Σα: Τα 275 λεπτά που κράτησε το μηδέν και η 2η μεγάλη επέμβαση πέναλτι στον Ολυμπιακό! (vids & poll)

Σα: Τα 275 λεπτά που κράτησε το μηδέν και η 2η μεγάλη επέμβαση πέναλτι στον Ολυμπιακό! (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Σα: Τα 275 λεπτά που κράτησε το μηδέν και η 2η μεγάλη επέμβαση πέναλτι στον Ολυμπιακό! (vids & poll)

bet365

Για άλλη μία φορά ο Ζοσέ Σα αναδείχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Πέρυσι το είχε κάνει με το πέναλτι εκτός έδρας με την Μπέτις και φέτος με το πέναλτι που έβγαλε με την Μπασακσεχίρ!

Λέγκια Βαρσοβίας - Ατρόμητος με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο 26χρονος ύψους 1.92 μέτρων Πορτογάλος πορτιέρο πιστοποίησε για άλλη μία φορά το πόσο ορθά έπραξε ο Ολυμπιακός που τον αγόρασε από την Πόρτο. Ο Ζοσέ Σα σε τρεις αναμετρήσεις φέτος στην Ευρώπη κράτησε το μηδέν σε 275 λεπτά και ήταν ένας παίκτης - κλειδί και για το εκτός έδρας 0-0 με τη Βικτόρια Πλζεν και φυσικά και για το 0-1 στην Πόλη με την Μπασακσεχίρ. Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που έπιασε πέναλτι στην Ευρώπη με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ήταν λοιπόν Πέμπτη 29 Νοεμβρίου όταν ο Σα έπιασε το πέναλτι της Μπέτις. Ο Σα, όχι μόνο απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Λεόν, αλλά και το... ριμπάουντ του ίδιου παίκτη, κρατώντας το 0-0 στην αναμέτρηση της Μπέτις με τον Ολυμπιακό! Σαν να μην έφτανε αυτό η διπλή απόκρουση του Σα μπήκε στις καλύτερες των ομίλων του Europa League! Σε εκείνο το ματς βέβαια ο Ολυμπιακός είχε χάσει 1-0 από τους Ισπανούς, με τους οποίους είχε έρθει ισόπαλος 0-0 στο γήπεδό του.
Με την Μπασακσεχίρ ήρθε ξανά η στιγμή να θυμηθεί την ικανότητά του και τα πολύ καλά αντανακλαστικά του στα πέναλτι με την εξαιρετική επέμβασή του στην προσπάθεια του Βίτσκα. Και επειδή ακριβώς κάθε μεγάλη ομάδα ξεκινάει από έναν μεγάλο κίπερ ο Ζοσέ Σα συνεχίζει να δικαιολογεί απόλυτα το γιατί ο Ολυμπιακός επένδυσε πάνω του και εφόσον συνεχίσει έτσι δεδομένα θα μπει στην λίστα των κορυφαίων ξένων και όχι μόνο τερματοφυλάκων των Πειραιωτών.

Χαρακτηριστική ήταν και η αντίδραση των συμπαικτών του στον Ολυμπιακό, που όλοι πήγαν να τον αγκαλιάσουν μετά το τέλος του ματς για το πέναλτι που έπιασε. Εκτός των άλλων πάντως στην Πορτογαλία πήρε μεγάλη έκταση αυτή η απόκρουση του Σα, που σημειωτέον χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας μετά την πολύ καλή πρώτη σεζόν του στο Λιμάνι. Δείτε πιο κάτω τα βίντεο με τα δύο πέναλτι (σ.σ. με Μπέτις και Μπασακσεχίρ) αλλά και στιγμιότυπα του ματς των ερυθρόλευκων στην Πόλη και φυσικά ψηφίστε στο poll.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα