Μάλμε: Αυτή είναι η πιθανή αντίπαλος της ΑΕΚ

Μάλμε: Αυτή είναι η πιθανή αντίπαλος της ΑΕΚ

Δήμος Μπουλούκος
Μάλμε: Αυτή είναι η πιθανή αντίπαλος της ΑΕΚ

bet365

To gazzetta.gr αναλύει τη σουηδική Μάλμε, πιθανή αντίπαλο της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, που τη φετινή σεζόν κάνει κακή πορεία στο πρωτάθλημα της χώρας.

Χαλ - Άστον Βίλα! Με υψηλές αποδόσεις και πολλά ειδικά στοιχήματα! (21+)

Αν περάσει η ΑΕΚ την Σέλτικ, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μάλμε - Βίντι. To gazzetta.gr παρουσιάζει τη Μάλμε, την ομάδα από την οποία έχουν περάσει παίκτες, όπως ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο Γιάρι Λιτμάνεν και ο Μάρτιν Νταλίν, ενώ σε αυτή παίζει ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Γκιγιέρμο Μολίνς

Ιστορική ομάδα η Μάλμε

Η σουηδική ομάδα ιδρύθηκε το 1910 και υπερηφανεύεται ότι είναι η ομάδα στη χώρα με τα περισσότερα τρόπαια, καθώς έχει 20 πρωταθλήματα και 14 κύπελλα ενώ το 1979 έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στην Ευρώπη. Είναι πρωταθλήτρια Σουηδίας τα δύο τελευταία χρόνια. Tα χρώματα της είναι το γαλάζιο και το λευκό.

Χωρίς αντίπαλο στη χώρα

Από το 2013 ουσιαστικά δεν έχει αντίπαλο εντός συνόρων, καθώς κατακτά το πρωτάθλημα συνέχεια με εξαίρεση το 2015. Το 2017 κατέκτησε το πρωτάθλημα με 64 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη με 57 την ΑΙΚ Στοκχόλμης και τρίτη την Ντζουργκάρντενς με 53. Το 2016 ήταν και πάλι πρώτη με 66 βαθμούς έναντι, 60 της ΑΙΚ. Στην Ευρώπη, έχει περάσει σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την σεζόν 2014/15 με τον Ολυμπιακό, την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Γιουβέντους. Νίκησε τον Ολυμπιακό 2-0 στη Σουηδία, ενώ στο Φάληρο είχε ηττηθεί με 4-2. Την περίοδο 2015/16 μπήκε και πάλι στους ομίλους, αλλά κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Σαχτάρ Ντόνετσκ, δεν είχε καμία τύχη.

Δυσκολεύεται στο φετινό πρωτάθλημα

Παρά την κυριαρχία που είχε τα πρηγούμενα χρόνια, στο φετινό πρωτάθλημα δείχνει αρκετά ευάλωτη και ήδη έχει χάσει αρκετά σημαντικό έδαφος. Είναι μόλις στην έκτη θέση με 25 βαθμούς έναντι της πρωτοπόρου ΑΙΚ που έχει 36. Βέβαια το πρωτάθλημα έχει ακόμα μέλλον, καθώς βρισκόμαστε στην 16 αγωνιστική σε σύνολο 30 παιχνιδιών. Πάντως είναι σαφώς πιο έτοιμη από την ΑΕΚ που τώρα ξεκινά τη σεζόν. Στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Ντρίτα από το Κόσοβο με δύο νίκες (0-3, 2-0) και στον δεύτερο την Κλουζ (0-1, 1-1).

Τα αστέρια της ομάδας

Ο πιο γνωστός παίκτης της ομάδας είναι ο 35χρονος φορ Μάρκους Ρόζενμπεργκ, ένας εξαιρετικός γκολτζής με μεγάλη καριέρα σε Άγιαξ και Βέρντερ. Εχει και παίκτες με ελληνική προυπηρεσία, όπως ο Ισλανδός μέσος Άρνορ Τρίστασον που πέρασε αλλά δεν... ακούμπησε από την ΑΕΚ, αλλά και ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού Γκιγέρμο Μολίνς.

Με Γερμανό προπονητή που έχει αγγλική νοοτροπία

Στην τεχνική ηγεσία της Μάλμε βρίσκεται ο Ούβε Ρέσλερ. Ο 49χρονος Γερμανός προπονητής ανέλαβε την ομάδα στις 12 Ιουνίου 2018 και διαδέχθηκε τον Μάγκνους Πέρσον που πλήρωσε το μάρμαρο για το κακό ξεκίνημα της ομάδας που σε εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν 10η. Πάντως ο Ρέσλερ δεν έχει ιδιαίτερη προπονητή εμπειρία, καθώς πριν από τη Μάλμε ήταν προπονητής της Φλίντγουντ Τάουν στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας, όπου και απολύθηκε στη μέση της σεζόν μετά από 7 σερί ήττες. Εχει περάσει από τον πάγκο της Μπρέντφορντ, της Γουϊγκαν και της Λιντς.

Μικρό αλλά σύγχρονο το γήπεδο

Το γήπεδο της Μάλμε κατασκευάστηκε το 2009 και είναι 4 αστέρων στη βαθμολογία της OUEΦΑ. Ονομάζεται Malmö Stadion και κανονικά έχει 25.000 θέσεις, αλλά στα ευρωπαϊκά ματς η χωρητικότητα του φτάνει τα 21.000 άτομα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα