Champions League: Τι είναι τα «dead matches» που ώθησαν την UEFA στην αλλαγή του format

new_chl

bet365

Το Champions League... αλλάζει και το νέο του φορμάτ υπογραμμίζει την επιθυμία της UEFA να εξαλείψει τις αδιάφορες «μονομαχίες».

Τα... αστέρια που ξέραμε μετρούν αντίστροφα για το τέλος τους και το νέο Champions League περιμένει στη... γωνία. Από την επόμενη σεζόν η σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση θα μάς συστήσει τη νέα της έκδοση, η οποία υπόσχεται περισσότερες συγκινήσεις, περισσότερο δράμα και περισσότερες... ματσάρες από ποτέ. Την Τρίτη (26/03) η UEFA σε συνεργασία με τη Stoiximan Superleague 1 παρουσίασε το καινούριο φορμάτ του Champions League σε εκδήλωση στην Αθήνα, παρουσία κορυφαίων στελεχών της ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, μεταξύ άλλων και του Γενικού της Γραμματέα, Θόδωρου Θεοδωρίδη.

Στην εκδήλωση αναλύθηκαν τόσο ο τρόπος λειτουργίας της νέας διοργάνωσης και οι επικείμενες αλλαγές της, όσο και οι λόγοι που οδήγησαν την UEFA στην απόφαση να ταράξει τα νερά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, προχωρώντας στο... λίφτινγκ της σπουδαιότερης διασυλλογικής διοργάνωσης. Και σε αυτούς τους λόγους ανήκουν και τα λεγόμενα dead matches.

Η UEFA θέλει να... εξαφανίσει τα dead matches με το νέο Champions League

Η αλλαγή δεν ήρθε εν μια νυκτί, αλλά μετά από πολλή σκέψη και βασισμένη σε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Η UEFA ανίχνευσε πως σταδιακά το Champions League έχανε την αίγλη του, το ενδιαφέρον που είχε παλαιότερα και πως ειδικά η παραδοσιακή φάση των ομίλων είχε πάψει να συγκινεί. Κυρίως γιατί είχαμε συνηθίσει στα... dead matches. Δηλαδή τα αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια, τα οποία ολοένα και αυξάνονταν. Οι «γίγαντες» καθάριζαν από νωρίς και πολλές φορές οι δύο ομάδες που έπαιρναν το εισιτήριο για τη φάση των «16» είχαν φτάσει να πηγαίνουν στις τελευταίες αγωνιστικές έχοντάς το ήδη στα χέρια τους.

Το νέο ενιαίο πρωτάθλημα του Champions League λοιπόν που θα έχει 36 συνολικά ομάδες υπόσχεται πως αυτά τα παιχνίδια, τα dead matches, θα είναι πολύ λιγότερα, αφού οι ομάδες θα αναμετρώνται με 8 διαφορετικούς αντιπάλους, αντί για 3. «Θέλουμε περισσότερο ανταγωνιστική πρώτη φάση, περισσότερα μεγάλα ματς», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκδήλωση της Αθήνας ο Τζιόρτζιο Μαρκέτι, αναπληρωτής Γενικός της UEFA, ενώ ο Θόδωρος Θεοδωρίδης παραδέχθηκε πως «Είχαμε πρόβλημα με τα αδιάφορα παιχνίδια», μεταφέροντας με απόλυτη σαφήνεια την ξεκάθαρη επιθυμία το Champions League να γίνει πιο ελκυστικό. Και προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, τα βαθμολογικά αδιάφορα παιχνίδια θα πρέπει πράγματι - στο μέτρο του δυνατού - να εξαλειφθούν.

@Photo credits: INTIME
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα