Champions League: Ο Ζεσούς χάρισε την κορυφή στην Άρσεναλ, μοιρασιά για Λανς και Αϊντχόφεν (vid)

Ιάσονας Θεριός
gabriel_jesus_chl

bet365

Με τον... μάγο Γκαμπριέλ Ζεσούς να «γράφει» μια φοβερή ασίστ και μια γκολάρα η Άρσεναλ πήρε το «διπλό» (2-1) στη Σεβίλλη και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου της. Έμειναν ισόπαλες με 1-1 Λανς και Αϊντχόφεν.

Σπουδαία νίκη στην έδρα μιας... σταθερής δύναμης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια για την Άρσεναλ! Οι Κανονιέρηδες με έναν φοβερό Γκαμπριέλ Ζεσούς υπέταξαν τη Σεβίλλη στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» με 2-1 και ανέβηκαν στην κορυφή του 2ου ομίλου, αφήνοντας πίσω τους την ήττα από τη Λανς.

Ο ενθουσιασμός και η αδιαμφισβήτητη ευρωπαϊκή εμπειρία των γηπεδούχων έδειξε να περιορίζει σχετικά το νεανικό σύνολο του Αρτέτα, που βρήκε ωστόσο τις στιγμές του σε ένα γενικότερα ισορροπημένο πρώτο μέρος. Στο 8' ο Μαρτινέλι έχασε σημαντική ευκαιρία, ενώ στο 22' ο Ζεσούς πλάσαρε άουτ. Στην καλύτερη στιγμή της η Σεβίλλη έφτασε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ωστόσο ο Εν Νεσίρι δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από πολύ καλή θέση και... τιμωρήθηκε στιγμές αργότερα. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς κατέβασε την μπάλα στον χώρο του κέντρο, με μια ασύλληπτη προσποίηση έστειλε για... σπίρτα δύο αμυνόμενους και με άψογη κάθετη σέρβιρε στον Μαρτινέλι που πέρασε τον Νάιλαντ και πλάσαρε για το 1-0.

Ο Ζεσούς δεν έμεινε στην πανέμορφη ασίστ και φρόντισε να χαρίσει μια ακόμα στιγμή μαγείας στο 53'. Από τα αριστερά πέρασε τον Ακούνια και δημιούργησε χώρο για τον εαυτό, στέλνοντας με απίστευτο τελείωμα την μπάλα στο «παραθυράκι» από φοβερά δύσκολη γωνία για το 2-0.

Η Σεβίλλη απάντησε άμεσα και μείωσε στο 58' με κεφαλιά του Γκούντελι, όμως παρά την πίεσή της στη συνέχεια και μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα.

Σεβίλλη: Νίλαντ, Νάβας (78’ Χουάνλου), Ράμος, Γκουντέλι, Ακούνια, Σουμαρέ, Σο (57’ Λαμέλα), Ράκιτιτς, Λουκεμπάκιο (57’ Μαριάνο Ντίας), Οκάμπος, Εν Νεσιρί.

Άρσεναλ: Ραγιά, Τομιγιάσου, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Γουάιτ, Ζορζίνιο, Όντεγκααρντ (73’ Χάβερτς), Ράις, Μαρτινέλι, Σάκα (81’ Τροσάρ), Ζεσούς (81’ Ενκέτια)

Έσωσε τον βαθμό η Λανς κόντρα στην Αϊντχόφεν

Στη Βόρεια Γαλλία, Λανς και Αϊντχόφεν αλληλοεξουδετερώθηκαν σε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση και έμειναν εν τέλει στο ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα το οποίο... βόλεψε τους γηπεδούχους που συνεχίζουν στη 2η θέση του ομίλου. Οι δύο ομάδες άφησαν τη δράση για το δεύτερο μέρος. Στο 54ο λεπτό ο Μπακαγιόκο με φοβερό αριστερό σουτ από τη γωνία της περιοχής άνοιξε το σκορ για την PSV, ωστόσο οι Λανσουά είχαν απάντηση.

Στο 65', ο Φρανκόφσκι σέντραρε από τα δεξιά και ο... συνήθης ύποπτος Ελιέ Γουαχί με πανέμορφο εναέριο τελείωμα ισοφάρισε. Λανς και Αϊντχόφεν δεν βρήκαν το γκολ της νίκης στον εναπομείναντα χρόνο και μοιραία αρκέστηκαν στην ισοπαλία.

Λανς: Σαμπά, Γκραντέ, Ντάνσο, Μεδίνα, Φρανκόφσκι, Σαμέντ, Μεντί (63’ Ντα Κοστα), Μασάδο (82’ Αϊνταρά), Σοτοκά (63’ Σαΐντ), Φουλζινί (63’ Τόμασον), Γουαχί (72’ Γκιλαβογκί)

Αϊντχόφεν: Μπενίτες, Ντεστ, Μποσκάλι, Ραμάλιο, Τέζε, Σκάουτεν, Φέιρμαν, Τίλμαν (71’ Σαϊμπάρι), Λοσάνο (82’ Φέρτεσεν), Ντε Γιονγκ (90+1’ Πέπι), Μπακαγιόκο (82’ Τιλ)

1ος όμιλος

Αποτελέσματα
Σεβίλλη - Άρσεναλ 1-2
Λανς - Αϊντχόφεν 1-1

Βαθμολογία
Άρσεναλ 3 (7-3) 6
Λανς 3 (4-3) 5
Σεβίλλη 3 (4-5) 2
Αϊντχόφεν 3 (3-7) 2

Επόμενη αγωνιστική (08/11)
Άρσεναλ - Σεβίλλη
Αϊντχόφεν - Λανς

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα