Πόρτο - Αντβέρπ 2-0: «Σκότωσε» τα όνειρα των Βέλγων κι έπιασε κορυφή (vid)

Ιάσονας Θεριός
porto_win_chl

bet365

Χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Εβανίλσον και την κεφαλιά του Πέπε, η Πόρτο «λύγισε» την Αντβέρπ των δέκα παικτών (2-0) και συγκατοικεί πλέον με την Μπαρτσελόνα στην κορυφή του ομίλου της. Ένα... θαύμα ψάχνουν για να συνεχίσουν στην Ευρώπη οι Βέλγοι.

Πολύτιμο βήμα πρόκρισης για την Πόρτο, η οποία έκανε το... καθήκον της κόντρα στην Αντβέρπ και πλέον κρατά στα χέρια της την τύχη της όσον αφορά την πρόκριση. Οι Δράκοι επικράτησαν 2-0 των Βέλγων στο «Ντραγκάο» και εκμεταλλεύτηκαν την γκέλα της Μπαρτσελόνα, συγκατοικώντας πλέον στην κορυφή του ομίλου τους με τους Μπλαουγκράνα. Ένα... θαύμα ψάχνει πλέον η ομάδα που απέκλεισε την ΑΕΚ από το Champions League για να συνεχίσει στην Ευρώπη και τον Φλεβάρη.

Η αλήθεια είναι ότι οι Πορτογάλοι θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα πιο άνετα στη νίκη, αφού είχαν το πάνω χέρι καθ'όλη τη διάρκεια του ματς. Ο Εβανίλσον άνοιξε το σκορ στο 32' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Έκελενκαμπ άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες στο 50' κι έβαλε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την ομάδα του.

Η Πόρτο άργησε να κλειδώσει το παιχνίδι κι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, με τον 40χρονο Πέπε πάντως στις καθυστερήσεις να διαμορφώνει με κεφαλιά το 2-0 και να γίνεται ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League.

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Κάρμο, Ζαϊντού (83' Σάντσες), Βαρέλα, Εουστάκιο, Φράνκο (82΄ Ναμάσο), Πεπέ, Εβανίλσον (83΄Ναβάρο), Ταρεμί (69' Κονσείσάο).

Αντβέρπ: Λάμενς, Βάινταλ (69' Κορμπέιν), Κουλιμπαλί, Φαν ντεν Μπος, Ντε Λατ (46΄ Μπατάιγ), Φερμέερεν, Έκελενκαμπ, Γιουσούφ, Μπαλικουισά (69' Μούγια), Κερκ (76' Ετζούκι), Ιλενικένα (75' Γιάνσεν)

8ος όμιλος

Αποτελέσματα
Σαχτάρ - Μπαρτσελόνα 1-0
Πόρτο - Αντβέρπ 2-0

Βαθμολογία
Μπαρτσελόνα 4 (8-2) 9
Πόρτο 4 (9-3) 9
Σαχτάρ 4 (6-7) 6
Αντβέρπ 4 (3-14) 0

Επόμενη αγωνιστική (28/11)
Μπαρτσελόνα - Πόρτο
Σαχτάρ - Αντβέρπ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα