Ρεάλ Μαδρίτης - Μπράγκα 3-0: Πιστή στο ραντεβού με τους «16» (vid)

Vinicius Junior

bet365

Για 21η διαδοχική σεζόν (!), η Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσει το παρών στους «16» του Champions League, μετά το 3-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» επί της Μπράγκα, η οποία έχασε πέναλτι στα πρώτα λεπτά - Μπραΐμ Ντίαθ, Βινίσιους Ζούνιορ και Ροντρίγκο οι σκόρερ.

Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των «16» του Champions League; Παρούσα! Για 21η διαδοχική σεζόν (!), η Βασίλισσα εξασφάλισε την παρουσία της στα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την σύγχρονη μορφή της, έπειτα από το 3-0 στο ρελαντί επί της Μπράγκα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», για το «4 στα 4» των Μαδριλένων στον τρίτο όμιλο. Οι Πορτογάλοι, από την πλευρά τους, θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες για να... αρπάξουν τη δεύτερη θέση από τη Νάπολι, η οποία νωρίτερα είχε μείνει στο 1-1 με την Ουνιόν Βερολίνου στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Στην προθέρμανση, ο Κέπα ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι και κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αντρέι Λούνιν, με τον Κάρλο Αντσελότι να επιλέγει τον Μπραΐμ Ντίαθ ως επιτελικό αντί του Τζουντ Μπέλινγκχαμ, εξαιτίας των ενοχλήσεων του Άγγλου μέσου στον ώμο. Στην άμυνα, Λούκας Βάθκεθ, Νάτσο και Φερλάν Μεντί αντικατέστησαν Ντάνι Καρβαχάλ, Νταβίντ Αλάμπα και Φραν Γκαρθία.

Χωρίς προβλήματα απουσιών ταξίδεψε στη Μαδρίτη ο Αρτούρ Ζόρζε, ο οποίος ξεκίνησε με τον βετεράνο Ζοάο Μουτίνιο στα χαφ και τον Ισπανό Άλβαρο Τζαλό, τον οποίο... γλυκοκοιτάζουν τρεις εθνικές ομάδες (Ισπανία, Πορτογαλία και Γκινέα Μπισό), στην επίθεση.

Ο Λούνιν έπιασε πέναλτι...

Ο αγώνας έδειχνε να ξεκινάει ιδανικά για τους φιλοξενούμενους και... ανάποδα για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο τέταρτο λεπτό η Μπράγκα κέρδισε πέναλτι για τράβηγμα του Λούκας Βάθκεθ στον Μπρούμα μέσα στην περιοχή.

Ο Τζαλό, σκόρερ των Πορτογάλων στο πρώτο ματς, ανέλαβε να το εκτελέσει, με τον Λούνιν να πέφτει εξαιρετικά στην δεξιά του γωνία και να αποσοβεί το 0-1, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στον προπονητή του ότι ενδεχομένως αξίζει να του δώσει περισσότερες ευκαιρίες απ’ όσες (δεν) έχει από τότε που αποκτήθηκε ο Κέπα για να καλύψει το κενό του σοβαρά τραυματία Τιμπό Κουρτουά.

Ο Ουκρανός πιθανότατα θα καθίσει ξανά στον πάγκο όταν γίνει καλά ο Κέπα, αλλά θα έχει να λέει πως απέκρουσε το πιο γρήγορο πέναλτι που έχει σφυριχτεί ποτέ εις βάρος της Ρεάλ στην ιστορία του Champions League, στα τρία λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.

….και ο Μπραΐμ Ντίαθ έκανε το 1-0

Η απόκρουση του Λούνιν στο πέναλτι λειτούργησε σαν... ηλεκτροσόκ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι σκόραραν στην πρώτη τους σοβαρή επίθεση με τον Μπραΐμ Ντίαθ, με το γκολ να ακυρώνεται ορθά γιατί είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του πασέρ Βινίσιους Ζούνιορ (12’).

Πάνω - κάτω η μπάλα, με τους Πορτογάλους να δίνουν αίσθηση απειλής με τους ταχύτατους Μπρούμα (πιθανόν να έπεσε θύμα και δεύτερου πέναλτι από τον Λούκας που δεν σφυρίχτηκε) και Τζαλό, αλλά τους Ισπανούς να είναι αυτοί που άνοιξαν εν τέλει το σκορ με τον Μπραΐμ Ντίαθ (27’).

Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Μίλαν σημείωσε το πρώτο του γκολ με την Βασίλισσα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με ωραίο σουτ στη κίνηση από την γωνία της μικρής περιοχής και ύστερα από συνδυασμό των Μεντί - Ροντρίγκο και γύρισμα του Βραζιλιάνου.

Ο Μπραΐμ σκόραρε και στα τελευταία δύο παιχνίδια στα οποία ξεκίνησε βασικός, δείχνοντας ότι αξίζει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης του «Καρλέτο» για μια Ρεάλ που μέχρι την ανάπαυλα δεν απειλήθηκε καθόλου και, παρ’ ότι το έψαξε, δεν βρήκε το δεύτερο γκολ της... ηρεμίας.

Το... τελείωσαν Βινίσιους και Ροντρίγκο

Η Βασίλισσα μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος να τελειώσει γρήγορα την... σεμνή τελετή. Και, αφού δημιούργησε δύο επικίνδυνες καταστάσεις με τον (πολύ κεφάτο και δραστήριο) Μπραΐμ, έφτασε στο 2-0 με τον Βινίσιους Ζούνιορ (58’).

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος έψαχνε εδώ και καιρό ένα γκολ, το βρήκε μετά από αντεπίθεση, συνδυασμό Ροντρίγκο - Φεδερίκο Βαλβέρδε - Λούκας και γύρισμα του τελευταίου στο ύψος του πέναλτι, με τον «Βίνι» να κοντρολάρει και με ωραίο γυριστό να αιφνιδιάζει τον Ματέους.

Προτού προλάβει καλά καλά να συνέλθει η Μπράγκα με το δεύτερο γκολ, η Ρεάλ έφτασε σε τρίτο με τον έτερο Βραζιλιάνο, τον Ροντρίγκο, ο οποίος μετά από νέα αντεπίθεση συνδυάστηκε με τον Βινίσιους και με άψογο «τσίμπημα» της μπάλας, νίκησε τον τερματοφύλακα της Μπράγκα για το 3-0 (61’).

Οι... Διόσκουροι από την χώρα της σάμπα και του καφέ μετρούν αμφότεροι από 17 γκολ με τη Ρεάλ στο Champions League και είναι οι πρώτοι Βραζιλιάνοι σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στην διοργάνωσης, αφήνοντας πίσω τους τον θρυλικό Ρομπέρτο Κάρλος που είχε φτάσει στα 16, παρ’ ότι αριστερό μπακ (βάσει θέσης, τουλάχιστον).

Το ματς είχε κριθεί και αυτό οδήγησε τους δύο προπονητές να κάνουν αλλαγές στο πλαίσιο του ροτέισον, με τον Αντσελότι να δίνει την ευκαιρία στον 19χρονο Αργεντινό μεσοεπιθετικό Νίκο Πας να κάνει ντεμπούτο, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος, παρ’ ότι η Ρεάλ δημιούργησε φάσεις και για επιπλέον γκολ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν - Λούκας Βάθκεθ (74’ Ντάνι Καρβαχάλ), Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί (84’ Φραν Γκαρθία) - Κρόος, Καμαβινγκά, Βαλβέρδε (77’ Νίκο Πας) - Μπραΐμ Ντίαθ (74’ Μόντριτς) - Ροντρίγκο (77’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ.

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους - Βίκτορ Γκόμεθ (62’ Τζοσαφάτ Μέντες), Φόντε, Νιακατέ, Μπόρχα - Ζοάο Μουτίνιο, Βίτορ Καρβάλιο, Σαλασάρ (62’ Αλί Μουσρατί) - Ρ. Όρτα (62’ Αμπέλ Ρουίθ), Τζαλό (77’ Μπάνσα), Μπρούμα (77’ Αντρέ Όρτα).

3ος Όμιλος - Βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 4 (9-3) 12 (*)
2. Νάπολι 4 (6-5) 7
3. Μπράγκα 4 (5-9) 3
4. Ουνιόν Βερολίνου 4 (3-6) 1

(*) Προκρίθηκε στους «16»

Αποτελέσματα
Νάπολι - Ουνιόν Βερολίνου 1-1
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπράγκα 3-0

Επόμενη αγωνιστική
Μπράγκα - Ουνιόν Βερολίνου (29/11, 22:00)
Ρεάλ Μαδρίτης - Νάπολι (29/11, 22:00)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα