Πόρτο - Λίβερπουλ 0-5

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πόρτο - Λίβερπουλ 0-5

bet365

Στην κορυφαία φετινή της ευρωπαϊκή παράσταση, η Λίβερπουλ διέλυσε με 5-0 την Πόρτο στο Ντραγκάο και σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.
«Δεν ξέρω εάν θα φοβούνται ή όχι, αλλά σίγουρα θα τους κάνουμε την ζωή δύσκολη. Θα τους κάνουμε να υποφέρουν» ήταν το μήνυμα του Φιρμίνο λίγο πριν το πρώτο μεγάλο ραντεβού στο Ντραγκάο και ο Βραζιλιάνος τήρησε την υπόσχεσή του. Η Λίβερπουλ στην κορυφαία φετινή της ευρωπαϊκή παράσταση, διέλυσε με 5-0 την Πόρτο και σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League. Οι Δράκοι υποχρεώθηκαν στην πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα, ο Σαλάχ έφτασε τα 30 γκολ, ο Φιρμίνο ισοφάρισε το ρεκόρ του Τζέραρντ και ο Μανέ έγινε ο τέταρτος παίκτης των Κόκκινων που πετυχαίνει χατ τρικ στο Champions League, μετά τους Όουεν, Μπεναγιούν, Κουτίνιο! Με σπασμένα φρένα οι παίκτες του Κλοπ έφτασαν τα 28 γκολ στη διοργάνωση (25 στα πέντε τελευταία) περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.


Η Πόρτο μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς και στο 10ο λεπτό είχε την πρώτη καλή φάση στο ματς, αλλά το σουτ του Οτάβιο κατέληξε σε σώματα. Η Λίβερπουλ ισορρόπησε στο 20λεπτο, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και όταν πίεσε ψηλά την αντίπαλο ήρθαν τα γκολ! Ετσι, στο 25ο λεπτό οι Κόκκινοι άνοιξαν το σκορ. Το πρώτο σουτ του Βαϊνάλντουμ βρήκε σε σώματα, στη συνέχεια μοίρασε στον Μανέ, το πλασέ του οποίου κατέληξε στα δίχτυα, με τον γκολκίπερ της Πόρτο να έχει μεγάλη ευθύνη! Οι φιλοξενούμενοι δεν έχαναν μονομαχία, πίεζαν διαρκώς και στο 29' καθάρισαν το ματς. Σουτάρα του Μίλνερ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, ο Σαλάχ πήρε το ριμπάουντ και με απίθανο τρόπο πέτυχε το γκολ, φτάνοντας τα 30 σε όλες τις φετινές διοργανώσεις.


Χρειάστηκαν 35 λεπτά για να κάνει ξανά φάση η Πόρτο, ο Μπραχίμι μοίρασε εξαιρετικά στον Σοάρες, αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ. Ιδια συνταγή και στην επανάληψη για τους Κόκκινους, οι οποίοι ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω από τους Πορτογάλους! Πίεση, δύναμη, πρώτοι οι κόκκινοι στη μπάλα και η πιο πειστική εμφάνιση των τελευταίων μηνών! Στο 53ο ήρθε και το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους! Ο Φιρμίνο με υπέροχο τακουνάκι έκοψε την Πόρτο στη μέση, ο Σαλάχ του έδωσε ξανά, το πλασέ του έσωσε ο Σα, αλλά ο Μανέ από κοντά πέτυχε το 3-0! Η Λίβερπουλ όταν ήθελε ανέβαζε το ρυθμό, η Πόρτο ήταν ανήμπορη να αντιδράσει και στο 70' οι Κόκκινοι πανηγύρισαν το τέταρτο γκολ. Ο Μίλνερ έκανε ιδανικό γύρισμα και ο Φιρμίνο με άψογο πλασέ πέτυχε το 4-0! Ηταν το 7ο γκολ του Βραζιλιάνου στη σεζόν στο Champions League, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ του Τζέραρντ. Η Λίβερπουλ δεν σταμάτησε εκεί και στο 85' από πάσα του Ινγκς, ο Μανέ πέτυχε χατ τρικ διαμορφώνοντας το 5-0!

Πόρτο: Χοσέ Σα, Ρικάρντο, Ρικάρντο, Ρέγες, Μαρκάνο, Άλεξ Τέγες, Ερέρα, Σ. Ολιβέιρα, Οτάβιο (46' Κορόνα), Μπραχίμι (62' Γουάρις), Μαρέγκα

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ- Άρνολντ (79' Γκόμες), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Χέντερσον (75' Μάτιπ), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (80' Ινγκς)

Порту - Ливерпуль. Обзор матча. Лига Чемпионов 2017/18. 1/8 финала. 1-й матч. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα