Σαχτάρ - Αντβέρπ 1-0: «Ζωντανοί» για τους «16» οι Ουκρανοί, εκτός Ευρώπης οι Βέλγοι

Βασίλης Μπαλατσός
shakhtar_antwerp

bet365

Η Σαχτάρ επικράτησε της Αντβέρπ στο Αμβούργο με 1-0 και έπιασε Μπαρτσελόνα και Πόρτο στους 9 βαθμούς, έχοντας ματς περισσότερο. Εκτός Ευρώπης και χωρίς βαθμό οι νταμπλούχοι Βελγίου.

Η Σαχτάρ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» του Champions League! Οι Ουκρανοί επικράτησαν της Αντβέρπ με 1-0 και έφτασαν τους 9 βαθμούς, όσους έχουν Μπαρτσελόνα και Πόρτο, οι οποίες θα αναμετρηθούν στη Βαρκελώνη. Την τελευταία αγωνιστική στο «Ντραγκάο» θα διεκδικήσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση η ομάδα του Πούσιτς. Εκτός Ευρώπης οι νταμπλούχοι Βελγίου χωρίς να έχουν πάρει βαθμό στον 8ο Όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Ουκρανοί προηγήθηαν στο 12ο λεπτό όταν ο Ζούμπκοβ έκανε τη σέντρα και ο Ματβιένκο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Το σύνολο του Φαν Μπόμελ είχε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα στο 32' αλλά ο Ρίζνικ είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Μούγια. Η Σαχτάρ είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 39' για να πάρει αέρα δυο τερμάτων αλλά ο Νέβερτον πλάσαρε πάνω στον Μπιτέ από την καρδιά της περιοχής και στην επαναφορά ο Σουντάκοφ με κοντινή κεφαλιά αστόχησε.

Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το ματς στο δεύτερο μέρος αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Στο 55' ο Αζάροφ έπιασε φοβερό μακρινό σου και ο Μπιτέ με τα ακροδάκτυλα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 66' πάλι ο Γάλλος κίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αυτή τη φορά σε σουτ του Στεπανένκο.

Εν τέλει η Σαχτάρ δεν πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες, καθώς στο 90+4' ο Ρίζνικ νίκησε σε τετ α τετ τον Αλντερβάιλερντ και χάρισε στην ομάδα του το πολύτιμο τρίποντο.

Σαχτάρ: Ρίζνικ, Μπόνταρ, Γκοτσολεϊσβίλι, Ματβιγένκο, Αζάροβ, Στεπανένκο, Κρίσκιβ (89’ Κέλσι), Σουντάκοβ, Ζούμπκοβ, Σίκαν (90+6’ Ρακίτσκι), Νέβερτον (70’ Μπονταρένκο)

Αντβέρπ: Μπιτέ. Μπατάιγ, Κουλιμπαλί, Αλντερβάιρελντ, Βάινταλ, Φερμίρεν, Γιουσούφ (73’ Ιλενικένα), Κερκ (46’ Ετζούκε), Μπαλίκβισα, Μούγια, Γιάνσεν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα