Champions League: Στους «16» η Πόρτο, νέα (ανώδυνη) ήττα της Μπαρτσελόνα (vid)

Porto

bet365

Η Πόρτο νίκησε στον «τελικό» πρόκρισης την Σαχτάρ Ντόνετσκ (5-3) και ακολουθεί στους «16» του Champions League την πρωτοπόρο του όγδοου ομίλου Μπαρτσελόνα, παρ’ ότι αυτή έχασε (και) από την Αντβέρπ (3-2).

Πιστή στο ραντεβού της με τους «16» του Champions League για δεύτερη διαδοχική σεζόν η Πόρτο. Οι Δράκοι κατούσαν την τύχη τους στα χέρια τους, αφού τους βόλευε και η ισοπαλία κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Ντραγκάο».

Η ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο, όμως, σφράγισε τη συνέχειά της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με… χορταστική νίκη (5-3), την οποία έχτισε στο προβάδισμα που πήρε στο πρώτο ημίχρονο, με πλασέ προ κενής εστίας και δυνατό σουτ του Βέντερσον Γκαλένο (στο 9’ και στο 43’ αντίστοιχα), με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ να φτάνει τα τέσσερα γκολ στα δύο ματς με τους Ουκρανούς.

Η ηρωική Σαχτάρ, η οποία μπήκε στο «κόλπο» της πρόκρισης χάρη κυρίως στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε προσωρινά με πλασέ προ κενής εστίας του Ντανίλο Σικάν ύστερα από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Ολεκσάντρ Ζούμπκοφ (29’), αλλά δεν μπόρεσε επί της ουσίας να αντιδράσει περαιτέρω και θα αρκεστεί να συνεχίσει στο Europa League.

Η Πόρτο επιχείρησε να «κλειδώσει» τη νίκη με πολύ ωραίο γυριστό του Μεχντί Ταρεμί μέσα από την περιοχή (62’), αλλά η μαχητική ομάδα του Μαρίνο Πούσιτς μείωσε σε 3-2 με αυτογκόλ του Στέφεν Εουστάκιο, ύστερα από ωραία κίνηση και γύρισμα του Σικάν (73’).

Την μικρή ουκρανική ελπίδα έσπευσε να «τελειώσει» με κοντινό πλασέ ύστερα από κόρνερ ο Πέπε (76’), ο οποίος έσπασε το δικό του ρεκόρ ως γηραιότερος σκόρερ του Champions League, όντας ο μοναδικός με δύο γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε ηλικία 40+ ετών!

Ο υιός Κονσεϊσάο, Φρανσίσκο, έδωσε με πλασέ μέσα από την περοιοχή διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των Δράκων, μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του (82’), με την Σαχτάρ να περιορίζει την έκταση της ήττας με τον Εκινάλντο στο 88’.

Πόρτο (Σέρζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα – Σάντσες (76’ Ζοάο Μάριο), Πέπε, Καρντόσο, Ζαϊντού – Βέντερσον Γκαλένο (88’ Ιβάν Χάιμε), Άλαν Βαρέλα, Εουστάκιο (82’ Γκρούγιτς), Πεπέ (81’ Αντρέ Φράνκο) – Εβανίλσον (81’ Φρανσίσκο Κονσεϊσάο), Ταρεμί.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μαρίνο Πούσιτς): Ρίζνικ – Γκοχολεϊσβίλι, Μπόνταρ, Ρακίτσκι (72’ Κέλσι), Ματβιένκο – Στεπανένκο, Μπονταρένκο (85’ Ναζαρίνα) – Ζούμπκοφ (85’ Εκινάλντο), Σουντάκοφ, Κρίσκιφ (59’ Νεβέρτον) – Σικάν.

Πρώτη η Μπαρτσελόνα, αλλά με εικόνα για κλάματα

Η Πόρτο τερμάτισε ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα στην κορυφή του όγδοου ομίλου, αλλά οι Μπλαουγκράνα πήραν την πρώτη θέση χάρη μόνο στις δύο νίκες τους επί τους Δράκους, αφού στον δεύτερο γύρο η εικόνα τους ήταν αποκαρδιωτική (εκτός από το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Πόρτο).

Κόντρα στην Αντβέρπ, μια από τις χειρότερες ομάδες της φετινής διοργάνωσης, οι Καταλανοί χάρισαν δύο γκολ με ισάριθμα λάθη του Οριόλ Ρομέου και, παρ’ ότι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις, κατάφεραν να δεχθούν αμέσως και τρίτο γκολ και να ηττηθούν με 3-2 από την ουραγό ομάδα του Μαρκ Φαν Μπόμελ.

Ο Αρτούρ Βερμέερεν στα 75 δευτερόλεπτα και ο Βίνσεντ Γιάνσεν στο 56’ εκμεταλλεύτηκαν τα δώρα του Ρομέου και έδωσαν προβάδισμα στη νταμπλούχο Βελγίου, με τη Μπάρτσα να δείχνει ανίκανη να αντιδράσει μετά την σφαλιάρα από την Τζιρόνα, παρ’ ότι ισοφάρισε και στις δύο περιπτώσεις με κοντινό σουτ του Φεράν Τόρες ύστερα από ασίστ του Λαμίν Γιαμάλ (35’) και με κεφαλιά του 17χρονου Μαρκ Γκοιού μετά από σέντρα του Ιλκάι Γκιντογκάν (90’+1’).

Ο συνομήλικός του Ζορζ Ιλενικένα, όμως, εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα και μια εξαιρετική κάθετη του Γιέλε Μπατάιγ για να νικήσει τον Ινιάκι Πένια και να χαρίσει μια μεγάλη νίκη γοήτρου στην Αντβέρπ, στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από έξι δεκαετίες.

Όσο για την Μπάρτσα; Η ομάδα του Τσάβι έδωσε εκ νέου μια κάκιστη εικόνα, εδώ και τρεις μήνες δεν σηκώνει κεφάλι και θα πρέπει να αλλάξει πολλά αν θέλει πραγματικά να είναι ανταγωνιστική στα νοκ άουτ του Champions League, όπου επιστρέφει ύστερα από διετή απουσία...

Αντβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπιτέζ – Ντε Λετ (90’ Φαν ντεν Μπος), Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Βάινταλ – Κεϊτά, Βερμέερεν, Γιουσούφ – Κερκ (69’ Μπατάιγ), Γιάνσεν (79’ Ιλενικένα), Ετζούκε (79’ Κορμπάνιε).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Πένια – Έκτορ Φορτ (60’ Ζοάο Κανσέλο), Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπάλντε – Σέρτζι Ρομπέρτο (76’ Κασάδο), Ρομέου (60’ Γκιντογκάν), Φερμίν Λόπεθ (60’ Πέδρι) – Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι (72’ Γκουιού), Φεράν Τόρες.

8ος Όμιλος – Βαθμολογία (Τελική)
1. Μπαρτσελόνα 6 (12-6) 12 (*)
2. Πόρτο 6 (15-8) 12 (*)
3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (10-12) 9 (**)
4. Αντβέρπ 6 (6-17) 3

(*) Προκρίθηκε στους «16» του Champions League
(**) Συνεχίζει στα πλέι οφ του Europa League

Αποτελέσματα
Αντβέρπ – Μπαρτσελόνα 3-2
Πόρτο - Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-3

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα