H Λισαβόνα με… τα μάτια του ΠΑΟΚ (pics)

H Λισαβόνα με… τα μάτια του ΠΑΟΚ (pics)

Gazzetta team
H Λισαβόνα με… τα μάτια του ΠΑΟΚ (pics)

bet365

Ο ΠΑΟΚ επισκέπτεται για τρίτη φορά την πορτογαλική πρωτεύουσα, ενόψει του πρώτου αγώνα με την Μπενφίκα, και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γράφει για την «ρομαντική πόλη της Ευρώπης».

Σημειώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις κίτρινες κάρτες στον αγώνα Αθλ. Μπιλμπάο - Λεγκανές; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πιο αναλυτικά στην παρουσία της η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναφέρει:

«Γοητευτικό παρελθόν, ιστορία μακρά και ζωντάνια νεανική περιβάλλουν με μια αύρα ξεχωριστή την παλαιότερη πόλη της δυτικής Ευρώπης.

Η Λισαβόνα, πρωτεύουσα της Πορτογαλίας (552.700 κάτοικοι), η «Πόλη των μεγάλων θαλασσοπόρων», η «Πριγκίπισσα του Ωκεανού», διαθέτει όμορφα κτίρια, γραφικές σκεπές, πλήθος ιστορικών μνημείων, πολύχρωμες γειτονιές. Παράλληλα, ωστόσο, πολλά μαγαζιά, bar, εστιατόρια, cafe. Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να προσφέρει στον επισκέπτη, που δεν μπορούμε παρά να κάνουμε αυστηρή επιλογή…

Το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου (Castelo de São Jorge)

Χρονολογείται πίσω στον 6ο αιώνα και στέκεται αγέρωχο πάνω από την πόλη, με τους 18 πύργους του, παρά τις πολιορκίες, τους πολέμους και τους σεισμούς. Η θέα του στην πόλη και τον ποταμό Τάγο είναι εκπληκτική.

Περπατήστε στη γειτονιά Alfama

Η πιο γραφική και παλιά γωνιά της πόλης είναι η γειτονιά Alfama. Μπουγάδες απλωμένες στα μπαλκόνια πολύχρωμων κτιρίων, παιδιά στους δρόμους, πανέμορφες εκκλησίες και παραδοσιακά σπίτια με κεραμίδια.

Το μουσείο Berardo

Και Γουόρχολ και Πικάσο και μια συλλογή μεγάλη κι εντυπωσιακή, που έχει οργανωθεί από τον πορτογάλο επιχειρηματία και λάτρη της τέχνης Joe Berardo. Σκεφτείτε ότι πλήθος άλλων πόλεων –μεταξύ των οποίων και το Παρίσι- έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά της συλλογής, η πορτογαλική κυβέρνηση, όμως, τη φυλάει σαν κόρη οφθαλμού. Είναι δωρεάν για τους επισκέπτες όλο το χρόνο!

Ανεβείτε στο Santa Justa Elevator

Ένας σιδερένιος νέο-γκοθ ανελκυστήρας που μπορεί εύκολα να μη γίνει αντιληπτός, χαμένος μέσα στους εμπορικούς δρόμους της Λισαβόνας. Αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα αρχιτεκτονικής της πόλης, του οποίου ο σχεδιασμός επηρεάστηκε από τον Πύργο του Άιφελ και χρησιμοποιείται για να συνδέσει το χαμηλότερο και το υψηλότερο σημείο της πόλης. Όταν ακόμη υπήρχαν άλογα και κάρα, ο ανελκυστήρας Santa Justa χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά αγαθών και ανθρώπων στην πόλη. Σήμερα, όμως, φημίζεται για την πανέμορφη θέα της πόλης που έχει κάποιος αν βρεθεί στην κορυφή.

Τα fado

Τα fado είναι παραδοσιακά, μελαγχολικά, πορτογαλικά τραγούδια από τον 18ο αιώνα, με συναισθηματικούς στίχους και πορτογαλική κιθάρα, κάτι σαν τα… μπλουζ της Πορτογαλίας. Το πέρασμά σας από bar και μέρη (όπως το A Baiuca ή το Patio de Alfama) όπου θα σας δώσουν την ευκαιρία να τα ακούσετε ζωντανά θεωρείται επιτακτικό…

Το Parque das Nações

Σε πλήρη αντίθεση με το ιστορικό κέντρο της πόλης, ανατολικά της Λισαβόνας θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός, ήδη από το 1998. Εκεί θα βρείτε την πιο μοντέρνα πλευρά της πορτογαλικής πρωτεύουσας, όπως επίσης και το Lisbon Oceanário, το μεγαλύτερο ενυδρείο ψαριών της Ευρώπης, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βολτάρουν ανάμεσα σε τεράστια ψάρια, ακόμη και καρχαρίες.

Η αρχαία ιστορία της πόλης καλύπτεται από διάφορους μύθους, μεταξύ των οποίων φέρεται να ιδρύθηκε από τον Οδυσσέα, του οποίου το λατινικό όνομά είναι «Ulysses.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα