Τσάβι: «Εγώ έχω ημερομηνία λήξης, το σημαντικό είναι ο σύλλογος»

Newsroom
Τσάβι: «Εγώ έχω ημερομηνία λήξης, το σημαντικό είναι ο σύλλογος»

bet365

Ο Τσάβι βάζει τα συμφέροντα της ομάδας πριν από το γεγονός ότι μπορεί να ρισκάρει το μέλλον του και ζητά από τους οπαδούς να μην αποτύχουν: «Το Μοντζουΐκ πρέπει να μοιάζει με το Καμπ Νόου».

Ο Τσάβι κατέστησε πολύ σαφές ότι βάζει τα συμφέροντα της ομάδας και του συλλόγου πάνω από το δικό του όφελος ή το γεγονός ότι το μέλλον του διακυβεύεται στον δεύτερο αγώνα της φάσης των 16 της Μπαρτσελόνα εναντίον της Νάπολι.

«Το σημαντικό είναι τ club, έχω ήδη ημερομηνία λήξης», διαβεβαιώνει πριν από ένα παιχνίδι που περιγράφει ως «το πιο σημαντικό από αυτά που είχαμε. Έχουμε κίνητρο, είναι μια ευκαιρία να επιστρέψουμε στα προημιτελικά, έτσι το προσεγγίζουμε».

Ο προπονητής ζήτησε από τους οπαδούς να γεμίσουν το Μοντζουΐκ: «Πρέπει να μοιάζει με το Camp Nou», ρώτησε. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα υπενθύμισε ότι «η Νάπολι έχει την ίδια βάση με πέρυσι και είναι πρωταθλήτρια του 'scudetto'. Χρειαζόμαστε ένα γεμάτο γήπεδο, Ας νιώσει ο ποδοσφαιριστής τη ζεστασιά του κόσμου, οι οπαδοί πρέπει να είναι ο παίκτης νούμερο δώδεκα».

Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» θεωρεί επίσης ότι η αλλαγή προπονητή ωφέλησε την ιταλική ομάδα: «Έχει βελτιωθεί με τον νέο προπονητή. Περιμένω μια γενναία Νάπολι που θα πιέσει ψηλά. θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο ματς. Έχει πολύ ταλέντο στην κορυφή, είναι ο σημερινός πρωταθλητής του σκουντέτο, είναι ένα υπέροχο παιχνίδι».

Ανέφερε, ως σημαντικούς παίκτες, «Ο Πολιτάνο, ο Οσιμέν, ο Κβαραχτσέλια… είναι παίκτες κορυφαίου επιπέδου. Είναι μια ομάδα που μοιάζει πολύ με αυτό που θέλουμε». Όμως, όταν ρωτήθηκε για έναν παίκτη που θεωρεί ξεχωριστό, ανέφερε: «Λομπότκα, θα ήθελα να τον δω σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα, κάνει τη διαφορά για την ομάδα του».

Ο προπονητής ήταν σίγουρος, αλλά ταυτόχρονα επιφυλακτικός: «Δεν βλέπω φαβορί», αν και παραδέχτηκε ότι «είναι αλήθεια ότι παίζοντας με τους οπαδούς μας υπάρχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα». Και απόδειξη της αυτοπεποίθησής του είναι ότι δήλωσε ότι «μας έχουν επηρεάσει οικονομικές δυσκολίες, αλλά περισσότερο από καλύτερα από εμάς, αυτό που βλέπω είναι ομάδες που είναι διαφορετικές από εμάς. Ο σύλλογος έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και δεν βλέπω καλύτερες, αν όχι διαφορετικές, ομάδες. Έχουμε επηρεαστεί από την οικονομική κατάσταση, αλλά λέω επίσης ότι μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα