Παρί Σεν Ζερμέν - Λίβερπουλ 2-1

Gazzetta team
Παρί Σεν Ζερμέν - Λίβερπουλ 2-1

bet365

Στη γιγαντομαχία του Παρισιού η Παρί επικράτησε 2-1 της Λίβερπουλ, βρέθηκε στη 2η θέση και αγκαλιά με την πρόκριση. Ολα για όλα στο Ανφιλντ με τη Νάπολι οι Κόκκινοι.

Ο Τούχελ κέρδισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον Κλοπ, είδε την Παρί να αγκαλιάζει την πρωτιά και τη Λίβερπουλ να... μπλέκει. Το 2-1 στο Παρκ ντε Πρενς έστειλε τους γηπεδούχους στη 2η θέση και με νίκη στο Βελιγράδι θα βρεθούν στους «16». Αντίθετα, οι Κόκκινοι χρειάζονται νίκη 1-0 επί της Νάπολι ή τρίποντο με περισσότερα γκολ διαφορά.

Πιο ορεξάτη στο ματς η Παρί, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τη Λίβερπουλ. Ωστόσο, τόσο στο 3ο λεπτό όσο και στο 6' Μπαπέ και Ντι Μαρία δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Βέβαια, στο 13ο λεπτό ήρθε το γκολ, όταν από λάθος διώξιμο του Φαν Ντάικ ο Μπερνάτ πέτυχε 1-0. Η Λίβερπουλ ανέβασε ρυθμό, πήρε την κατοχή, αλλά δε βρήκε χώρους απέναντι στην εξαιρετικά στημένη Παρί! Οι Παριζιάνοι ήταν... φωτιά στις αντεπιθέσεις και στο 36' έφτασαν και στο δεύτερο γκολ. Μπαπέ - Νεϊμάρ συνδυάστηκαν υπέροχα, από την πάσα του Γάλλου, ο Καβάνι νικήθηκε από τον Αλισον, αλλά ο Βραζιλιάνος από κοντά πέτυχε το 2-0. Μάλιστα, έφτασε τα 31 γκολ στο Champions League κι έγινε ο κορυφαίος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης (Κακά 30). Ωστόσο, στις καθυστερήσεις του α΄μέρους η Λίβερπουλ απάντησε! Ο Μανέ με κούρσα έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ντι Μαρία και χάρη στην υπόδειξη του... βοηθού γραμμής ο Μίλνερ βρέθηκε στην άσπρη βούλα και μείωσε σε 2-1.

Η Παρί μπήκε με... γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά στο 47', μιας και ο Μαρκίνιος ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Κόκκινοι πίεσαν μετά το 60ο λεπτό, αλλά ο Τιάγκο Σίλβα με άψογες τοποθετήσεις έδινε τις λύσεις. Οι Αγγλοι είχαν κατοχή, κυκλοφορία, αλλά όχι τον τρόπο για να σκοράρουν. Ο Τούχελ στο τελευταίο 25λεπτο απέσυρε Ντι Μαρία, Καβάνι, πέρασε Μότινγκ, Αλβες και η Παρί κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία της τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, ήταν αυτή που έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 70' ο Μαρκίνιος νικήθηκε από τον Αλισον, ενώ στο 84' ο Ρόμπερτσον με σούπερ επέμβαση εξουδετέρωσε τον Μπαπέ. Η Παρί κράτησε μέχρι το τέλος, πήρε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο και αγκάλιασε την πρόκριση!

Παρί: Μπουφόν, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μπερνάτ, Κιμπέμπε, Κέρερ, Ντι Μαρία (65΄Αλβες), Βεράτι, Καβάνι (65' Μότινγκ), Νεϊμάρ, Μπαπέ (85' Ραμπιό)
Λίβερπουλ: Αλισον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Γκόμες, Μίλνερ, (77' Σακίρι) Βαϊνάλντουμ (66' Κεϊτά), Χέντερσον, Φιρμίνο (71' Στάριτζ), Σαλάχ, Μανέ

3ος Ομιλος

Βαθμολογία
1. Νάπολι 9 (7-4)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (13-8)
3. Λίβερπουλ 6 (8-7)
4. Ερυθρός Αστέρας 4 (4-13)

Επόμενη αγωνιστική 11/12
Λίβερπουλ - Νάπολι
Ερυθρός Αστέρας - Παρί

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα