Τα κάνει θρίλερ, αλλά στο τέλος τα καταφέρνει... αήττητη!

Τα κάνει θρίλερ, αλλά στο τέλος τα καταφέρνει... αήττητη!

Δημήτρης Βέργος
Τα κάνει θρίλερ, αλλά στο τέλος τα καταφέρνει... αήττητη!

bet365

Η ΑΕΚ συμπλήρωσε 14 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα στην Ευρώπη, παίρνοντας τη «χρυσή» πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ένα σερί που έχει αρκετά επεισόδια θρίλερ (κυρίως στα εντός έδρας), αλλά στο τέλος η ΑΕΚ σχεδόν πάντα τα καταφέρνει.

Σημειώθηκε γκολ με πέναλτι στον αγώνα Σάλτσμπουργκ - Ερυθρός Αστέρας; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Από το 0-0 στο Βέλγιο με την Κλαμπ Μπριζ, μέχρι το χθεσινό 1-1 με τη Βίντι, η ΑΕΚ έκανε άλματα στην Ευρώπη. Σκαρφάλωσε με γρήγορους ρυθμούς στη βαθμολογία της UEFA και έφτασε να παίζει στους ομίλους του Champions League ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή της και στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ένωση εκτός από την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, συμπλήρωσε 14 σερί ματς αήττητη στην Ευρώπη. Το μεγαλύτερο σερί ελληνικής ομάδας, το οποίο στην πορεία του έχει αρκετά θρίλερ και πολύ άγχος, κυρίως στα εντός έδρας. Αλλά τις περισσότερες φορές στο τέλος η ΑΕΚ καταφέρνει να κάνει τη δουλειά, δείχνοντας πάθος, ψυχή και το γνωστό refuse to lose που την οδηγεί από την περσινή σεζόν μέχρι σήμερα.

Το μοναδικό αποτέλεσμα του αήττητου αυτού σερί που ουσιαστικά αφήνει μια πικρή γεύση στους «κιτρινόμαυρους» είναι το 0-0 του Κιέβου απέναντι στην Ντιναμό. Η ΑΕΚ σε εκείνο το ματς έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στους 16 του Europa League, αλλά ο Μασούντ δεν έκανε την τεράστια ευκαιρία γκολ, με την Ένωση να πραγματοποιεί μια πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία μετά από χρόνια.

Έκανε τα εύκολα-δύσκολα με Αούστρια και Ριέκα, αλλά έφτασε μια ανάσα από τους 16 του Europa League

Η ΑΕΚ συνηθίζει στο ΟΑΚΑ να καρδιοχτυπά τους φίλους της, αλλά έχει πάντα το know-how για να φέρει τα πράγματα σε μια σωστή πορεία έστω και την ύστατη στιγμή. Η αρχή έγινε στο ματς με την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ. Το γκολ του Μάρκο Λιβάια στο 28' έδειχνε πως η ΑΕΚ ετοιμαζόταν για μια εύκολη ευρωπαϊκή νίκη, ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά, στο τέλος του πρώτου μέρους και στις αρχές του δεύτερου η αυστριακή ομάδα ανέτρεψε το ματς και χρειάστηκε ένα δεύτερο γκολ από τον Λιβάια στις καθυστερήσεις για να πάρει η ΑΕΚ τον βαθμό με 2-2.

Ανάλογο ματς-θρίλερ ήταν και εκείνο με τη Ριέκα στην Αθήνα. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να νικήσει και να σφραγίσει την πρόκριση στους 32 του Europa League, ωστόσο βρίσκεται να κυνηγάει την κροατική ομάδα με 2-0 πίσω στο σκορ από το 26'. Το γκολ του Σέρχιο Αραούχο σε ένα πολύ κομβικό σημείο, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, και το τέρμα του Χριστοδουλόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο έβαλαν τα πράγματα σε σωστή βάση και η ΑΕΚ πήρε τουλάχιστον τον βαθμό που την έκανε να κρατάει στα χέρια της την πρόκριση στους 32 του Europa League. Αυτή παίχτηκε στη Βιέννη απέναντι στην Αούστρια. Εκεί οι «κιτρινόμαυροι» έψαχναν απλά τον βαθμό της ισοπαλίας. Το εύθραυστο 0-0 άγχωσε τους πάντες, αλλά διατηρήθηκε ως το τέλος, βγάζοντας για άλλη μια φορά το πνεύμα του νικητή που τη διακρίνει, περνώντας στους 32 της διοργάνωσης!

Εκεί στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου, χρειάστηκε πάλι ένα γκολ στο τέλος, αρνούμενη να χάσει! Ο Αϊντάρεβιτς στο 80' κράτησε την ΑΕΚ όρθια (1-1) και έδωσε στους «κιτρινόμαυρους» βάσιμες ελπίδες για την πρόκριση στους 16. Αυτή μπορεί να μην ήρθε στην Ουκρανία, ωστόσο το πάλεψε στα ίσια και βρέθηκε μια ανάσα από ακόμα μια υπέρβαση στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θρίλερ και στα προκριματικά του Champions League με Σέλτικ και Βίντι, αλλά έδωσε ραντεβού με τα αστέρια!

Τα... θρίλερ στο ΟΑΚΑ συνεχίζονται και τη φετινή σεζόν, σε επίπεδο Champions League, ωστόσο η κατάληξη για την ΑΕΚ είναι η ίδια. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας ακόμη κι αν αγχώνεται και... αγχώνει τους φίλους της, στο τέλος με τον τρόπο που αυτή ξέρει, παίρνει το αποτέλεσμα.

Τόσο στη ρεβάνς με τη Σέλτικ στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Champions League, όσο και χθες στη ρεβάνς με τη Βίντι, η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ και έδειχνε ότι θα τελείωνε τη δουλειά όμορφα και ήρεμα. Τα τέρματα από Σινκλέρ και Νεγκό έβαλαν σε κίνδυνο τις προκρίσεις, αλλά η Ένωση διατηρώντας το αήττητο σερί της, στάθηκε όρθια και πήρε σκορ πρόκρισης. Πλέον τα αστέρια την περιμένουν...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα