχικών νικών και μίας μεγάλης πρόκρισης! (vids & poll)

Ελ Αραμπί: Ο φορ των 3 γκολ, των 2 διαδοχικών νικών και μίας μεγάλης πρόκρισης! (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ελ Αραμπί: Ο φορ των 3 γκολ, των 2 διαδοχικών νικών και μίας μεγάλης πρόκρισης! (vids & poll)

bet365

O 32χρονος Γαλλομαροκινός επιθετικός πήρε για τα καλά... μπρος και μετά τον Αστέρα σκόραρε για 2ο διαδοχικό ματς δίνοντας την πρόκριση στο ματς με την Κρασνοντάρ και φτάνοντας τα 3 τέρματα, όλα γκολ νίκης!

Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ετών 32. Διεθνής Μαρονικός με θητεία σε Γαλλία και Ισπανία αλλά και γαλλικό διαβατήριο. Φορ που ας μην ξεχνάμε αποκτήθηκε για να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό. Και να που ήρθε η ώρα να εξαργυρώσει το συμβόλαιό του. Γκολ με πέναλτι και νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα της Super League 1 και δύο γκολ και μεγάλη πρόκριση στη Ρωσία με την Κρασνοντάρ. Όχι μία απλή πρόκριση. Μία πρόκριση στην φάση των ομίλων του Champions League, που θα δώσει στην ομάδα πάνω από 30 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά σε διάστημα λίγων ημερών και σε δύο συνεχόμενα ματς. Και να σκεφτεί κανείς πως στη ρεβάνς της Ρωσίας μπήκε από το... παράθυρο στην 11άδα επειδή είχε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός ο Γκερέρο.

Τι έχει κάνει λοιπόν ο έμπειρος στράικερ; Έχει σκοράρει 3 γκολ σε 4 συμμετοχές. Όλα γκολ νίκης. Τρία τέρματα σε εκατόν σαράντα επτά λεπτά συμμετοχής του με την φανέλα του Ολυμπιακού. Στο δε ματς με την Κρασνοντάρ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Βαλμπουενά που του έβγαλε τις δύο ασίστ. Μάλιστα το πρώτο του γκολ ήταν κομβικό διότι μπαίνει στο 11ο λεπτό, δηλαδή ένα λεπτό μετά το γκολ των Ρώσων. Ένας παίκτης που αμείβεται με περίπου 1.5 εκατ. ευρώ ετησίως και που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να είναι ο Ολυμπιακός για 19η φορά σε 28 φάσεις ομίλων του Champions League. Κάτι που φέτος ο πειραϊκός σύλλογος το κατάφερε ως δευτεραθλητής, κάτι που δεδομένα σε ελληνικό επίπεδο γράφει ιστορία (σ.σ. είχε να συμβεί από το 2008-09) αλλά και γενικά δεν είναι κάτι τόσο απλό, εύκολο και σύνηθες.

Ο Ελ Αραμπί εκτός των άλλων έγινε ο τρίτος μόλις παίκτης του Ολυμπιακού που πετυχαίνει τουλάχιστον δύο γκολ εκτός έδρας σε αγώνα του Πρωταθλητριών / Champions League. Το 2013 ο Μήτρογλου είχε βάλει τρία στην Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες και το 2017 ο Μπεν δύο στην Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Και εάν μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι αγωνιζόταν εκτός Ευρώπης ο Ελ Αραμπί έχει να επιδείξει 43 γκολ στην La Liga και 17 στην Ligue 1 ενώ στην θητεία του στην Ισπανία είχε 44 γκολ και 7 ασίστ και στην Γαλλία 28 γκολ και 13 ασίστ. Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί έναν τέτοιο παίκτη. Που μπαίνει στις φάσεις, που είναι δυναμικός και ο οποίος προσπαθεί να καλύψει τα... θέλω του προπονητή με πολύ πρέσινγκ και τρέξιμο. Ο Ελ Αραμπί έχει βέβαια και μία ομοιότητα με τον Κώστα Μήτρογλου. Τον πανηγυρισμό του με τα πιστόλια, τον οποίο τον συνέχισε και στο ματς με τη Ρωσία. Έτσι για να έχει ξανά τον... πιστολέρο του ο Ολυμπιακός.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα