Champions League: H Elite αντιτρομοκρατική ομάδα που περιφρούρησε το Παρί-Μπαρτσελόνα λόγω ISIS (vids)

Παρί - Μπαρτσελόνα

bet365

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας στο Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα με την elite αντιτρομοκρατική της Γαλλίας να δίνει το «παρών» στο «Parc des Princes

Συναγερμός σήμανε τις τελευταίες ημέρες στην UEFA, μετά το απειλητικό μήνυμα του ISIS για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στα παιχνίδια των προημιτελικών του Champions League. Η UEFA επικοινώνησε άμεσα με τις χώρες των ομάδων που φιλοξενούσαν τις τέσσερις αναμετρήσεις, θέλοντας διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων αλλά και των μελών των ομάδων.

Το ίδρυμα Al Azaim, ένα μέσο που είναι υπεύθυνο για τη διάδοση μηνυμάτων του Ισλαμικού Κράτους (Daesh, ISIS), δημοσιοποίησε την εικόνα μιας αφίσας στο οποίο αναγραφόταν το μήνυμα «Σκοτώστε τους όλους»!

ISIS

Στη Γαλλία τα μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα ήταν δρακόντεια. Παρότι όπως αποδείχθηκε το μήνυμα του ISIS ήταν... μούφα, στο Παρίσι πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα, θέλοντας να αποφύγουν κάθε πιθανό σενάριο.

Η Elite αντιτρομοκρατική ομάδα της Γαλλίας για το Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα

Η κυβέρνηση της Γαλλίας δεν θέλησε να πάρει ρίσκα. Πήρε τα πιο αυστηρά μέτρα και κάλεσε την Elite αντιτρομοκρατική ομάδα της χώρας για το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπαρτσελόνα. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, πέρα από τους 500 αστυνομικούς, το «παρών» έδωσαν και πολλά από τα μέλη της ισχυρής και δυνατής γαλλικής αντιτρομοκρατικής ομάδας.

Η BRI όπως ονομάζεται, έδωσε το «παρών» στο «Parc des Princes». Άπαντες φορώντας ειδικό εξοπλισμό. Με ειδικά κράνη και στολές. Οι άνθρωποι της BRI τοποθέτησαν σε κάθε γωνία εντός και εκτός γηπέδου, drone και μικρά ρομπότ που είχαν ενσωματωμένες κάμερες. Παράλληλα το «παρών» έδωσε και η ομάδα των σκύλων της αστυνομίας με σκοπό την ανίχνευση τυχόν βόμβας στο γήπεδο, ενώ από έξω είχαν πάρει θέση και οι ελεύθεροι σκοπευτές.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα