Champions League: Αμφίρροπη «μάχη» στο Μιλάνο, να σπάσει την κατάρα η Ντόρτμουντ

atletico_madrid_9

bet365

Η φάση των «16» του Champions League συνεχίζεται με δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της Τρίτης (20/02), με την Ίντερ να υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Αϊντχόφεν την Ντόρτμουντ.

Η φάση των «16» του Champions League συνεχίζεται και οι... λάτρεις της «στρογγυλής θεάς» περιμένουν με τεράστια ανυπομονησία τις δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο σημερινό (20/2) πρόγραμμα.

Η Ίντερ θα υποδεχτεί στο Μιλάνο την Ατλέτικο Μαδρίτης στο κατάμεστο «Τζουζέπε Μεάτσα» σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και παράλληλα η Αϊντχόφεν θα φιλοξενεί στο «Philips Stadion» την Ντόρτμουντ.

Οι Νερατζούρι βρέθηκαν στον 4ο Όμιλο του Champions League και προκρίθηκαν τερματίζοντας στη 2η θέση με 12 βαθμούς και... έχασαν την ισοβαθμία από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για την κορυφή του ομίλου. Στις αναμετρήσεις κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης τόσο στο «Τζουζέπε Μεάτσα» όσο και στο «Μετροπολιτάνο» θα τα δώσουν όλα για να περάσουν εκείνοι στην επόμενη φάση, όπως δήλωσε και ο τεχνικός της ομάδας, Σιμόνε Ιντσάγκι.

Τελευταία ήττα για την Ίντερ το 2-1 από την Μπολόνια στην παράταση για το Coppa Italia τον Δεκέμβριο, ενώ για να βρει κανείς την τελευταία σε 90λεπτο, πρέπει να γυρίσει πίσω στον Σεπτέμβριο και το 2-1 από τη Σασουόλο. Οι Νερατζούρι έχουν χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 13 παιχνίδια τους στο Champions League (επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες), διατηρώντας σε οκτώ ματς ανέπαφη την εστία τους.

Από την άλλη πλευρά οι Ροχιμπλάνκος δεν βρήκαν ιδιαίτερα εμπόδια στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, καθώς προκρίθηκαν ως πρώτοι από το 5ο γκρουπ με 14 βαθμούς, με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Μάλιστα, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε προέρχεται από την εμφατική εντός έδρας νίκη με σκορ 5-0 απέναντι στη Λας Πάλμας, για την 25η αγωνιστική της La Liga.

Ο Αργεντινός τεχνικός είχε φορέσει τη φανέλα του ιταλικού συλλόγου μεταξύ 1997 και 1999, αμέσως μετά την πρώτη του παρουσία στην Ατλέτικο. Ο Αντουάν Γκριεζμάν μπορεί να αποτελέσει το πρόσωπο-κλειδί καθώς έχει πετύχει 31 από τα συνολικά 169 γκολ της Ατλέτικο στο Champions League.

Στο άλλο ζευγάρι της ημέρας, η φιλόδοξη όπως πάντα Αϊντχόφεν θα φιλοξενήσει στην Ολλανδία την Ντόρτμουντ που έχει βάλει ψηλά τον πήχη για ακόμα μια σεζόν στο Champions League. Η ομάδα του Πίτερ Μπος προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 2ο Όμιλο της διοργάνωσης, με εννέα βαθμούς και τέσσερις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Η εξαιρετικά φορμαρισμένη φέτος Αϊντχόφεν, έχει νικήσει 20 από τα 22 παιχνίδια του ολλανδικού πρωταθλήματος στην τρέχουσα σεζόν, έχοντας φέρει μόλις δύο ισοπαλίες και πλέον στρέφει την προσοχή της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Από την άλλη πλευρά οι Βεστφαλοί πέρασαν στη φάση των «16» ως πρώτοι από το 6ο γκρουπ με 11 βαθμούς και άφησε στη 2η θέση την Παρί Σεν Ζερμέν με οκτώ πόντους. Η Ντόρτμουντ αν και έχει μείνει 17 βαθμούς μακριά από την κορυφή της Bundesliga και ο τεχνικός της ομάδας, Έντιν Τέρζιτς, θέλει να κάνει μια καλή πορεία στο Champions League και η αρχή να γίνει στους αγώνες κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντόρτμουντ έχει χάσει οκτώ από τα εννέα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στα νοκ άουτ του Champions League, η μόνη της κόντρα στη Σεβίλλη τη σεζόν 2020-21 και κόντρα στους Ολλανδούς θέλει να σπάσει την κατάρα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα