Σαχτάρ - Χοφενχάιμ 2-2

Σαχτάρ - Χοφενχάιμ 2-2

Gazzetta team
Σαχτάρ - Χοφενχάιμ 2-2

bet365

Μεγάλο ματς στο Χάρκοβο, όπου Σαχτάρ και Χοφενχάιμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2! Ρεκόρ για τον Νάγκελσμαν...

Ο τεχνικός της Χόφενχαϊμ, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, έγραψε ιστορία στο Champions League, έγινε ο νεαρότερος που κοουτσάρει στη διοργάνωση, αλλά δεν μπόρεσε να συνδυάσει με νίκη το ρεκόρ του. Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Σαχτάρ και Χοφενχάιμ, με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Γερμανός τεχνικός που είδε την ομάδα του μόλις στο 6ο λεπτό να ανοίγει το σκορ. Η πίεση ψηλά έφερε αποτελέσματα, ο Μπιτενκούρ έβγαλε τον Γκρίλιτς σε θέση βολής και με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0. Οι Γερμανοί συνέχισαν την πίεση, έβρισκαν πολλά κενά και στο 16ο λεπτό βρέθηκαν κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Σζαλάι δεν πλάσαρε σωστά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο οργανωμένοι, απέφευγαν τα λάθη, όμως από το... πουθενά δέχθηκαν το γκολ. Με εξαιρετική προσπάθεια του Ισμαϊλι που απέφυγε δυο παίκτες και εξωτερικό φάλτσο στο τελείωμά του, ο Ουκρανός αριστερός μπακ κατάφερε στο 27' να φέρει το ματς στα ίσα. Ωστόσο, η Χοφενχάιμ ήταν εξαιρετική στις αντεπιθέσεις της και στο 37' πλησίασε το γκολ, αλλά ο Πιατόβ νίκησε τον Μπιτενκούρ. Ομως, ένα λεπτά αργότερα οι Γερμανοί πέτυχαν το δεύτερο τέρμα. Από τη σέντρα του Κράμαριτς, ο Νόρντβαϊτ πέτυχε με κεφαλιά το 2-1. Κι όμως οι παίκτες του Νάιγκελσμαν πίεσαν σωστά γι ακόμα ένα γκολ, αλλά Σζαλάι και Κράμαριτς νικήθηκαν από τον Πιατόβ.

Το σκηνικό στην επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετικό, η Σαχτάρ κάλυψε τα κενά στα μετόπισθεν, βρήκε ρυθμό και απείλησε τους Γερμανούς. Το γκολ του Ισμαΐλι ακυρώθηκε σωστά, αλλά οι Ουκρανοί δεν επηρεάστηκαν. Η είσοδος του Τάισον έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους και πέντε λεπτά από την είσοδό του (81') με απίθανο σουτ διαμόρφωσε το 2-2. Βέβαια, η οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη, αλλά στις καθυστερήσεις ο Μπάουμαν με υπέροχη επέμβαση νίκησε τον Μάρλος.

Σαχτάρ (Πάουλο Φονσέκα): Πιατόβ, Μπουτκό, Ρακίτσκι, Χοτσολάβα, Ισμαΐλι, Στεπανένκο, Άλαν Πάτρικ (76’ Μαϊκόν), Μάρλος, Τάισον, Μπόλμπατ (57’ Κοβαλένκο), Μοράες

Χόφενχαϊμ (Γιούλιαν Νάγκελζμαν): Μπάουμαν, Καντεράμπεκ, Φογκτ, Νόρντβαϊτ, Σουλτς, Πος, Γκρίλιτς, Ζοέλιντον, Μπίτενκουρτ (64’ Ντεμιρμπάι), Κράμαριτς (65’ Νέλσον), Σαλάι (75’ Τσούμπερ)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα