Youth League: Την Τετάρτη το Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός

Δημήτρης Τομαράς
Youth League: Την Τετάρτη το Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός

bet365

Ραντεβού με την ιστορία έχουν το απόγευμα της Τετάρτης οι Νέοι του συλλόγου του Ολυμπιακού, που θα αντιμετωπίσουν την αντίστοιχη ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Η ομάδα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει στις 17:00 (Cosmotesport 7) την Μπαρτσελόνα στο «Mini Estadi» στη Βαρκελώνη σε αγώνα της 3ης ημέρας του 4ου ομίλου του UEFA Youth League με μοναδικό στόχο τη νίκη η οποία θα την βάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός έχει μια σημαντική ευκαιρία να κοντράρει την εκπρόσωπο της καλύτερης Ακαδημίας στον κόσμο και να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα το οποίο θα τον διατηρήσει ζωντανό για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα προπονήθηκε χωρίς προβλήματα το απόγευμα της Τρίτης στο Προπονητικό Κέντρο της Μπαρτσελόνα και σε γήπεδο στο οποίο χρησιμοποιεί η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Βούζας έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του και ζήτησε στην τελευταία προπόνηση να είναι προσεκτικοί σε κάθε φάση και να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους τους. «Πιστεύω σ’ εσάς αλλά θέλω να παίξετε για τον Ολυμπιακό και την ιστορία μας. Παίζουμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα αλλά πρέπει να καταλάβετε πως φοράτε τη φανέλα μιας σπουδαίας ομάδας. Σας θέλω... μάχιμους», είπε μεταξύ άλλων στους παίκτες ο κ. Βούζας.
Ο Ολυμπιακός δεν έχει δώσε ποτέ επίσημο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα αλλά έχει παίξει μαζί της το 2016 στο τουρνουά «Future» του Άγιαξ στο Άμστερνταμ, Πολλοί από τους παίκτες των δυο ομάδων θ’ αγωνιστούν και την Τετάρτη στο «Mini Estadi». Για την ιστορία μας η ομάδα του Ολυμπιακού είχε ηττηθεί με 2-0 από την Μπαρτσελόνα. Ένας από τους παίκτες που είχαν αγωνιστεί σε εκείνο το φιλικό ήταν ο Γιώργος Αγιώτης. Ο νεαρός αμυντικός θυμάται και μιλάει και για το παιχνίδι του Youth League: «Το θυμάμαι αυτό το ματς. Δεν ήμασταν κακοί τότε απλά είχαμε πολλές απουσίες εκείνο το διάστημα. Μιλάω με τους συμπαίκτες μου και πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλά με την Μπαρττσελόνα. Σαφώς και είναι μια ομάδα-ορχήστρα αλλά και εμείς έχουμε ταλέντο και ιστορία. Πιστεύω στην ομάδα μας».
Ο Γενικός Αρχηγός της Κ-20 κ. Αριέλ Ιμπαγάσα έχει γράψει την δική του ιστορία στην La Liga και γνωρίζει πολύ καλά την Μπαρτσελόνα σ’ όλα τα επίπεδα. Ο «Κάνιο» που έχει αγωνιστεί 12 φορές στο «Καμπ Νου» δίνει συνεχώς συμβουλές στα παιδιά και μιλώντας για το παιχνίδι τονίζει: «Η Μπαρτσελόνα όλοι ξέρουν ότι είναι η καλύτερη Ακαδημία στον κόσμο. Το έχω πει στα παιδιά ότι θα είναι δύσκολο. Τα λάθη δεν συγχωρούνται. Σε κάθε παιχνίδι οι ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό παικτών. Όποιος το θέλει πιο πολύ και κάνει πιο λίγα λάθη κερδίζει».
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Βούζας τονίζει: «Εάν θες να γράψεις ιστορία πρέπει να δίνεις τα πάντα για τέτοια παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την Μπαρτσελόνα. Τίποτε δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο αλλά και τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Η Μπαρτσελόνα έχει την καλύτερη Ακαδημία στον κόσμο αλλά και ο Ολυμπιακός είναι σε υψηλό επίπεδο. Ξέρουμε καλά την Μπαρτσελόνα. Την έχουμε δει και δια ζώσης αλλά και στο dvd. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας που στο παρελθόν έχει πετύχει σπουδαίες νίκες στο Youth League».
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιρλανδός Ρομπ Χάρβει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα