Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

ceferin_uefa

bet365

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τόνισε κατά τη διάρκεια Συνόδου Κορυφής στην Πορτογαλία ότι το ποδόσφαιρο «δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια» αλλά στην αθλητική αξία.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε μέσω video στα εγκαίνια της «XII συνόδου κορυφής» των προέδρων στην Κοΐμπρα, όπου συμμετέχουν οι παράγοντες των 34 επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων της Πορτογαλίας. «Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση απέναντι στις απειλές που εξακολουθούν να αποτελούν οι οπαδοί της λεγόμενης ευρωπαϊκής Super League», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA.

Σύμφωνα με τον Τσέφεριν, η UEFA νοιάζεται «για όλους τους συλλόγους, όχι μόνο για την ελίτ», καθώς και για «τους οπαδούς, τους παίκτες, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σε όλα τα επίπεδα αυτής της πυραμίδας, η αθλητική αξία είναι θεμελιώδης και τα εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα πρέπει να είναι η μόνη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων».

Όσον αφορά το νέο ανταγωνιστικό μοντέλο που θα εφαρμόσει η UEFA, με αλλαγές στην κατανομή των εσόδων και τη μορφή των διοργανώσεων, ο Τσέφεριν διαβεβαίωσε ότι ακόμη και οι ομάδες που δεν συμμετέχουν στα τουρνουά «θα έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερη χρηματοδότηση για να μπορέσουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, να αναπτυχθούν και να ανταγωνιστούν».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα