Champions League: Η Ατλέτικο Μαδρίτης συνέτριψε τη Σέλτικ με ιστορική εξάρα, προβάδισμα πρόκρισης για τη Λάτσιο

Ατλέτικο Μαδρίτης

bet365

Η Ατλέτικο συνέτριψε στη Μαδρίτη με 6-0 τη Σέλτικ, η οποία αγωνίστηκε για περίπου 70 λεπτά με δέκα παίκτες. Η Λάτσιο «λύγισε» τη Φέγενορντ στη Ρώμη με 1-0 και πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά την ισοπαλία με τη Σέλτικ στη Γλασκώβη συνέτριψε τους Κέλτες στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» με 6-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Champions League. Προπορεύονται στον 5ο Όμιλο οι Ροχιμπλάνκος με 8 βαθμούς, στο +2 από την τρίτη Φέγενορντ, η οποία ηττήθηκε από τη Λάτσιο με 1-0. Αγωνίστηκαν για περίπου 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο οι Σκωτσέζοι. Σκόραραν δις Γκριεζμάν και Μοράτα.

Οι Μαδριλένοι βρήκαν γρήγορο γκολ, μόλις στο 6', με το διαγώνιο σουτ του Αντουάν Γκριεζμάν. Στο 23' οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Νταισέν Μαέντα αποβλήθηκε μετά από παρέμβαση του VAR για σκληρό μαρκάρισμα στον Μάριο Ερμόσο. Ο 26χρονος εξτρέμ έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που αποβλήθηκε σε ματς Champions League.

Στο 45+2' ο Χιμένες έδωσε την ασίστ, ο Μοράτα πρόλαβε τον Χαρτ και διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 60' ο Γκριεζμάν έκανε ντοπιέτα με υπέροχο βολ πλανέ. Στο 66' ο Σαμουέλ Λίνο με φανταστικό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το πρώτο του γκολ σε επίπεδο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο 66' ο Βραζιλιάνος εξτρέμ μετά από σκόρερ έγινε και δημιουργός, καθώς με το κεφάλι έστρωσε την μπάλα στον Μοράτα, ο οποίος με φανταστικό βολέ έκανε το 5-0. Στο 85' ο Σαούλ Νίγκεθ με διπλή προσπάθεια διαμόρφωσε το 6-0 και έβαλε την «υπογραφή» του στη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των Μαδριλένων στο Champions League.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χιμένες, (77’ Σογιουντσού) Μολίνα (71’ Αθπιλικουέτα), Βίτσελ, Ρικέλμε (64’ Λίνο), Μπάριος (46’ Γιορέντε), Ερμόσο, Κορέα, Κόκε, Γκριεζμάν (64’ Σαούλ), Μοράτα

Σέλτικ: Χαρτ, Τέιλορ, Σκέιλς, Κάρτερ Βίκερς, Τζόνστον, ΜακΓκρέγκορ (71’ Ιβάτα), Ο’Ράιλι (46’ Οχ), Πάουλο Μπερνάρντο (61’ Τέρνμπουλ), Πάλμα, Μαέντα, Φουρουχάσι (61’ Γιανγκ)

«Καθάρισε» για τη Λάτσιο ο... 200αρης Ιμόμπιλε

Νίκη που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» πανηγύρισε η Λάτσιο κόντρα στη Φέγενορντ. Οι Λατσιάλι με εκτελεστή τον Τσίρο Ιμόμπιλε επικράτησαν στο «Ολίμπικο» με 1-0, έφτασαν τους επτά πόντους, ανέβηκαν στη δεύτερη θέση και προσπέρασαν τους Ολλανδούς για ένα βαθμό.

Το ματς ήταν ισορροπημένο και οι δυο ομάδες είχαν τις στιγμές τους. Στο 31' ο Τίμπερ σούταρε και ο Προβεντέλ τον νίκησε. Στο 45+1' ο Άντερσον έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Ιμόμπιλε απέφυγε τον Μπάιλοβ και με πλασέ από τα δεξιά άνοιξε το σκορ. Ο Ιταλός φορ πέτυχε το 200ο του γκολ με τη φανέλα των Λατσιάλι.

Οι Ρωμαίοι θα μπορούσαν να πάνε στο ημίχρονο με προβάδισμα δυο τερμάτων, καθώς στο 45+5' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλμπέρτο, ο Ρομανιόλι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά αστόχησε. Στο 55' η Λάτσιο είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λουίς Αλμπέρτο. Οι Ολλανδοί πίεσαν και είχαν την ευκαιρία τους να ισοφαρίσουν, με κορυφαία στο 90+7' όταν ο Προβεντέλ νίκησε τον Ουέντα σε εξ επαφής σουτ.

Λάτσιο: Προβεντέλ, Λατσάρι, Πάτρικ, Ρομανιόλι, Χισάι (78’ Πελεγκρίνι), Καμάντα (53’ Γκεντουζί), Βεσίνο (78’ Ροβέλα), Λουίς Αλμπέρτο, Άντερσον, Τζακάνι (63’ Πέδρο), Ιμόμπιλε (63’ Καστεγιάνος)

Φέγενορντ: Μπάιλοβ, Χάντσκο, Χάρτμαν, Χεϊρτράουντα, Νιόικοουπ (20’ Τράουνερ, 74’ Τζαχανμπάκς), Τίμπερ (81’ Μιλαμπό), Βίφερ, Ζερούκι (81’ Ουέντα), Παϊσάο (74’ Ιβάνουσετς), Χιμένες, Στενχς

5ος Όμιλος

Αποτελέσματα (4η αγωνιστική)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Σέλτικ 6-0
Λέτσιο - Φέγενορντ 1-0

Βαθμολογία:

  1. Ατλέτικο Μαδρίτης 8 (12-5)
  2. Λάτσιο 7 (5-5)
  3. Φέγενορντ 6 (7-5)
  4. Σέλτικ 1 (3-10)

Επόμενη αγωνιστική (28/11)

Λάτσιο - Σέλτικ 19:45
Φέγενορντ - Ατλέτικο Μαδρίτης 22:00

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα