Τζέιμς στο gazzetta.gr: «Φανταστικό αυτό που έκανε ο Κλοπ!»

Θάνος Σαρρής
Τζέιμς στο gazzetta.gr: «Φανταστικό αυτό που έκανε ο Κλοπ!»

bet365

Ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής Αγγλίας, Ντέιβιντ Τζέιμς, ο οποίος φόρεσε για μια επταετία τη φανέλα της Λίβερπουλ, μίλησε στο gazzetta.gr για τον Βενγκέρ, το... ραβδάκι του Κλοπ και τις ελπίδες των Ρεντς για Champions League! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Η σεζόν στην Ινδία, όπου βρέθηκε ως προπονητής ο Ντέιβιντ Τζέιμς για τους Κεράλα Μπλάστερς ολοκληρώθηκε και ο 47χρονος επέστρεψε στην Ευρώπη, αναζητώντας τον επόμενο προορισμό της νέας καριέρας του και συνεχίζοντας την εκπαίδευση στην προπονητική. Βρέθηκε κι εκείνος στη Γενεύη, για το Match for Solidarity και το gazzetta.gr τον συνάντησε, συζητώντας μαζί του δύο θέματα με... αγγλικό ενδιαφέρον. Το «αντίο» του Αρσέν Βενγκέρ και τη Λίβερπουλ, που ρίχνεται στη μάχη των ημιτελικών του Champions League. Ο Τζέιμς άλλωστε έπαιξε στους Ρεντς, γνώρισε το Άνφιλντ και τις απαιτήσεις του κόσμου και αποτελεί με τη σειρά του... θαυμαστή του Γίργκεν Κλοπ!

«Ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν 22 χρόνια προπονητής στην Άρσεναλ και έμεινε νομίζω εκτός από την τετράδα μόλις 2 φορές. Η πορεία του είναι φαινομενική. Δυστυχώς όμως το ποδόσφαιρο είναι σκληρό παιχνίδι και οι οπαδί δεν είναι χαρούμενοι όταν η ομάδα τους τερματίζει τρίτη ή τέταρτη. Τελικά, κάποια στιγμή, θα γίνει το δικό τους», τόνισε αρχικά στο gazzetta.gr ο 53 φορές διεθνής με την εθνική Αγγλίας πρώην τερματοφύλακας. «Απλά, ελπίζω ότι ο περισσότερος κόσμος θα τον σέβεται γι' αυτά που κατάφερε και βλέπω ότι μάλλον αυτό κάνει. Ακόμα κι αν στο τέλος οι οπαδοί ήταν εκνευρισμένοι για το ότι δεν έπαιρνε τίτλος και θα ήταν πολύ όμορφο αν κατάφερε να κλείσει τη χρονιά με κάποιον. Παρότι ξέρω πως οι φίλοι της Άρσεναλ θα ήθελαν το Champions League ή την Premier League, η καριέρα του ως προπονητή είναι αξιομνημόνευτη».

Τον ρωτήσαμε για το αν πιστεύει πως η Λίβερπουλ, που ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών με τη Ρόμα, μπορεί να φτάσει με την κατάκτηση του τροπαίου: «Να κάνει δηλαδή τρεις νίκες ακόμα. Ή δύο νίκες και μια ισοπαλία. Γιατί όχι; Αυτό που έχει καταφέρει ο Γιούργκεν είναι φανταστικό ξανά. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ όταν είδαν τον Κουτίνιο να φεύγει πίστευαν ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη και ότι γίνονται βήματα προς τα πίσω, αλλά στην πραγματικότητα η ομάδα παρουσιάζεται καλύτερη. Κι αυτό είναι κάτι που πιστοποιεί την αξία και την ποιότητα του προπονητή. Το ότι καταφέρνει να φέρει την ομάδα σε υψηλότερο επίπεδο, ενώ έχει φύγει ο καλύτερός της παίκτης. Φυσικά και πιστεύω ότι μπορούν να πάρουν το Champions League! Είναι τρία παιχνίδια. Γιατί όχι;».

Τέλος, του ζητήσαμε ένα σχόλιο για την Εθνική Αγγλίας στο Μουντιάλ και απάντησε με τρομερό χιούμορ: «Ναι! Μπορούμε να το κάνουμε. Ξανά!», απάντησε, γελώντας.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα