Champions League: Σε τροχιά πρόκρισης η Άρσεναλ, στο «κόλπο» και η Αϊντχόφεν! (vid)

Νίκος Κικίδης
Άρσεναλ

bet365

Η Άρσεναλ κυριάρχησε στο «Emirates», έκανε το 2Χ2 κόντρα στη Σεβίλλη και με τη νίκη με 2-0 βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση. Κομβική νίκη για την Αϊντχόφεν που έμεινε ζωντανή στη «μάχη»!

Ίσως και η ίδια να μην περίμενε να πανηγυρίσει μια τόσο ξεκούραση νίκη... Απέναντι σε μια πέρα για πέρα ακίνδυνη Σεβίλλη, η Άρσεναλ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Emirates», δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και με το τελικό 2-0 έβαλε πλώρη για τη φάση των «16» του Champions League.

Από την αρχή του αγώνα η Άρσεναλ είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, κυκλοφορούσε με υπομονή και έριξε προειδοποιητική βολή σε 1΄και 27΄ με άστοχες προσπάθειες των Χάβερτς και Ζορζίνιο αντίστοιχα. Τελικά η ζημιά θα γινόταν μόλις τρία λεπτά αργότερα (30΄) όταν έπειτα από μπαλιά του Σάκα στην περιοχή, ο Τροσάρ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και εκτέλεσε άψογα για το 1-0.

Στο 55΄ο Χάβερτς απείλησε ξανά με σουτ που πέρασε εκτός εστίας και η πίεση τελικά απέδωσε ξανά καρπούς στο 64΄, όταν ο Σάκα με εξαιρετική σόλο ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον Ντιμίτροβιτς και εκτέλεσε στη γωνία για το 2-0.

Κάπως έτσι η Άρσεναλ έφτασε σε ένα ασφαλές σκορ και ροκάνισε το χρόνο μέχρι να κλειδώσει ένα δικαιότατο τρίποντο απέναντι σε μια Σεβίλλη που ολοκλήρωσε μια (!) τελική στο 90λεπτο και μοιραία περιορίστηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ραγιά, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τομιγιάσου (46΄Ζιντσένκο), Ζορζίνιο (90΄Ελνένι), Χάβερτς, Ράις, Σάκα (85΄Κίβιορ), Μαρτινέλι (81΄Νέλσον), Τροσάρ (81΄Βιεϊρά)

Σεβίλλη (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντμίτροβιτς, Σάντσες, Μπαντέ, Γκούντελι, Σάλας (76΄Οκάμπος), Χορδάν (65΄Σουμαρέ, 73΄Ντίας), Φερνάντο, Λαμέλα, Πεντρόσα (76΄Ενζιανζού), Σο (65΄Ράκιτιτς), Εν Νεσίρι

Η Αϊντχόφεν πήρε το... μπρα-ντε-φερ με τη Λανς

Ματσάρα, ευκαιρίες, αλλά τελικά εκείνη που χαμογέλασε ήταν η Αϊντχόφεν! Με υπογραφή του Λουκ Ντε Γιονγκ οι Ολλανδοί επιβλήθηκαν με 1-0 επί της Λανς και την προσπέρασαν στην ισοβαθμία, παίρνοντας στα... σημεία το προβάδισμα για το δεύτερο εισιτήριο που θα οδηγήσει στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Μόλις στο 12΄ο Ντε Γιονγκ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το δρόμο για την Αϊντχόφεν κι έπειτα ακολούθησε... χάος. Οι Ολλανδοί είχαν τις ευκαιρίες τους να βρουν και δεύτερο γκολ με ευκαιρίες των Ντε Γιονγκ και Λοσάνο, όμως όσο ο χρόνος λιγόστευε η Λανς ανέβαζε ένταση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μάλιστα οι Γάλλοι σφυροκόπησαν, άγγιξαν το γκολ της ισοφάρισης σε προσπάθειες των Ζιλαβοζί (87΄) και Φουλγκίνι (88΄), τη στιγμή που η Αϊντχόφεν θα μπορούσε να είχε κλειδώσει το τρίποντο με σπουδαίο σόλο και οβίδα που απέκρουσε ο Σαμπά (85΄).

Η αποβολή του Ζιλαβοζί στις καθυστερήσεις βοήθησε τους Ολλανδούς να ανασάνουν και να αντέξουν έως το τέλος, μαζεύοντας ένα κομβικό τρίποντο για την παραμονή τους στη διοργάνωση και μετά το πέρας των ομίλων.

Αϊντχόφεν (Πέτερ Μπος): Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλιο, Μπόσαλι, Ντεστ, Σούτεν, Τιλ (66΄Τίλμαν), Φέρμαν (66΄Σαϊμπαρί), Μπακαγιόκο, Λοσάνο, Ντε Γιονγκ

Λανς (Φρανκ Χάισε): Σαμπά, Γκράντιτ, Ντάνσο, Μεντίνα, Φρανκόφσκι, Μασάδο, Μεντί (65΄Αλ Αϊναουί, Αμπντούλ Σαμέντ, Σότοκα, Τόμασον (65΄Φουλγκίνι), Ουαχί (82΄Σαΐντ)

Αποτελέσματα

Άρσεναλ - Σεβίλλη 2-0
Αϊντχόφεν - Λανς 1-0

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 4 (9-3) 9
2. Αϊντχόφεν 4 (4-7) 5
3. Λανς 4 (4-4) 5
4. Σεβίλλη 4 (4-7) 2

Επόμενη αγωνιστική (29/11)

Άρσεναλ - Λανς
Σεβίλλη - Αϊντχόφεν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα