Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1

Gazzetta team
Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1

bet365

Στα βιβλία της ιστορίας πέρασε η Ρεάλ Μαδρίτης που λύγισε 3-1 την Λίβερπουλ και έφτασε στη μυθική 3η σερί κατάκτηση του Champions League και 4η στα τελευταία πέντε χρόνια. Δύο γκάφες ο Κάριους, το καλύτερο γκολ ever ο Μπέιλ.

Τα λόγια χάνουν τη σημασία τους για αυτή τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Merengues επιβλήθηκαν στο Κίεβο της Λίβερπουλ και έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά την κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων για τρεις διαδοχικές φορές. Σε ένα βράδυ που γράφτηκε ιστορία, ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε ο πρώτος προπονητής που παίρνει το βαρύ ασημικό τρεις διαχοδικές φορές σε μόλις 2.5 χρόνια καριέρας. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Blancos ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος έγινε η πρώτη αλλαγή που σκοράρει δύο φορές σε τελικό με το ένα από τα δύο γκολ να είναι μάλλον το κορυφαίο στην ιστορία του θεσμού. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο keeper της Λίβερπουλ, Λόρις Κάριους, που χάρισε την μπάλα τον Μπενζεμά για το 1-0, έναν ακόμα χαμένο τελικό κατέγραψε ο Γίργκεν Κλοπ. Σοβαρούς τραυματισμούς υπέστησαν και αποχώρησαν Σαλάχ και Καρβαχάλ, που ίσως χάσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Σέρχιο Ράμος έγινε ο πρώτος αρχηγός που σηκώνει την κούπα για τρία σερί χρόνια και ο Κριστιάνο έφτασε τις 5 κατακτήσεις μαζί με την μία με την Γιουνάιτεντ.

Πολύ καλύτερα μπήκε στον τελικό η Λίβερπουλ, ανάγκασε την Ρεάλ σε πολλά λάθη στο κέντρο και την περιόρισε στο δικό της μισό. Παρότι οι Reds πατούσαν πολύ καλύτερα, οι Μαδριλένοι ήταν εκείνοι που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 16' ο Ρονάλντο έφυγε από δεξιά αλλά το δυνατό σουτ του πέρασε πάνω από το δοκάρι. Η Λίβερπουλ έδειχνε επικίνδυνη όταν έβρισκε τον παραμικρό χώρο και στο 23' έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με το σουτ του Φιρμίνο να σπάει στον Ράμος και στη συνέχεια το διαγώνιο του Αρνολντ μπλόκαρε ο Νάβας χωρίς να έχει ορατότητα. Στο 30' ο Σαλάχ τραυματίστηκε ύστερα από μονομαχία με την Σέρχιο Ράμος και αφού αποχώρησε, οι Reds έχασαν τα πάντα. Η Ρεάλ έχασε πάντως και εκείνη παίκτη, με τον Ντάνι Καρβαχάλ να γίνεται επίσης αναγκαστική αλλαγή για να μπει ο Νάτσο. Στο 43' σωστά ακυρώθηκε γκολ του Μπενζεμά ως οφσάιντ και το πρώτο μέρος έφυγε με 0-0.

Η επανάληψη είχε πολύ περισσότερο υλικό. Στο 48' το πλασέ του Ισκο πήγε στο οριζόντιο αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα η Ρεάλ άνοιξε το σκορ με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε να περιμένει κανένας καθώς ο Κάριους έδωσε κυριολεκτικά την μπάλα στον Μπενζεμά σε κενό τέρμα για το 1-0 το οποίο δεν μπορούσε να πιστέψει κανείς. Οι Reds όμως έβγαλαν ψυχή και μόλιος τρία λεπτά μετά ισοφάρισαν με τον Μανέ να βάζει την προβολή στην κεφαλιά του Λόβρεν για το 1-1. Στο 60' ο Ζιντάν είδε το όνειρο να βάλει τον Μπέιλ αντί του Ισκο και ο Ουαλός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα πέτυχε με αδιανόητο ανάποδο ψαλίδι το κορυφαίο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης κάνοντας το 2-1. Ξανά όμως η πληγωμένη Λίβερπουλ έβγαλε αντίδραση και προσπάθησε να πιέσει και στο 70' λίγο έλειψε να δώσει και δεύτερη απάντηση στην Βασίλισσα. Τελικά όμως κανείς δεν είχε υπολογίσει τον Κάριους, ο οποίος στο 83' έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στο σουτ του Μπέιλ από τα 30 μέτρα για το 3-1 που έμεινε μέχρι το τέλος και διαμόρφωσε την ιστορία...

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Μαρσέλο, Καρβαχάλ (37' Νάτσο), Ράμος, Βαράν, Καζεμίρο, Κροος, Μόντριτς, Ισκο (61' Μπέιλ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (89' Ασένσιο).

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Αρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (83' Τσαν), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (30' Λαλάνα), Φιρμίνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα