Ο ΠΑΟΚ πάει για τρίτη φορά στην Ελβετία

Ο ΠΑΟΚ πάει για τρίτη φορά στην Ελβετία

bet365

Η κλήρωση έφερε τη Βασιλεία στο δρόμο του ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr σας θυμίζει τις προηγούμενες αναμετρήσεις του «Δικεφάλου» με ελβετικές ομάδες, που δεν είναι τόσες πολλές…

Μουντιάλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 300+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Αν κοιτάξει κανείς την συνολική εικόνα των τεσσάρων αγώνων του ΠΑΟΚ απέναντι σε ελβετικές ομάδες θα κρίνει ότι τα πάει μια χαρά: 2 νίκες, 1 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Όμως, επί της ουσίας, η παράδοση είναι μοιρασμένη, καθώς ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε τη μία από τις δύο φορές, που βρήκε στο δρόμο του κάποια ομάδα από την Ελβετία.

Αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσει τη δευτεραθλήτρια, αλλά μαθημένη στη διαδικασία των προκριματικών γύρων, Βασιλεία.

Η αρχή των ελληνοελβετικών αναμετρήσεων για τον ΠΑΟΚ έγινε τη σεζόν 1978-79 για πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, με αντίπαλο την Σερβέτ. Μετά τον πρώτο αγώνα στην Τούμπα, όπου ο «Δικέφαλος» νίκησε με 2-0 (Κερμανίδης, Σαράφης τα γκολ), όλοι πίστεψαν ότι η ελληνική ομάδα θα περνούσε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Όμως, στη ρεβάνς ο «Δικέφαλος» δέχθηκε μια από τις πιο βαριές ευρωπαϊκές ήττες του, χάνοντας με 4-0 στο στάδιο της Γενεύης από τους Κυπελλούχους Ελβετίας και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Επρεπε να περάσουν είκοσι τέσσερα χρόνια για να ταξιδέψει εκ νέου ο «Δικέφαλος» στην Ελβετία για τους αγώνες κόντρα στη Γκρασχόπερ για το δεύτερο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Σε μια ταραγμένη διοικητικά περίοδο, ο «Δικέφαλος» του Άγγελου Αναστασιάδη βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα να σταθεί όρθιος και να πάρει μια δραματική πρόκριση, χάρη σ’ ένα γκολ του Δημήτρη Μάρκου, στο 90ο λεπτό της ρεβάνς.

Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-1 (Χασιώτης, Γιασεμάκης) στον πρώτο αγώνα της Τούμπας, στο δεύτερο παιχνίδι που είχε γίνει στο «Χαρντούμ» μπροστά σε 6.000 φίλους του, πήρε μια «α λά» Χίτσκοκ πρόκριση στον επόμενο γύρο του ΟΥΕΦΑ.

Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ εναντίον ελβετικών ομάδων:

1978-79 Κύπελο Κυπέλλουχων (α’ γύρος)

13.09.1978: ΠΑΟΚ – Σερβέτ 2-0

27.09.1978: Σερβέτ – ΠΑΟΚ 4-0

2002-03 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (β’ γύρος)

31.10.2002: ΠΑΟΚ – Γκρασχόπερ 2-1

14.11.2002: Γκρασχόπερ – ΠΑΟΚ 1-1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα