Αμπέλ Φερέιρα στο gazzetta.gr: «Τεράστια ευκαιρία και μεγάλη πρόκληση να γράψουμε ιστορία» (vids)

Αμπέλ Φερέιρα στο gazzetta.gr: «Τεράστια ευκαιρία και μεγάλη πρόκληση να γράψουμε ιστορία» (vids)

bet365

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ στέλνει το μήνυμα του, μέσω του gazzetta.gr, για τις δύο σπουδαίες αναμετρήσεις κόντρα στον νταμπλούχο Ολλανδίας, Άγιαξ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Η κλήρωση δεν πήρε τα μυαλά του Αμπέλ Φερέιρα, ούτε τον έκανε να κάθεται σε μια γωνιά και να κλαίει τη μοίρα του. Ο Άγιαξ είναι ένας σπουδαίος αντίπαλος και ο 40χρονος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας βλέπει τις δύο αναμετρήσεις για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ως μια «μια μεγάλη ευκαιρία και μια πρόκληση», όπως είπε μιλώντας στο gazzetta.gr λίγε ώρες μετά το πέρας της διαδικασίας στη Νυόν της Ελβετίας.

«Έχω την πεποίθηση ότι ούτε γι’ αυτούς δεν ήταν μια εύκολη κλήρωση, κανείς δεν θα ήθελε να πέσει με τον ΠΑΟΚ, για εμάς ο στόχος παραμένει ο ίδιος, αυτός που ήταν και πριν από την κλήρωση, να προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να γράψουμε ιστορία με τον ΠΑΟΚ και να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα ξέρουμε τον αντίπαλο, όλος ο οργανισμός της ομάδας, οι παίκτες, οι προπονητές, ο κόσμος, πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο, ώστε να πιστέψει πως είναι δυνατόν να περάσουμε τον Άγιαξ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν σκέφτεται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του ενόψει των δύο δύσκολων αναμετρήσεων με τον Άγιαξ. Θα παραμείνει, όπως λέει, πιστός στα όσα έχει στο μυαλό του. «Το πλάνο μας παραμένει το ίδιο, έχουμε φτιάξει την προετοιμασία βάσει κάποιων ιδεών , αρχών, φιλοσοφίας που πρεσβεύουμε και πιστεύουμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε στις προπονήσεις μέχρι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Από την στιγμή που γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας, σίγουρα κάποια πράγματα από άποψη τακτικής και στρατηγικής θα τροποποιηθούν και θα προσαρμοστούν πάνω στα δεδομένα των αγώνων με τον Άγιαξ», είπε.

Οι αποχωρήσεις των Ντε Λιχτ και Ντε Γιονγκ ασφαλώς και έχουν αλλάξει το προφίλ του «Αίαντα», όχι όμως στο σημείο εκείνο που θα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις δύο αναμετρήσεις του Αυγούστου. «Είναι μια μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσουμε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο, αλλά θα προτιμήσω να μιλήσω για τον ΠΑΟΚ και όχι για τον Άγιαξ», εξήγησε ο Φερέιρα παραμένοντας ψύχραιμος και προσγειωμένος στην πραγματικότητα, παρά την απώλεια σημαντικότατων ποδοσφαιριστών, όπως ο Βιεϊρίνια, ο Μαουρίσιο και ο Βέρνμπλουμ. «Δεν έχασε μόνον ο Άγιαξ παίκτες, έχουμε και εμείς σημαντικές απουσίες, θα έλεγα ότι σ’ αυτό το στοιχείο είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Με κάθε ταπεινότητα ο Άγιαξ είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι, αλλά σας εγγυώμαι ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει ότι είναι δυνατόν και θα παλέψει μέχρι τέλους, ώστε να περάσει αυτόν τον αντίπαλο και να είναι στην επόμενη κλήρωση».

Σύμφωνα με τον τεχνικό των «ασπρόμαυρων» η σειρά των αγώνων δεν πρόκειται να επηρεάσει ή να παίξει κάποιον καθοριστικό ρόλο. «Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι που έχω ιδιαίτερη προτίμηση για το αν το πρώτο ματς είναι εντός ή εκτός έδρας. Αυτό που ξέρω είναι πως ο Άγιαξ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Υποχρεωτικά θα τον αντιμετωπίσουμε και εντός και εκτός έδρας, οπότε πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι, με μεγάλο θάρρος, μεγάλη πίστη ότι μπορούμε να περάσουμε αυτόν τον αντίπαλο».

Ο Αμπέλ Φερέιρα αμέσως μετά την κλήρωση μίλησε στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και έχει μια εικόνα από τις αντιδράσεις τους στο άκουσμα ενός τόσο μεγάλου αντιπάλου στο ξεκίνημα της σεζόν. «Όπως είπα και νωρίτερα, καμία ομάδα δε θα ήθελε να διαλέξει τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλο στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που μετέφερα στους ποδοσφαιριστές μου είναι το γεγονός ότι μας δίνεται μιας τεράστια ευκαιρία και έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα