Λεβαντόφσκι και Σαλάχ κρίνουν την πρόκριση στο Μόναχο! (infographics & polls)

Gazzetta team
Λεβαντόφσκι και Σαλάχ κρίνουν την πρόκριση στο Μόναχο! (infographics & polls)

bet365

Η ώρα του μεγάλου επαναληπτικού μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ έφτασε, με τις δυο ομάδες να θέλουν να δουν τα «αστέρια» τους να λάμπουν και να κρίνουν τον νικητή της μονομαχίας που θα προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League.

Το πρώτο παιχνίδι τα άφησε όλα ανοικτά και τις δυο ομάδες ικανοποιημένες για το τελικό αποτέλεσμα. Οι μεν «reds» διότι έπαιξαν με πολλές απουσίες και μια άμυνα σχεδόν… δοκιμαστική, χωρίς τον Φαν Ντάικ και με τον Φαμπίνιο να καλείται να παίξει στο κέντρο της, οι δε Βαυαροί διότι δέχθηκαν πολλές φάσεις, κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν ηττηθεί, όμως μπόρεσαν να κρατήσουν ανέπαφα τα δίχτυα τους, για πρώτη φορά μάλιστα στο 2019.

Και τώρα; Χαμός στην Allianz Arena! Η ομάδα του Κλοπ θα ψάξει γκολ, που θα της χαρίσει και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας, ενώ αντίθετα εκείνη του Κόβατς θέλει τη νίκη ανεξαρτήτως ύψους. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι θα στηριχθούν στην επίθεση τους κι αυτή κάθε άλλο παρά ανίκανη έχει αποδειχθεί φέτος να κάνει τη διαφορά.

Αναπόφευκτα συγκρίνονται οι γραμμές κρούσης των δυο ομάδων και τα ονόματα που μαγνητίζουν είναι αυτά των Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Μοχάμεντ Σαλάχ. Αυτοί είναι που έχουν αναλάβει το ρόλο του «πυροβολικού» και που πιθανότατα θα χρειαστεί να «μιλήσουν» στην αρένα του Μονάχου.

Ο Πολωνός φορ βρίσκεται και φέτος σε τρομερή κατάσταση, ενώ εσχάτως φρόντισε να… εντατικοποιήσει τις επιδόσεις του, βρίσκοντας τη φόρμα του την κατάλληλη στιγμή. Το Σάββατο (09/03) σκόραρε δις απέναντι στη Βόλφσμπουργκ στη μεγάλη νίκη της Μπάγερν με 6-0, ενώ αυτή ήταν η δεύτερη σερί αγωνιστική που τα καταφέρνει τόσο καλά σε αγώνα της Bundesliga. Φέτος είναι ο πρώτος σκόρερ του Champions League με 8 γκολ, μην καταφέρνοντας να σκοράρει μόνο στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων απέναντι στον Άγιαξ και στο Άνφιλντ. Δεδομένου ότι κόντρα στον Αίαντα πήρε «εκδίκηση» στο τελευταίο παιχνίδι, βρίσκοντας δίχτυα δυο φορές, θα σκεφτεί κανείς πως ίσως έχει κάτι… αντίστοιχο στο μυαλό του και για τους Άγγλους!

Όσον αφορά τον Αιγύπτιο της Λίβερπουλ, αυτός δεν είναι σε «beast mode» όπως πέρυσι, αλλά κάθε άλλο παρά έχει «σιγάσει». Με 20 γκολ στη σεζόν αποτελεί ξανά το κύριο επιχείρημα της επίθεσης της ομάδας του σε Αγγλία κι Ευρώπη, αν και στην τελευταία μετράει τρία γκολ, σίγουρα λιγότερα απ΄όσα θα ήθελε. Εξάλλου δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα για περίπου έναν μήνα. Τελευταία φορά που σκόραρε ήταν κόντρα στη Μπόρνμουθ για την Premier League στις 9 Φεβρουαρίου και αυτονόητα είναι θέμα χρόνου να επανέλθει.

Στο παιχνίδι θεωρητικά ένα γκολ αρκεί για καθεμία από τις δυο ομάδες, όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τί θα συμβεί αν αυτό επιτευχθεί νωρίς και ο αντίπαλος κληθεί να «κυνηγήσει» στο σκορ. Προγνωστικά για κλειστό ή ανοιχτό παιχνίδι δεν μπορούν να γίνουν, ειδικά έπειτα από ένα 0-0 στο πρώτο παιχνίδι, ενώ το γήπεδο της Μπάγερν έχει συνδυαστεί με ουκ ολίγα ποδοσφαιρικά θρίλερ!

Για την ομάδα του Μέρσεϊσάιντ η παράδοση είναι ευνοϊκή κόντρα σε γερμανικούς συλλόγους, με 12 νίκες, 10 ισοπαλίες και 6 ήττες, μια εκ των οποίων πριν 17 χρόνια από τη Λεβερκούζεν και η αμέσως προηγούμενη πριν 41 χρόνια από τη Γκλάντμπαχ! Η Μπάγερν δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά απέναντι στους Άγγλους, μετρώντας 16 νίκες, 14 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Συγκεκριμένα απέναντι στη Λίβερπουλ η ομάδα του Μονάχου μετράει 1 νίκη, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες, αλλά δυο προκρίσεις έναντι μιας και απόψε θα θέλει να… τριτώσει το καλό!

Μένει να φανεί ποια εκ των δυο θα πανηγυρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, έστω κι αν φαίνεται πως τη δεδομένη χρονική στιγμή περισσότερο επείγουν για τις δυο ομάδες όσα συμβαίνουν στα πρωταθλήματά τους!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα