Νάπολι – Μπράγκα 2-0 : Πήρε άνετα το εισιτήριο για τους «16» του Champions League (vid)

Napoli

bet365

Η Νάπολι επέβαλε την ανωτερότητά της, νίκησε στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» τη Μπράγκα (2-0) και προκρίθηκε στους «16» του Champions League, με τους Πορτογάλους να συνεχίζουν στα πλέι οφ του Europa League, μετά και την ήττα με 3-2 της συγκινητικής Ουνιόν Βερολίνου από την «απόλυτη» πρωτοπόρο του τρίτου ομίλου, Ρεάλ Μαδρίτης.

Κρατούσε την τύχη της στα χέρια της και της αρκούσε και η ισοπαλία. Η Νάπολι, όμως, επέλεξε να μην ρισκάρει, μπήκε «φουριόζα» στο ματς με την Μπράγκα και, ουσιαστικά, την «καθάρισε» από το πρώτο ημίωρο, φτάνοντας σε νίκη – πρόκριση στους «16» του Champions League με 2-0.

Γρήγορη εκτέλεση πλάγιου άουτ από τους Παρτενοπέι, κίνηση του Ματέο Πολιτάνο και γύρισμα από τα δεξιά, με τον Σερντάρ Σαατσί να επιχειρεί να διώξει την μπάλα, αλλά αυτή να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Ματέους (9’).

Το αυτογκόλ του Τούρκου αμυντικού έδωσε στην ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι την απαιτούμενη ηρεμία για να αντιμετωπίσει το υπόλοιπο παιχνίδι. Ο Βίκτορ Οσίμεν, ο οποίος έκανε ταξίδι – εξπρές για να επιστρέψει από το Μαρόκο όπου την Δευτέρα (11/12) πήρε το βραβείο του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή του 2023, έβαλε σφραγίδα πρόκρισης στο 33’, τελειώνοντας με αρκετή δόση τύχης μια εξαιρετική προσπάθεια του Νάταν.

Η Μπράγκα προσπάθησε να αντιδράσει, ανησύχησε όταν έμαθε ότι η Ουνιόν Βερολίνου άνοιξε το σκορ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η Βασίλισσα το γύρισε και, χάρη στη (νέα) νίκη της, οι Πορτογάλοι θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Europa League. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο πιο ρεαλιστικός τους στόχος.

Νάπολι (Βάλτερ Ματσάρι): Μερέτ – Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζουάν Ζεσούς (73’ Όστιγκαρντ), Νάταν – Ανγκισά, Λομπότκα (69’ Γκαετάνο), Ζιελίνσκι (61’ Καζούστ) - Πολιτάνο (60’ Ελμάς), Οσίμεν (69’ Ρασπαντόρι), Κβαρατσχέλια.

Μπράγκα (Άρτουρ Ζόρζε): Ματέους – Βίκτορ Γκόμεθ (81’ Ζοσαφάτ Μέντες), Σαατσί, Φόντε, Μπόρχα – Ζοάο Μουτίνιο (81’ Αντρέ Όρτα), Σαλασάρ (68’ Αλ Μουσρατί), Ρικάρδο Όρτα (88’ Ρόνι Λόπες) - Μπρούμα, Μπάνζα, Πίζι (46’ Αμπέλ Ρουίθ).

Βασιλική νίκη και απόλυτο «6 στα 6»

Η Ουνιόν Βερολίνου χρειαζόταν μια… καραμπόλα για να αρπάξει την τρίτη θέση του τρίτου ομίλου από την Μπράγκα και να συνεχίσει αυτή στο Europa League: Νίκη της επί της (πρώτης και βαθμολογικά αδιάφορης) Ρεάλ Μαδρίτης και ήττα των Πορτογάλων στη Νάπολη.

Το δεύτερο σκέλος της καραμπόλας άρχισε να διαγράφεται από πολύ νωρίς, ενώ το πρώτο (και πιο δύσκολο) έδειχνε να μπορεί να γίνει πραγματικότητα στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Λούκα Μόντριτς έχασε πέναλτι και, στη συνέχεια, ο Κέβιν Φόλαντ έβαλε μπροστά στο σκορ τους πρωτευουσιάνους.

Το όνειρο της Ουνιόν, όμως, δεν κράτησε πολύ. Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ έπαιξε για το πρεστίζ της και, με δύο γκολ του Χοσέλου (61’, 72’), ανέτρεψε το σκορ και έδειχνε έτοιμη να γίνει η πρώτη ομάδα στη φετινή διοργάνωση που κλείνει την φάση ομίλων με «6 στα 6».

Εν τέλει τα κατάφερε, παρ’ ότι ο Άλεξ Κραλ ισοφάρισε σε 2-2 (85’), αφού τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντάνι Θεμπάγιος, με τυχερό διαγώνιο σουτ ύστερα από γέμισμα του Τζουντ Μπέλινγκχαμ, χάρισε μια ακόμα νίκη στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι (3-2).

Ουνιόν Βερολίνου (Νέναντ Μπιέλιτσα): Ρόνοβ – Γιουράνοβιτς (82’ Τρίμελ), Τζέκελ (75’ Μπέκερ), Κνόχε, Ντιόγκο Λέιτε, Ρουσιγιόν – Χάμπερερ, Κεντίρα (75’ Κραλ), Γκόσενς (75’ Λαϊντουνί) - Φόλαντ (82’ Άαρονσον), Μπέρενς.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα – Λούκας Βάθκεθ, Νάτσο, Αλάμπα (71’ Ρούντιγκερ), Φραν Γκαρθία – Μόντριτς, Βαλβέρδε (46’ Κρόος) - Ντάνι Θεμπάγιος (90’ Νίκο Πας), Μπέλινγκχαμ – Χοσέλου, Ροντρίγκο (80’ Μπραΐμ Ντίαθ).

3ος Όμιλος – Βαθμολογία (Τελική)
1. Ρεάλ Μαδρίτης 6 (16-7) 18 (*)
2. Νάπολι 6 (10-9) 10 (*)
-----------------------------------
3. Μπράγκα 6 (6-12) 4 (**)
-----------------------------------
4. Ουνιόν Βερολίνου 6 (6-10) 2

(*) Προκρίθηκε στους «16» του Champions League
(**) Συνεχίζει στους «32» του Europa League

Αποτελέσματα
Νάπολι – Μπράγκα 2-0
Ουνιόν Βερολίνου - Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα