Champions League: Ο λόγος που Αϊντχόφεν και Κοπεγχάγη δεν μπορούσαν να κληρωθούν με τη Ρεάλ

Champions League

bet365

Πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι προβληματίστηκαν από το γεγονός πως η Ρεάλ δεν μπορούσε να κληρωθεί με κάποια εκ των Κοπεγχάγη - Αϊντχόφεν, με την εξήγηση να είναι τόσο απλή όσο και... σύνθετη.

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι ολοκληρώθηκε η κλήρωση του Champions League, με τα περισσότερα ζευγάρια να χαρακτηρίζονται από ένα μεγάλο φαβορί και ένα αουτσάιντερ.

Η περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με τους Μαδριλένους να βρίσκουν απέναντί τους τη Λειψία για τη φάση των «16» της κορυφαίας διοργάνωσης, όμως η διαδικασία που προηγήθηκε προκάλεσε ερωτηματικά σε αρκετούς ποδοσφαιρόφιλους.

Συγκεκριμένα προτού ο αντίπαλος της Βασίλισσας γίνει γνωστός, στα social media έγινε ντόρος για το γεγονός πως τόσο η Αϊντχόφεν όσο και η Κοπεγχάγη δεν μπορούσαν να κληρωθούν κόντρα στους Ισπανούς ακόμα κι αν δεν ήταν από την ίδια χώρα ή είχαν συμπέσει στον ίδιο όμιλο.

Η εξήγηση ωστόσο είναι αρκετά απλή, αν και προκύπτει με... σύνθετο τρόπο. Επί της ουσίας τόσο η Μπάγερν όσο και η Σίτι που είχαν μείνει από το pot της Ρεάλ δεν μπορούσαν να κληρωθούν με τη Λειψία. Οι Βαυαροί διότι προέρχονται από την ίδια χώρα και η Σίτι επειδή συνέπεσε με τους Ταύρους στον ίδιο όμιλο.

Επομένως αν η Ρεάλ μπορούσε να κληρωθεί με την Αϊντχόφεν, τότε θα προκαλούνταν πρόβλημα στη Μπάγερν που θα έβρισκε μπροστά της μια εκ των Κοπεγχάγη ή Λειψία, ζευγάρι που νομοτελειακά θα παρέβαινε τους κανονισμούς της διοργάνωσης.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα