Ολυμπιακός: Οι «ακτίνες» των Πειραιωτών

Δημήτρης Ρούσσος
Ολυμπιακός: Οι «ακτίνες» των Πειραιωτών

bet365

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος δίχως τέρματα με τη Βικτόρια Πλζεν και το gazzetta.gr περνάει από «ακτινογραφία» τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς.

Δίχως να κερδίσει τις εντυπώσεις, ο Ολυμπιακός έφυγε από την Τσεχία με σκορ (0-0) που του επιτρέπει να κρατάει την τύχη στα «χέρια» του και να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι του Πλζεν καλό βαθμό παίρνουν σίγουρα ο Σα, ο Σεμέντο, ο Μπουχαλάκης, ο Γκιγιέρμε και ο Ποντένσε, με τους υπόλοιπους να μην καταφέρνουν να προσφέρουν όσα περίμενε απ' αυτούς ο Πορτογάλος τεχνικός.

Αναλυτικά:

Σα: Αντέδρασε εξαιρετικά στη φάση του 38’ απέναντι στον Τσέρμακ, ενώ ευτύχησε να αγκαλιάσει τη μπάλα πάνω στη γραμμή στο δοκάρι του 44’. Συνολικά καλή παρουσία, με σωστές επαφές με τα πόδια και ψύχραιμη καθοδήγηση.

Ομάρ: Μέτριο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ουσία στις προωθήσεις του και αργές αντιδράσεις στην άμυνα. Τίποτα δεν άλλαξε στο β΄μέρος, σίγουρα ο Μαρτίνς θα περίμενε περισσότερα απ’ τον Νορβηγό μπακ.

Σεμέντο: Πολύ μέτριος στο πρώτο μέρος, «απών» σε κρίσιμες φάσεις από τον χώρο ευθύνης του και συνολικά νωθρή εικόνα. Από το ξεκίνημα του β΄μέρους ανέβηκε κατακόρυφα, με σωστά κοψίματα που βελτίωσαν την εικόνα του. Η «μεταμόρφωσή» του άλλαξε συνολικά την αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού, αφήνοντάς του καλό «βαθμό» στο τέλος.

Παπαδόπουλος: Αποχώρησε νωρίς από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού και δεν μπορεί να κριθεί. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ως το 20’.

Τσιμίκας: Δεν φάνηκε πολύ στο πρώτο μέρος, ενώ δεν κατάφερε να συνεργαστεί σωστά με τον Μασούρα στα αριστερά. Πάντως περιόρισε τον Καγιάμπα στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ επιθετικά δεν πήρε πρωτοβουλίες. «Άχρωμη» εμφάνιση από τον Έλληνα μπακ.

Γκιλιέρμε: Ψύχραιμος, χωρίς να φανεί πολύ ανέλαβε να εξασφαλίσει ηρεμία πίσω από τη σέντρα, δίχως να προωθήσει πολλές φορές το παιχνίδι. Στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μέρος, θετική η παρουσία του.

Μπουχαλάκης: Ξεκίνησε νωθρά, ανέβηκε στη συνέχεια κι επιφορτίστηκε με την ανάπτυξη όταν ο Ολυμπιακός «έκατσε» πολύ. Δεν το έκανε πάντα όσο γρήγορα απαιτούσαν οι περιστάσεις, ενώ είχε τη δική του καλή στιγμή στο 76’, όταν σούταρε λίγο άουτ. Απλώς καλός, δίχως να ξεχωρίσει.

Ποντένσε: Ο πιο δραστήριος από τη γραμμή κρούσης των Πειραιωτών, με συνεχές πρέσινγκ κι ενέργειες με τη μπάλα στα πόδια. Δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Χρούσκα, ωστόσο δεν είχε και συμπαστάσταση πλην του Βαλμπουενά. Εξίσου καλός στο δεύτερο μέρος, δεν είχε την απαιτούμενη συμπαράσταση, ώστε να μπορέσει ο Ολυμπιακός να ελπίζει σε γκολ.

Μασούρας: Ωσεί παρών στο πρώτο ημίχρονο, ούτε πήρε πολύ τη μπάλα, ούτε δημιούργησε κινδύνους για την άμυνα της Βικτόρια. Αποχώρησε στο 81’ δίχως να έχει μπορέσει να μπει στο πνεύμα του αγώνα, με ελάχιστες καλές ατομικές ενέργειες.

Βαλμπουενά: Ξεκίνησε δυναμικά, με τις ενέργειές του προκάλεσε το… ενδιαφέρον των αντιπάλων του, που έδωσαν έμφαση στον περιορισμό του και τελικά τα κατάφεραν. Λίγες φορές συνδυάστηκε σωστά με τους συμπαίκτες του, τελικά δεν κατάφερε να απειλήσει. Αποχώρησε στο 56’ κουρασμένος και δίχως να βοηθήσει.

Γκερέρο: Δεν μπόρεσε να βοηθήσει, παρά μόνο πιέζοντας, αφού η μπάλα δεν έφτασε σ’ εκείνον πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Στο δεύτερο μέρος είχε ακόμα μικρότερη συμμετοχή στο παιχνίδι, δίχως να μπορέσει ως το τέλος να ανησυχήσει σοβαρά τους Τσέχους.

Οι αλλαγές:

Μπα: Κλήθηκε να κάνει επίσημο ντεμπούτο σε αγώνα αυξημένων απαιτήσεων και δεδομένης της απειρίας του, τα πήγε καλά. Μέτρησε σημαντικά κοψίματα, ενώ τα φυσικά του προσόντα του επέτρεψαν να σταθεί, όμως σίγουρα χρειάζεται χρόνο και παραστάσεις για να ταιριάξει στο επίπεδο αυτό.

Καμαρά: Ο μέσος από τη Γουινέα προσέδωσε ενέργεια στην ομάδα του, καλύπτοντας κενά που με το πέρασμα της ώρας γίνονταν ολοένα και πιο εμφανή στον άξονα. Δημιουργικά δεν προσέφερε κάτι ξεχωριστό, όμως δεν έκανε λάθη. Καλή παρουσία.

Ραντζέλοβιτς: Έπαιξε για λίγο και δεν μπορεί να κριθεί, αφού δεν τροφοδοτήθηκε στην αριστερή πτέρυγα όπου έπαιξε.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα