Συναντήσαμε τον Ρομπέρτο Κάρλος στη Μαδρίτη

Συναντήσαμε τον Ρομπέρτο Κάρλος στη Μαδρίτη

bet365

To gazzetta.gr βρίσκεται στην καρδιά του Champions League, στα πλαίσια του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος για Παιδιά, “Football for Friendship 2019” και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία ξεχωριστή συνέντευξη του θρυλικού Βραζιλιάνου.

Στα πλαίσια της επίσημης πρόσκλησης μεταξύ άλλων και για τον μεγάλο τελικό του Champions League, τo gazzetta.gr βρέθηκε στο ιδιαίτερο γκαλά που διοργάνωσε το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά, “Football for Friendship”. Εκεί είχε την τύχη να παρακολουθήσει τους διάσημους και ξεχωριστούς ομιλητές του πάνελ, που μίλησαν για τη σχέση των παιδιών ανά τον κόσμο με την ειρήνη τη φιλία και όλα αυτά πάντα δομημένα με όχημα το ποδόσφαιρο. Εκείνος φυσικά που ξεχώρισε όμως με την παρουσία του, δεν γινόταν να είναι άλλος από τον Ρομπέρτο Κάρλος.

Ο θρυλικός Βραζιλιάνος απάντησε σε ρωτήσεις δημοσιογράφων απ’ όλη την υφήλιο, αλλά το πιο όμορφο κομμάτι του γκαλά ήταν ότι τις επόμενες ερωτήσεις του τις έθεσαν εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι ηλικίας έως 13 ετών από τη Λιθουανία, τη Βολιβία, το Βιετνάμ και τη Ρωσία. Ο μοναδικός αριστερός μπακ της Σελεσάο και της Ρεάλ Μαδρίτης τοποθετήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το…

Ποια είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ των κανονικών παικτών και των σούπερ σταρ:

«Δεν ήμουν ποτέ ο πιο καλός παίκτης. Υπήρχαν θυμάμαι αρκετά παιδιά που είχαν περισσότερο ταλέντο. Εκείνα όμως νόμιζαν πάντα ότι ήταν οι καλύτερα όλων και έτσι δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να δουλέψουν και έτσι χάθηκε το ταλέντο τους. Δεν ονειρεύτηκαν όπως εγώ. Δούλεψα σα να μην υπήρχε αύριο, είχα σεβασμό στους γονείς μου, στους προπονητές, πίστη στον εαυτό μου και πέτυχα. Αυτό είναι πιστεύω τελικά που έκανε και τη διαφορά».

Ποιο ήταν το κορυφαίο γκολ της καριέρας του:

«Εχω βάλει πολλά ωραία και κρίσιμα γκολ στην καριέρα μου. Θυμάμαι ένα υπέροχο με την Τενερίφη, αλλά υποθέτω ότι όλοι γνωρίζετε ποιο θα επιλέξω. Δεν ήταν τυχαίο εκείνο το φάουλ με τα τρελά φάλτσα κόντρα στη Γαλλία. Είχα δουλέψει αρκετά στις προπονήσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι και πέτυχε».

Για τα ταλέντα στη Βραζιλία, τις δυνατότητες της εποχής του και το σήμερα:

«Εμείς τότε ήμασταν φτωχοί, δεν είχαμε σχεδόν τίποτα. Μόνο τα όνειρά μας. Τώρα τα παιδιά στη Βραζιλία έχουν στη διάθεσή τους κορυφαίες υποδομές, περισσότερα γήπεδα, καινούργιες μπάλες, προπονητές, διατροφολόγους. Απλά αρκεί πλέον να το θέλουν και όλα τους προσφέρονται απλόχερα».

Για το “Football for Friendship”:

«Είναι μία υπέροχη πρωτοβουλία, που κάνει τα σωστά βήματα και κινείται σε έναν χώρο φιλίας. Είναι πολύ όμορφο που δίνει στα παιδιά απ’ όλον τον κόσμο την ευκαιρία να έρθουν κοντά μέσω της μπάλας».

Πληροφορίες:
Από το 2013, η Gazprom διοργανώνει το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά “Ποδόσφαιρο για Φιλία” (Football for Friendship). Οι βασικές αξίες που προωθούνται από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι η φιλία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η υγεία, η ειρήνη, η αφοσίωση, η νίκη, η παράδοση και η τιμή. Το Ποδόσφαιρο για τη Φιλία υποστηρίζεται από τη FIFA, την UEFA, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες διαφόρων χωρών, διεθνή φιλανθρωπικές οργανώσεις και κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους παγκοσμίως. Τα τελευταία 6 χρόνια έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάνω από 5.500 άτομα, ενώ περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους είναι διάσημοι αθλητές, καλλιτέχνες και πολιτικοί ακολουθούν τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Official Facebook account: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα