Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 4-3

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 4-3

bet365

Συγκλονιστικό, ανεπανάληπτο, μαγικό ματς στο Ετιχαντ, η Σίτι επικράτησε 4-3, αλλά η Τότεναμ έγραψε ιστορία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Champions League. Το... VAR ακύρωσε το γκολ του Αγουέρο στο τέλος.

Το ματς του αιώνα, ιστορική πρόκριση (4-4 συνολικό σκορ) για την Τότεναμ και... VARβαρος αποκλεισμός για τη Σίτι. Οι Πολίτες ήταν εξαιρετικοί, επικράτησαν 4-3, στην τελευταία φάση πέτυχαν γκολ... πρόκρισης, ακυρώθηκε ως οφσάιντ και από τον παράδεισο βρέθηκαν στην κόλαση!

Τα πρώτα έντεκα λεπτά του Ετιχαντ πέρασαν στην ιστορία του Champions League! Γκολ, γκολ, γκολ, γκολ! Το πάθος περίσσευε, οι άμυνες ήταν... αλλού, τα λάθη διαδοχικά και οι Στέρλινγκ, Σον πέτυχαν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ντομπλέτα στα 21 λεπτά! Στο 4' (3'51'') ο Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ, με τον Ντε Μπρόινε να έχει μεγάλο μερίδιο επιτυχίας στο τέρμα, αφού άνοιξε την άμυνα της αντιπάλου και πάσαρε την ιδανική στιγμή! Στο 7' ήρθε η απάντηση των Σπερς, ο Κομπανί έκανε λάθος εκτίμηση, ο Σον βρέθηκε σε θέση βολής, ενώ ευθύνη έχει και ο Εντερσον! Στο 10' η Σίτι πλήρωσε ακόμα ένα αμυντικό λάθος, ο Στόουνς έκανε τη γκάφα, ο Μόουρα έδωσε ιδανικά στον Ερικσεν κι από την πάσα του Δανού ο Σον πέτυχε με άψογο πλασέ το 2-1. Στο 11ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση για τους Πολίτες, με τον Μπερνάρντο να κάνει το σουτ, τη μπάλα να βρίσκει στον Ρόουζ και να καταλήγει στα δίχτυα.

Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που επιτεύχθηκαν τέσσερα γκολ σε αυτό το διάστημα. Κι όμως, το... φεστιβάλ τερμάτων δεν είχε ολοκληρωθεί! Στο 21' ο Ντε Μπρόινε έκανε εξαιρετική παράλληλη, ο Στέρλινγκ ήρθε από πίσω και με προβολή πέτυχε το 3-2. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Αγγλος στη σεζόν με συμμετοχή σε 43 γκολ (29 γκολ, 14 ασίστ). Ο ρυθμός έπεσε, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά οι Λονδρέζοι κατάφεραν ανασταλτικά νμα λειτουργήσουν σωστά. Βέβαια, στο 40' ήρθε το πλήγμα, μιας και ο Σισοκό αποχώρησε και ο Ποκετίνο άλλαξε τα πλάνα του, αφού πέρασε στην κορυφή της επίθεσης τον Γιορέντε και γύρισε τον Αλι στα χαφ. Μάλιστα, οι Σπερς είχαν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά από την εξαιρετική μπαλιά του Ερικσεν, ο Σον δεν έφτασε στο χατ τρικ.

Εξέλιξη θρίλερ...
Το ξεκίνημα στην επανάληψη βρήκε τη Σίτι να κυριαρχεί και να πιέζει για το γκολ πρόκρισης. Στο 50' ο Στέρλινγκ και ο Μπερνάρντο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, ενώ και στο 54' ο Ντε Μπρόινε νικήθηκε από τον Γιορίς. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το πολυπόθητο γκολ! Ο Βέλγος έκανε μαγική τρίτη ασίστ και ο Αγουέρο με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιορίς. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος που μοιράζει τρεις ασίστ σε προημιτελικό από το 1997 και τον Γκιγκς! Η είσοδος του Φερναντίνιο δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και στο 73' ήρθε το σοκ από τον Γιορέντε, ο οποίος πέτυχε το 4-3... πρόκρισης με το μπούτι!

Η Σίτι τα έπαιξε όλα για όλα, η είσοδος του Σανέ έδωσε ώθηση στους Πολίτες και στις καθυστερήσεις έγινε η φάση που σημάδεψε όλο το παιχνίδι. Ο Στέρλινγκ πέτυχε στο 90+4' το γκολ λύτρωσης, σήκωσε το Ετιχαντ στο πόδι, αλλά όλοι πάγωσαν βλέποντας τον Τσακίρ να πηγαίνει στο VAR. Από τη γκάφα του Ερικσεν και πριν η μπάλα φτάσει στον Αγουέρο (που ήταν οφσάιντ) τη μπάλα βρήκε ο Μπερνάρντο. Το γκολ ακυρώθηκε σωστά και η Τότεναμ έγραψε ιστορία, αφού τελευταία φορά που έπαιξε ημιτελικά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν το 1962.

Σίτι: Εντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Μεντί (84' Σανέ), Γκουντογκάν, Σίλβα (63' Φερναντίνιο), Ντε Μπρόινε, Μπέρναρντο, Στέρλινγκ, Αγουέρο

Τότεναμ: Γιορίς, Ρόουζ (90' Σάντσες), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Τρίπιερ, Γουανιάμα, Σισοκό (41' Γιορέντε), Ερικσεν, Ντέλε Αλι, Μόουρα (82' Ντέιβις), Σον

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα