Λίβερπουλ - Πόρτο 2-0

Λίβερπουλ - Πόρτο 2-0

bet365

H Λίβερπουλ είχε την ουσία, επικράτησε 2-0 της Πόρτο στο Ανφιλντ κι έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League.

Μπορεί η Λίβερπουλ να μην εντυπωσίασε, αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας... ευτυχισμένος άνθρωπος μετά το τελευταίο σφύριγμα! Aλλωστε, έφτασε τις 400 νίκες στην καριέρα του και τις 111 με τους Κόκκινους. Οι Reds είχαν την ουσία, τον Φιρμίνο σε εξαιρετική κατάσταση και με το 2-0 επί της Πόρτο βλέπουν... ημιτελικά! Οι Δράκοι το πάλεψαν, αλλά ο Μαρεγκά δεν μπόρεσε ποτέ να δώσει... ελπίδα στην ομάδα του. Στις 17 του μήνα ο επαναληπτικός, φωνές των φιλοξενούμενων για το γεγονός πως ο Σαλάχ δεν αποβλήθηκε στη φάση με τον Οτάβιο λίγο πριν το τέλος.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Γιούργκεν Κλοπ, αφού μόλις στο 5ο λεπτό η ομάδα του άνοιξε το σκορ. Η Λίβερπουλ κυκλοφόρησε υπέροχα, ο Φιρμίνο έβγαλε ιδανικά στον Κεϊτά κι αυτό με τη... βοήθεια του Τόρες πέτυχε το 1-0. Μάλιστα, από την περσινή σεζόν στη διοργάνωση, μόνο ο Κριστιάνο έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ (24) από τον Βραζιλιάνο (12 γκολ, 8 συμμετοχές). Η Πόρτο ήταν επικίνδυνη, αλλά δεν είχε την ουσία και στο 17' ο Μαρεγκά υπό την πίεση του Φαν Ντάικ δεν μπόρεσε να απειλήσει. Οι Reds είχαν εκρήξεις και σε μια από αυτές έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Στο 22' ο Σαλάχ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Κορόνα, βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ!

Η μπάλα... χάθηκε από τους Κόκκινους, ο Χέντερσον έβγαλε ιδανικά στον Αρνολντ κι από την ασίστ του ο Φιρμίνο πέτυχε το 2-0. Ηταν το 3ο γκολ σε εννέα ματς στο Champions League. Oι Δράκοι προσπάθησαν να απαντήσουν και στο 30' πλησίασαν στο γκολ, αλλά τη σουτάρα του Μαρεγκά έβγαλε ο Αλισον. Οι Πορτογάλοι ζήτησαν στην εξέλιξη της φάσης πέναλτι, το VAR δεν τους δικαίωσε, μιας και το χέρι του Αρνολντ θεωρήθηκε ακούσιο. Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί και τη φάση του 34', αλλά από την πάσα του Χέντερσον, ο Φιρμίνο έστειλε τη μπάλα άουτ.

Kράτησε εύκολα η Λίβερπουλ!
Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Λίβερπουλ στο 48' είδε τον Μανέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη βοήθεια του VAR. H Πόρτο δεν ήθελε να ρισκάρει από νωρίς, προσπάθησε να σταθεί σωστά ανασταλτικά και όταν έβρισκε χώρους έβγαινε στην αντεπίθεση. Μάλιστα, στο 78' ο Μαρεγκά βρέθηκε σε θέση βολής,αλλά ακόμα μια φορά αστόχησε! Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά οι Reds είχαν... Φαν Ντάικ και ηρεμία για να κρατήσουν το μηδέν και να κάνουν το τεράστιο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης! Οι Δράκοι πάντως φωνάζουν... σωστά για το γεγονός πως δεν αποβλήθηκε στο 84' ο Σαλάχ για το πάτημα στον Οτάβιο.


Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Μίλνερ, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά, Σαλάχ, Φιρμίνο (82' Στάριτζ), Μανέ (73' Οριγκί)


Πόρτο: Κασίγιας, Περέιρα (77' Αντράντε Ντος Σάντος), Φελίπε, Μιλιτάο, Κορόνα, Ντανίλο, Τόρες (73' Κόστα Αλμέιδα), Τέγιες, Οτάβιο, Σοάρες (62' Μπραχίμι), Μαρεγκά

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα